Verkkovastaavan ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita autat Googlea löytämään ja indeksoimaan sivustosi sekä antamaan sille sijoituksen. Vaikka päättäisitkin olla noudattamatta näitä ehdotuksia, suosittelemme, että seuraat tarkasti sivuston laatua koskevia sääntöjä. Ne sisältävät tietoa kielletyistä toimenpiteistä, jotka saattavat johtaa sivuston poistamiseen kokonaan Googlen hakemistosta tai muihin roskapostirangaistuksiin. Jos sivusto saa rangaistuksen, se ei välttämättä näy enää Google.com-sivuston tai Googlen yhteistyökumppaneiden sivustojen hakutuloksissa.

Kun sivustosi on valmis, toimi seuraavasti:

Ulkoasu- ja sisältösäännöt

• Tee sivusto, jossa on selkeä rakenne ja tekstilinkkejä. Jokaisen sivun tulee olla saatavilla vähintään yhdestä staattisesta tekstilinkistä.
  • Lisää sivustoosi sivustokartta, jonka linkkien avulla käyttäjät löytävät sivustosi tärkeät osuudet. Jos sivustokartassa on hyvin paljon linkkejä, suosittelemme jakamaan sivustokartan useisiin sivuihin.
  • Pidä sivun linkkimäärä järkevänä.
  • Luo käytännöllinen ja paljon tietoa sisältävä sivusto ja tee sivuja, jotka vastaavat sisältöäsi selkeästi ja tarkasti.
  • Ajattele sanoja, joita käyttäjät saattaisivat käyttää hakiessaan sivujasi, ja varmista, että sivustosi sisältää kyseiset sanat.
  • Käytä tekstiä kuvatiedostojen sijaan tärkeiden nimien, sisällön tai linkkien esittämisessä. Googlen indeksointirobotti ei tunnista kuviin sisällytettyä tekstiä. Jos tekstiä on pakko esittää kuvissa, kuviin kannattaa ehkä lisätä muutaman sanan kuvaus ALT-määritteen avulla.
  • Varmista, että käyttämäsi <title>-tunnisteet ja ALT-määritteet ovat kuvaavia ja tarkkoja.
  • Tarkista, että sivuillasi ei ole virheellisiä linkkejä ja että niiden HTML-kieli noudattaa standardia.
  • Jos päätät käyttää dynaamisia sivuja (URL-osoite sisältää esimerkiksi ?- merkin), ota huomioon, että kaikkien hakukoneiden indeksointirobotit eivät indeksoi dynaamisia sivuja yhtä hyvin kuin staattisia sivuja. Parametrit on syytä pitää lyhyinä ja niiden lukumäärä pienenä.
  • Katso suositellut käytännöt kuvien, videoiden ja Rich Snippet -katkelmien suhteen.

Tekniikkasäännöt

• Jotta Google ymmärtäisi helpommin sivustosi sisältöä, pyydämme sinua sallimaan kaikkien sivuston sisältöjen, kuten CSS- ja JavaScript-tiedostojen, indeksoinnin. Googlen indeksointijärjestelmä käyttää verkkosivun hahmontamiseen HTML-koodia ja muuta sisältöä, kuten kuvia ja CSS- ja Javascript-tiedostoja. Voit tarkistaa sivun sisällöt, joita Googlebot ei voi indeksoida, sekä robots.txt-tiedostosi hakemistovirheet Search Consolen Hae kuten Google- ja robots.txt-testaustyökalujen avulla.
  • Salli hakurobottien indeksoida sivustosi ilman istuntotunnuksia tai argumentteja, jotka jäljittävät niiden reitin sivustossa. Nämä tekniikat ovat hyödyllisiä, jos halutaan tutkia yksittäisten käyttäjien toimintatapoja, mutta hakurobottien toimintatavat ovat täysin erilaisia. Näiden tekniikoiden käyttäminen saattaa rajoittaa sivustosi indeksointia, sillä niiden vuoksi indeksointirobotit eivät välttämättä pysty ohittamaan URL-osoitteita, jotka näyttävät erilaisilta, mutta todellisuudessa osoittavat samaan sivuun.
  • Varmista, että verkkopalvelimesi tukee If-Modified-Since-HTTP-otsikkoa. Tämän toiminnon avulla verkkopalvelimesi kertoo Googlelle, onko sivustosi sisältöä muutettu viimeisimmän indeksoinnin jälkeen. Tämän toiminnon käyttäminen säästää kaistanleveyttä ja nopeuttaa tiedonhakua.
  • Käytä robots.txt-tiedostoa verkkopalvelimessasi. Tämä tiedosto kertoo indeksointiroboteille, mitä hakemistoja voidaan tai ei voida indeksoida. Varmista, että tiedosto on päivitetty, jotta se ei vahingossa estä Googlebot-indeksointirobotin toimintaa. Osoitteessa http://code.google.com/web/controlcrawlindex/docs/faq.html on tietoja siitä, miten voit ohjeistaa sivustollasi vierailevia robotteja. Search Consolen robots.txt-analyysityökalun avulla voit testata, toimiiko robots.txt-tiedostosi oikein.
  • Varmista parhaalla mahdollisella tavalla, että mainokset eivät vaikuta hakukoneiden sijoituksiin. Voit esimerkiksi estää Googlen AdSense-mainoksien ja DoubleClick-linkkien indeksoimisen robots.txt-tiedoston avulla.
  • Jos yrityksesi hankkii sisällönhallintajärjestelmän, varmista, että se luo sellaisia sivuja ja linkkejä, jotka hakukoneet voivat indeksoida.
  • Estä robots.txt-tiedoston avulla indeksointi hakutulossivuilla tai muilla automaattisesti luoduilla sivuilla, jotka eivät tuota kovin paljon lisäarvoa hakukoneiden kautta tuleville käyttäjille.
  • Testaa sivusi varmistaaksesi, että se näkyy oikein eri selaimilla.
  • Tarkkaile sivustosi tehokkuutta ja optimoi latausajat. Googlen tavoitteena on tarjota käyttäjille kaikkein osuvimpia hakutuloksia ja luoda erinomainen käyttökokemus. Nopeat sivustot lisäävät käyttäjien tyytyväisyyttä ja parantavat verkon yleistä laatua (erityisesti hitaiden internetyhteyksien käyttäjille), ja toivomme, että verkon nopeus paranee yleisesti verkkovastaavien parannellessa sivustojaan.
  • Google suosittelee, että verkkovastaavat tarkkailevat sivustojensa tehokkuutta käyttämällä Page Speediä, YSlowia ja WebPagetestiä tai muita työkaluja. Lisää tietoja, työkaluja ja resursseja löytyy sivustosta Let's Make The Web Faster.

Laatusäännöt

Nämä laatusäännöt kattavat yleisimmät epärehelliset harhautuskeinot, mutta Google saattaa reagoida negatiivisesti myös muihin harhaanjohtaviin menetelmiin, joita ei ole säännöissä lueteltu. Ei kannata olettaa, että Google hyväksyy jonkin harhautustekniikan, jos sitä ei ole tällä sivulla erikseen mainittu. Verkkovastaavat, jotka noudattavat sääntöjä ja perusperiaatteita, tarjoavat sivustoissaan paljon parempia käyttökokemuksia. He myös saavat sivustoilleen parempia sijoituksia kuin ne, jotka kuluttavat aikaansa etsiessään järjestelmästä hyväksikäytettäviä porsaanreikiä.

Jos uskot toisen sivuston käyttävän Googlen laatusääntöjä väärin, ilmoita asiasta lähettämällä roskasisältöraportti. Google pyrkii kehittämään skaalautuvia ja automatisoituja ratkaisuja ongelmiin ja välttämään taistelua yksittäisiä roskasisällön lisääjiä vastaan. Kaikki ilmoitukset eivät välttämättä johda manuaaliseen muokkaukseen. Roskasisältöilmoituksia kuitenkin priorisoidaan niiden käyttäjävaikutuksien mukaan, ja ne voivat joissain tapauksissa johtaa koko roskasisältösivuston poistoon Googlen hakutuloksista. Kaikki manuaaliset muokkaukset eivät kuitenkaan johda sivuston poistamiseen. Vaikka ryhtyisimme toimiin ilmoitettua sivustoa kohtaan, toimien vaikutukset eivät välttämättä näy käyttäjille selkeästi.

Laatusäännöt – perusperiaatteet

• Tee sivuja ensisijaisesti käyttäjiä, älä hakukoneita varten.
  • Älä huijaa käyttäjiä.
  • Vältä kikkoja, joilla yritetään parantaa sijoituksia hakukoneissa. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että voisit aina hyvällä omallatunnolla kertoa kilpailijoillesi tai Googlen työntekijälle toimenpiteistä, joita olet tehnyt parantaaksesi sivustosi sijoitusta. Kannattaa myös kysyä, auttaako se käyttäjiä tai toimisitko samoin, jos hakukoneita ei olisi olemassa.
  • Mieti, mikä tekee sivustostasi ainutlaatuisen, arvokkaan tai houkuttelevan. Pidä huoli, että sivustosi erottuu joukosta edukseen.

Laatusäännöt – erityiset ohjeet

Vältä seuraavia tekniikoita.

Hyödynnä seuraavanlaisia hyviä käytäntöjä

Jos sivustosi rikkoo yhtä tai useampaa sääntöä, Google voi tehdä sitä koskevan manuaalisen toimenpiteen. Kun olet korjannut ongelman, lähetä sivustosi uudelleenarvioitavaksi.