Bekræft ejerskabet af dit website

Hvad er ejerskabsverificering?

Ejerskabsverificering betyder, at du i Search Console skal bevise, at du ejer et bestemt website. En verificeret ejer har den højeste grad af tilladelser i Search Console.

Hvorfor er det så kompliceret?
Websiteejere i Search Console har adgang til følsomme oplysninger om et website i Google Søgning. Websiteejere kan også udføre handlinger, der kan påvirke et websites tilstedeværelse og adfærd i Google Søgning og andre Google-tjenester. Derfor vil vi gerne sikre os, at det kun er rigtige websiteejere, der får tildelt ejertilladelser i Search Console.

Verificer ejerskab af dit website

1. Du kan enten tilføje en ny ejendom eller vælge en ubekræftet ejendom fra ejendomsvælgeren.
  2. Vælg en af de bekræftelsesmetoder, der er vist nedenfor, og følg vejledningen. På verificeringssiden kan du se, hvilke metoder der er til rådighed, og som anbefales til dit website.
  3. Hvis du af en eller anden årsag ikke kan verificere ejerskabet af dit website, kan du bede en nuværende ejer om at give dig adgang til ejendommen i Search Console.

Brug af flere verificeringsmetoder

Du kan tilføje flere bekræftelsesmetoder på siden med bekræftelsesindstillinger for din ejendom. Det er en god idé at tilføje mere end én bekræftelsesmetode i tilfælde af, at en af dine eksisterende bekræftelsesmetoder mislykkes. Det kan f.eks. ske, hvis du bekræfter ved hjælp af en Google Analytics-sporingskode, og nogen ændrer en skabelon på dit website, så tagget udelades.

Hvis du vil tilføje en ekstra bekræftelsesmetode, skal du gå til siden Indstillinger for ejendommen og klikke på Bekræftelse af ejerskab

Flere personer kan bekræfte ejerskab af den samme websiteejendom ved hjælp af de samme eller andre bekræftelsesmetoder. Hvis du bruger den samme bekræftelsesmetode, skal du blot sikre dig, at du ikke overskriver eventuelle bekræftelsestokens, der tilhører andre ejere.

Bekræftelse af underordnede ejendomme

Når du har bekræftet en ejendom, bekræftes alle de underordnede ejendomme, du tilføjer, automatisk ved hjælp af den samme bekræftelsesmetode som den overordnede. Hvis du f.eks. har bekræftet ejerskabet af eksempel.dk ved at uploade en HTML-fil, betyder det, at alle underordnede ejendomme (m.eksempel.dk eller https://eksempel.dk/en/sti), du opretter, automatisk bliver bekræftet ved hjælp af den samme metode.

Hvor lang tid varer en bekræftelse?

Bekræftelsen varer, så længe Search Console kan bekræfte tilstedeværelsen og gyldigheden af dit verificeringstoken. Search Console tjekker regelmæssigt, om dit verificeringstoken er til stede og er gyldigt. Hvis bekræftelsen ikke længere kan valideres, får du besked. Hvis problemet ikke bliver løst, udløber dine tilladelser til ejendommen efter en vis henstandsperiode.

Hvis alle bekræftede ejere mister adgangen til en ejendom, mister alle brugere adgangen til Search Console-ejendommen.

Google anvender brugeragenten Google Site Verifier til at udføre websiteverificering.

Hvornår begynder jeg at se data?

Der indsamles data for en ejendom, så snart en bruger tilføjer den i Search Console, allerede inden den er bekræftet. Der går dog et par dage, før indsamlingen af data for ejendommen begynder.

Vi har mistet vores eneste bekræftede websiteejer

Hvis den eneste bekræftede ejer af dit website forlader teamet, bør du bekræfte ejerskabet for at bevare (eller genoprette) adgangen til ejendommen.

Hvis du overtager et website fra en anden ejer, kan du, når du har bekræftet ejerskabet, fjerne bekræftelsen af tidligere ejere ved at fjerne deres bekræftelsestoken (f.eks. ved at fjerne HTML-tagget fra websitet for ejere, der er bekræftet ved hjælp af et HTML-tag). Se Tilføj eller fjern ejere for at få flere oplysninger.

Vælg en bekræftelsesmetode

Search Console understøtter flere forskellige bekræftelsesmetoder. Brug tabellen nedenfor som hjælp til at vælge den metode, der fungerer bedst for dig.

Metode Noter
Upload af en HTML-fil Forholdsvis enkel, men forudsætter, at du har mulighed for at uploade en fil og udgive den på dit website på en bestemt webadresse. Denne metode kan muligvis ikke bruges på en platform til hosting af websites.
HTML-tag Forholdsvis enkel, men forudsætter, at du har mulighed for at redigere HTML-kildekoden for websitets startside. Denne metode kan muligvis ikke bruges på en platform til hosting af websites.
Google Analytics-sporingskode Enkel, hvis siden allerede har en Google Analytics-sporingskode for en Google Analytics-konto, som du har adgang til. Hvis siden ikke har en sporingskode, skal du tilføje en. Hvis du ikke allerede har en Google Analytics-konto, skal du muligvis oprette en.
Google Tag Manager Enkel, hvis siden allerede har et Google Tag Manager-kodestykke for en Google Tag Manager-konto, som du har adgang til. Hvis siden ikke har et kodestykke, skal du tilføje et. Hvis du ikke allerede har en Tag Manager-konto, skal du muligvis oprette en.
Google Sites eller Blogger-konto Brug den anbefalede metode for hver platform.
Udbyder af domænenavn Mere kompleks, men den er den eneste måde at bekræfte en domæneejendom på. Hvis din domæneudbyder er angivet i bekræftelsesguiden, er dette en enkel procedure. Domæneejendomme er nyttige, fordi de indeholder data for alle protokoller (http/https) og underdomænevarianter af din ejendom.

Oplysninger om bekræftelsesmetoder

Websites, der anvender en platform til hosting af websites (WordPress, Shopify, Wix osv.)
Hvis du bruger en platform til hosting af websites som f.eks. WordPress, Wix eller SquareSpace, kan du muligvis ikke bruge alle de metoder, der er angivet nedenfor. Omvendt kan din platform stille et særligt plugin eller en særlig indstilling til rådighed, så du nemt eller endda automatisk kan bekræfte din ejendom i Search Console.
Hvis du bruger en platform til hosting af websites, kan du prøve disse trin, før du prøver en af de bekræftelsesmetoder, der er angivet på denne side:
  1. Søg i dokumentationen fra dit websites host efter oplysninger om bekræftelse i Search Console. Eksempel: "Bekræftelse af Wix Search Console" eller "Weebly Search Console-bekræftelse" eller "Shopify Search Console".
  2. Søg efter plugins på din platform, der kan håndtere bekræftelsen for dig. Site Kit til WordPress kan f.eks. håndtere bekræftelsen for dig og giver også forenklede visninger af dine data i Search Console. Bemærk, at Site Kit er det eneste plugin, der officielt sponsoreres af Google, så undersøg alle plugins, før du installerer dem.
Upload af en HTML-fil

Bekræftelse af websiteejerskab med HTML-filupload – Google Search Console-kurser

Oversigt

Bekræft ejerskabet af et website ved at uploade en særlig HTML-fil til en bestemt placering på dit website. Denne fil er knyttet til en specifik bruger. Følg vejledningen på siden med oplysninger om bekræftelse. Hvis du fjerner denne bekræftelsesfil fra dit website, mister du bekræftelsen for websitet.

⚠️ Krav

• Filen må ikke kræve godkendelse. Den mappe, du uploader HTML-filen til, skal være tilgængelig for brugere, der ikke er logget ind. Du kan teste dette ved at prøve at gå til filen i et inkognitovindue i din browser.
  • Du skal kunne uploade en fil til rodmappen på dit website, hvor den er tilgængelig for webbrowsere. Hvis du ikke har tilladelse til at gøre dette, skal du prøve en anden bekræftelsesmetode. Hvis du bruger en platform til hosting af websites, skal du muligvis søge i hjælpesiderne for tjenesten for at se, om dette er muligt.
  • Upload af en HTML-fil kan bruges til ejendomme med webadressepræfiks, men ikke domæneejendomme.

Trin

Sådan bekræfter du ejerskabet ved hjælp af en HTML-fil:

1. Hvis du bruger en platform til hosting af websites, skal du søge i hjælpesiderne for tjenesten for at få tilpasset vejledning i at bekræfte dit website i Search Console. Hvis du ikke finder nogen oplysninger, kan du fortsætte til de næste trin.
  2. Læs kravene til denne bekræftelsesmetode.
  3. Vælg metoden Upload af en HTML-filsiden Bekræftelse af ejerskab for din ejendom.
  4. Download den angivne bekræftelsesfil. Denne fil er unik for dig. Den kan ikke bruges til at identificere andre og er tilknyttet din Gmail-konto.
  5. Upload bekræftelsesfilen til dit website, så den er tilgængelig på den adresse, der er angivet på siden med bekræftelsesoplysninger. Dette er normalt rodmappen for din ejendom. Det betyder, at filen skal være tilgængelig på https://eksempel.dk/1234.txt, hvis du har defineret din ejendom som https://eksempel.dk, og den angivne fil har navnet 1234.txt. Search Console følger ikke omdirigeringer, når der søges efter denne fil. Du kan tilføje linjeskift til sidst i filens brødtekst, hvis det er nødvendigt, men ellers må du ikke ændre filens navn eller indhold.
  6. Bekræft, at du kan se filen, ved at gå til den via din browser på den placering, der er angivet i bekræftelsesguiden i Search Console. Hvis filen ikke er tilgængelig for din browser på den pågældende webadresse, kan Google ikke finde den for at bekræfte websitet. TIP! Brug et inkognitovindue i din browser for at bekræfte, at du ikke behøver at logge ind for at få adgang til den.
  7. Fuldfør bekræftelsen ved at klikke på Bekræft på siden med bekræftelsesoplysninger.
  8. Hvis bekræftelsen mislykkes, kan du se Mulige fejl nedenfor for at finde og løse problemet.

Fejlfinding

Ved bekræftelse via upload af HTML-fil kan der opstå følgende fejl:

• Din bekræftelsesfil blev ikke fundet på den obligatoriske placering
    Search Console kunne ikke finde din personlige bekræftelsesfil på din ejendoms rodplacering. Upload den angivne bekræftelsesfil til den angivne placering på dit website uden at ændre den. Hvis filnavnet eller -indholdet ikke svarer til den angivne HTML-fil, vil vi ikke kunne bekræfte ejerskabet af dit website. Du kan bekræfte, om filen er til stede, ved at prøve at gå til den i din browser.
  • Din bekræftelsesfil har det forkerte indhold
    Den bekræftelsesfil, som Search Console leverer, skal bruges præcis som angivet uden at ændre navnet eller indholdet i filen. Hvis filnavnet eller -indholdet ikke stemmer overens med den fil, der leveres af Search Console, og som er logget ind, kan vi ikke bekræfte ejerskabet. Brug den bekræftelsesfil, der leveres af Search Console, og upload den til den angivne placering uden at ændre den.
  • Bekræftelsesfilen er hacket.
    Bekræftelsesforsøget mislykkedes på en måde, som antyder, at dit website kan være blevet hacket. Se, hvordan du finder og løser problemer med hackede websites.
  • Din bekræftelsesfil omdirigerer til en ikke-tilladt placering
    Search Console følger ikke omdirigeringer til et andet domæne for bekræftelsesfiler, men følger omdirigeringer inden for det samme domæne. Gå til din fil, og se, om du er blevet omdirigeret til et nyt domæne. Hvis dit website omdirigerer al trafik til et andet website, anbefaler vi, at du i stedet bruger bekræftelse med HTML-tag. Nogle eksempler på understøttede og ikke-understøttede omdirigeringer:
    • http://eksempel.dk til http://www.eksempel.dk— Understøttet
    • http://example.com til https://eksempel.dk – Understøttet, omdirigerer til en ny protokol (http/https) understøttes.
    • eksempel.dk til foo.com – ikke understøttet, forskellige domæner.
    • m.eksempel.dk til eksempel.dk --
    • eksempel.dk til m.eksempel.dk --
  • Du kan se yderligere almindelige problemer med bekræftelse nedenfor.
HTML-tag

Bekræftelse af websiteejerskab med HTML-tag – Google Search Console-kurser

Oversigt

Bekræft dit ejerskab af et website ved at føje et <meta>-tag til HTML-filen for en angivet side. Vi bekræfter, at metatagget findes på den pågældende side. Hvis vi ikke kan finde tagget, giver vi dig oplysninger om den fejl, der er opstået. Dette tag er knyttet til en specifik bruger. Search Console tjekker jævnligt, om dette tag er til stede.

⚠️ Krav

• Din startside må ikke kræve godkendelse. Websitets startside skal være tilgængelig for brugere, der ikke er logget ind.
  • Du skal have mulighed for at redigere direkte i HTML-kildekoden for websitets startside. Helt konkret skal du kunne indsætte et tag i <head>-tagget på din startside. Hvis du ikke har tilladelse til at gøre dette, skal du prøve en anden bekræftelsesmetode. Hvis du bruger en platform til hosting af websites, skal du muligvis søge i hjælpesiderne for tjenesten for at se, om dette er muligt.
  • Tagget skal placeres mindre end 2 MB inde i filen. Eksterne ressourcer som f.eks. scripts tæller ikke med i størrelsen. (Denne begrænsning bør kun påvirke meget få websites).
  • Kan bruges til ejendomme med webadressepræfiks, men ikke domæneejendomme.

Trin

Sådan bekræfter du ejerskabet ved hjælp af et HTML-tag:

1. Hvis du bruger en platform til hosting af websites, skal du søge i hjælpesiderne for tjenesten for at få tilpasset vejledning i at bekræfte dit website i Search Console. Hvis du ikke finder nogen oplysninger, kan du fortsætte til de næste trin.
  2. Læs kravene til denne bekræftelsesmetode.
  3. Vælg metoden HTML-tagsiden Bekræftelse af ejerskab for din ejendom.
  4. Kopiér tagget fra bekræftelsesguiden i Search Console til <head>-sektionen i HTML-koden for websitets startside, som er tilgængelig for brugere, der ikke er logget ind (se bemærkning). Eksempel:
    <head>
    <title>Startside for eksempel.dk</title>
    <meta name="google-site-verification" content="......." />
    </head>

Dette tag er unikt for dig. Det kan ikke bruges til at identificere andre og er tilknyttet din Gmail-konto.
  5. Gem din side. Bekræft, at tagget er til stede på livesiden, ved at gå til siden og se efter tagget i kildekoden til siden. Tryk Ctrl+F, og søg efter "google-site-verification" i sidekilden for at finde tagget.
  6. Fuldfør bekræftelsen ved at klikke på Bekræft på siden med bekræftelsesoplysninger.
  7. Hvis bekræftelsen mislykkes, kan du se Mulige fejl nedenfor for at finde og løse problemet.

Fejlfinding

Ved bekræftelse via HTML-tag kan der opstå følgende fejl:

• Metatagget blev ikke fundet/er placeret forkert. Bekræftelsesmetatagget skal være inden for sidens <head>-sektion. Hvis du får vist disse fejl, skal du tjekke følgende:
    • Er metatagget på den korrekte side? Vi leder efter det i den gengivne kilde på dit websites startside. Dette er den side, som din browser går til, når du besøger den webadresse, der definerer din Search Console-ejendom.

• Er metatagget på det korrekte sted på siden? Vi leder efter det i sidens <head>-afsnit. Her er et eksempel på korrekt placering:
      <html>
        <head>
          <title>Din sidetitel</title>
          <meta name="google-site-verification" content="din bekræftelsesstreng">
        </head>
      <body>
      ...

• Hvis du bruger en webeditor eller en WYSIWYG-editor til redigering af din side, skal du sikre dig, at du redigerer livesidens HTML-kode og ikke kun den lokale kopi på din computer.
  • Dit metatag er forkert
    Vi fandt bekræftelsesmetatagget, men indholdet var forkert. Kopiér det metatag, der angives på bekræftelsessiden i Search Console, og indsæt det for at undgå fejl. Hvis en anden brugers bekræftelsestag allerede findes på siden, får du muligvis denne fejl. Bekræft, at det nøjagtige tag, du fik i bekræftelsesguiden i Search Console, er til stede i HTML-koden for siden.
  • Dit metatag er ikke formateret korrekt
    Vi har fundet metatagget på din side, men der ser ud til at være en syntaksfejl. Kopiér tagget, og indsæt det nøjagtigt, som det er angivet af Search Console, i sidens kilde-HTML. Bemærk, at du ikke bør kunne se tagget i din browser, når du besøger denne side. Du kan kun se det, når du kigger på den HTML, der genererer siden.
  • Du kan se yderligere almindelige problemer med bekræftelse nedenfor.
Udbyder af domænenavn

Bekræftelse af websiteejerskab med DNS-registrering – Google Search Console-kurser

Oversigt

Føj en DNS-registrering til din domæneudbyders liste over registreringer for at bevise dit ejerskab. Dette er kun påkrævet for domæneejendomme (eksempel.dk) og ikke ejendomme med webadressepræfiks (https://eksempel.dk). Hvis du bruger denne metode til en ejendom med webadressepræfiks, bliver du også automatisk bekræftet for domæneejendommen.

Google kan tilføje registreringen for dig på nogle domæner, mens du selv skal indsætte registreringen på andre domæner.

Du kan bekræfte ejerskabet af roddomæner (eksempel.dk) eller underdomæner (m.eksempel.dk). Når du bekræfter ejerskabet af et roddomæne, bekræftes ejerskabet af alle underdomæner automatisk, men hvis du bekræfter ejerskabet af et underdomæne, bekræfter du ikke ejerskabet af et overordnet domæne. Eksempel: Hvis du bekræfter ejerskabet af m.eksempel.dk, bliver ejerskabet af kæledyr.m.eksempel.dk også bekræftet, men ejerskabet af eksempel.dk bekræftes ikke.

⚠️ Krav

• Du skal have et tilpasset domænenavn eller have kontrol over dit domænenavn.
  • Du skal kunne logge ind på siden til administration af domænenavne hos din udbyder.

Trin

Sådan bekræfter du ejerskabet via din udbyder af domænenavn (den virksomhed, du har købt dit domænenavn fra):

1. Hvis du bruger en platform til hosting af websites, skal du søge i hjælpesiderne for tjenesten efter tilpassede vejledninger i bekræftelse af dit website i Search Console. (Tips til at finde din DNS-udbyder, hvis du ikke ved, hvem det er). Hvis du ikke kan finde en tilpasset løsning på din udbyders side, kan du gå videre til de næste trin.
  2. Vælg metoden Udbyder af domænenavnsiden Bekræftelse af ejerskab for din ejendom i Search Console. Denne vælges automatisk, når du opretter en domæneejendom.
    • Hvis Search Console leverer en TXT-registrering, skal du følge nedenstående Vejledning i manuel bekræftelse hos en udbyder af domænenavn > Vejledning til DNS-registrering med TXT.
    • Hvis Search Console viser din udbyder af domænenavn på en liste, skal du vælge din udbyder og klikke på Start bekræftelse. Følg derefter den angivne vejledning. Du skal logge ind hos udbyderen af dit domænenavn. Herefter sker bekræftelsen med det samme.
    • Hvis Search Console viser dig en udbyder af domænenavn, som ikke er din, skal du vælge En hvilken som helst DNS-udbyder på listen og følge nedenstående Vejledning i manuel bekræftelse hos en udbyder af domænenavn.
      Vejledning i manuel bekræftelse hos en udbyder af domænenavn
      Hvis Search Console ikke viser din udbyder af domænenavn i dialogboksen til bekræftelse af domænenavn, skal du manuelt føje en DNS-registrering til din udbyders registreringer. Denne DNS-registrering er et navneværdipar, der leveres af Search Console. Lad os komme i gang:
      1. Bestem, hvilket DNS-registreringsformat der skal bruges. Du skal vælge mellem en TXT-registrering og en CNAME-registrering, afhængigt af hvordan dit website er konfigureret. Sådan finder du ud af, hvilket format der skal bruges:
        1. Åbn værktøjskassen til Google Administrationskonsol på fanen CNAME.
        2. Angiv domænenavnet for din ejendom. Domænenavnet er den del, der følger efter "https://". For ejendommen "https://www.eksempel.dk/" ville domænenavnet være "www.eksempel.dk".
        3. Se på outputtet på fanen CNAME.
      2. Følg den relevante vejledning til din TXT- eller CNAME-registrering nedenfor.
      Vejledning til DNS-registrering med TXT
      1. Generér en unik TXT-bekræftelsesregistrering: Når du bliver bedt om at bekræfte din domæneejendom i Search Console, skal du vælge TXT for Vælg registreringstype i pop op-vinduet til bekræftelse i Search Console. Search Console giver dig en TXT-registrering med en strengværdi, som du kan bruge i næste trin.
      2. Føj DNS-registreringen til din domæneudbyder: Føj den TXT-registrering, du fik fra Search Console i det forrige trin, til din domæneudbyders registreringer ved at følge denne vejledning:
        1. Åbn Google Workspace-dokumentationen for din udbyder.
        2. Ignorer trin 1 i Google Workspace-dokumentationen (hent din unikke bekræftelsesregistrering), da du har fået din TXT-registrering i Search Console.
        3. Log ind på din domænehost (typisk trin 2 i Google Workspace-dokumentationen).
        4. Føj TXT-registreringen fra Search Console til dit domænes DNS-registreringer (typisk trin 3 i Google Workspace-dokumentationen):
          • Egenskaben Host/navn skal enten være tom eller udfyldes med værdien "@" som beskrevet i dokumentationen til din DNS-udbyder.
          • Angiv den TXT-registreringsstreng, som du genererede tidligere i Search Console, i egenskaben Værdi.
        5. Ignorer trin 4 i Google Workspace-dokumentationen (bekræftelsestrinnet), og gå videre til trin 4 nedenfor.
      Vejledning til DNS-registrering med CNAME
      1. Generér en unik CNAME-verificeringsregistrering: I verificeringsprocessen for din domæneejendom skal du vælge CNAME for Vælg registreringstype i pop op-vinduet til verificering i Search Console. Du får to værdier (én med betegnelsen "navn", "etiket" eller "host" og en anden med betegnelsen "destination" eller "mål", hvilket afhænger af konteksten), som du skal bruge i næste trin.
      2. Føj DNS-registreringsværdierne til din domæneudbyder:
        1. Åbn Google Workspace-dokumentationen for din udbyder.
        2. Ignorer trin 1 i Google Workspace-dokumentationen (hent din unikke bekræftelsesregistrering), da du har fået din CNAME-registrering i Search Console.
        3. Log ind på din domænehost (typisk trin 2 i Google Workspace-dokumentationen).
        4. Føj CNAME-bekræftelsesregistreringen til dit domænes DNS-registreringer (typisk trin 3 i Google Workspace-dokumentationen) ved hjælp af de registreringsværdier, som du tidligere har fået i Search Console. Angiv begge værdier i de relevante felter på din DNS-udbyders website. Du kan bruge den TTL-standardværdi, din udbyder foreslår.
        5. Ignorer trin 4 i Google Workspace-dokumentationen (bekræftelsestrinnet), og gå videre til trin 4 nedenfor.
  3. Fuldfør bekræftelsen af ejerskabet ved at klikke på Bekræft på siden med bekræftelsesoplysninger i Search Console. Vigtigt! Hvis der er manuelt installerede registreringer, kan der gå op til to eller tre dage, før din udbyder begynder at vise registreringen. Hvis du har fulgt vejledningen i manuel bekræftelse hos en udbyder af domænenavn ovenfor, og bekræftelsen mislykkes, skal du vente en dag eller to og prøve igen. Læs afsnittet Mulige fejl for at finde og rette fejl eller for at få flere oplysninger om, hvordan du kan se, om din udbyder af domænenavn er begyndt at vise din registrering.
Vigtigt! Hvis du vil bevare bekræftelsen, må du ikke fjerne DNS-registreringen fra din udbyder – heller ikke når bekræftelsen er gennemført.

Fejlfinding

Sådan ser du, hvilke registreringer der vises af din udbyder af domænenavn:

1. Gå til værktøjskasse til Google Administrationskonsol
  2. Indtast dit domænenavn i feltet øverst uden protokollen eller eventuelle skråstreger (dvs. angiv eksempel.dk, og ikke https://eksempel.dk).
  3. Klik på enten TXT eller CNAME, afhængigt af hvilken registreringstype du bruger til bekræftelse. De fleste websites bruger TXT-registreringer til domæneverificering.
  4. Alle DNS-registreringer af den valgte type, som blev fundet hos din udbyder, vises nederst med en etiket, der beskriver registreringstypen (typisk enten CNAME eller TXT).
  5. Kig på listen over registreringer for at finde den DNS-registrering, der er udstedt til dig af Search Console.
    • Hvis du bruger TXT-registrering, ser bekræftelsesregistreringen i Search Console nogenlunde sådan ud: google-site-verification=<<et eller andet tal>>.
    • Hvis du bruger CNAME-registrering, er bekræftelsesregistreringen et navneværdipar, hvor navnet inkluderer dit ejendomsdomæne, og værdien omfatter dv.googlehosted.com.
    Din registrering skal stemme nøjagtigt overens med værdierne i den bekræftelsesregistrering, du modtog i Search Console. Du kan finde værdierne for din DNS-registrering i Search Console ved at følge vejledningen i manuel bekræftelse igen indtil det trin, hvor du genererer en bekræftelsesregistrering.
  6. Hvis du ikke kan se dine loginoplysninger på listen, skal du vente en dag eller to og derefter prøve igen.

Sådan kan du se din DNS-registrering, når du har bekræftet din ejendom ved hjælp af DNS-metoden:

1. Åbn Search Console.
  2. Klik på navnet på din ejendom på listen over ejendomme for at få vist en liste over bekræftelsesmetoder for ejendommen.
  3. Klik på Info ud for enten TXT-registrering med DNS eller CNAME-registrering med DNS for at se registreringsværdien.
  4. Du kan også se alle de registreringer, der vises af din udbyder af domænenavn, ved at bruge værktøjskassen til Google Administrationskonsol som beskrevet ovenfor.

Ved bekræftelse via DNS-registrering kan der opstå følgende bekræftelsesfejl:

• Din DNS TXT-registrering til bekræftelse blev ikke fundet
    Din TXT-registrering til bekræftelse blev ikke fundet. Der kan gå et par minutter eller endda dage efter indsendelsen af registreringen, før den bliver synlig for Google. Vent en dag eller to, og prøv derefter igen.
  • Din bekræftelsesregistrering matchede ikke
    Der var ingen bekræftelsesregistreringer hos din DNS-udbyder, som matchede den værdi, du modtog i Search Console. Sørg for at bruge den registrering, der angives på bekræftelsessiden. Hvis du bruger en TXT-registrering, skal du lade feltet med navn/host stå tomt og bruge din TXT-streng i værdifeltet i DNS-registreringen. Hvis du bruger en CNAME-registrering, modtager du et navneværdipar, som du kan bruge i navneværdifelterne for DNS-registreringen.
  • Du kan se yderligere almindelige problemer med bekræftelse nedenfor.
Google Analytics-sporingskode

Bekræftelse af websiteejerskab med Google Analytics – Google Search Console-kurser

Oversigt

Hvis du bruger Google Analytics til at spore trafik på dit website, og du har redigeringstilladelse på kontoen, kan du bekræfte websitet via den Google Analytics-sporingskode, der bruges på websitet. Du skal være logget ind i Search Console med den Google-konto, som du bruger til at administrere Google Analytics.

⚠️ Krav

• Din startside må ikke kræve godkendelse. Websitets startside skal være tilgængelig for brugere, der ikke er logget ind, for at websitet kan bekræftes. Desuden vises sider, der kræver adgangsgodkendelse, sandsynligvis ikke særligt ofte i Søgning, og de vil derfor ikke akkumulere væsentlige søgedata.
  • Du skal have redigeringsrettigheder til den Google Analytics-konto, der bruges af den pågældende side. I Google Analytics 4 er bekræftelseskoden knyttet til en Google Analytics-strøm. I tidligere versioner af Google Analytics er bekræftelseskoden knyttet til en Google Analytics-webejendom.
  • Du skal bruge den samme Google-konto til både Search Console og Google Analytics.
  • Din startside, som er tilgængelig for brugere, der ikke er logget ind (se bemærkning), skal enten indeholde kodestykket analytics.js eller gtag.js. Sporingskoden skal være i <head>-sektionen og ikke i <body>-sektionen på din side. Du kan bekræfte tilstedeværelsen af dette tag ved at gå til siden i din browser, åbne sidekilden og søge efter kodestykket.
  • Brug Google Analytics-koden, nøjagtigt som den er angivet. Du må ikke ændre den. Hvis du ændrer den, kan websitet ikke bekræftes.
  • Tagget skal placeres mindre end 2 MB inde i filen. Eksterne ressourcer som f.eks. scripts tæller ikke med i størrelsen. (Denne begrænsning bør kun påvirke meget få websites).
  • Kan bruges til ejendomme med webadressepræfiks, men ikke domæneejendomme.

Trin

Sådan bekræfter du ejerskabet ved hjælp af dit Google Analytics-tag:

1. Læs kravene til denne bekræftelsesmetode.
  2. Åbn Search Console med den samme Google-konto, der har redigeringsadgang til din ejendom i Google Analytics, og tilføj eller vælg den ejendom, du vil bekræfte.
  3. Vælg Google Analyticssiden med oplysninger om bekræftelse for dit website, og klik på Bekræft.
  4. Hvis bekræftelsen mislykkes, kan du se Mulige fejl nedenfor for at finde og løse problemet.

Fejlfinding

Ved bekræftelse via Google Analytics-sporingskode kan der opstå følgende bekræftelsesfejl:

• Der blev ikke fundet nogen Analytics-kode ("Vi kunne ikke finde nogen Google Analytics-sporingskoder på indekssiden for dit website")
    Der blev ikke fundet nogen Google Analytics-sporingskode på ejendommens startside.
  • Forkert udformet kode ("Google Analytics-sporingskoden på dit website ser ud til at være forkert udformet")
    Kode, der ser ud til at være Google Analytics-sporingskode, findes på siden , men den lader til at være forkert udformet. Sørg for at bruge Analytics-sporingskoden, nøjagtigt som den er angivet.
  • Der blev fundet et gammelt Google Analytics-kodestykke ("Google Analytics-sporingskoden på dit website bruger det traditionelle kodestykke")
    En ældre version af Analytics-koden er til stede på startsiden. Search Console understøtter kun kodestykker fra den nyeste version af Google Analytics. Et ældre kodestykke indeholder enten _gat. eller _getTracker|urchin.js i kodestykket.
  • Der blev fundet Google Tag Manager-kode ("Vi fandt et Google Tag Manager-kodestykke på dit website")
    Search Console fandt et Google Tag Manager-kodestykke på siden, men intet Google Analytics-kodestykke. Prøv at bekræfte denne ejendom ved hjælp af Google Analytics-proceduren.
  • Forkert type kodestykke ("Vi fandt et Tag Manager-kodestykke fra en tredjepart på dit website")
    Sørg for at bruge et Google Analytics-kodestykke på siden.
  • Kodestykket er placeret forkert ("Google Analytics-sporingskoden på dit website er forkert placeret på siden.).
    Kodestykket skal være i <head>-sektionen på din startside. Du kan bekræfte dette ved at se den gengivne kilde til din startside.
  • Du har ikke en Google Analytics-konto ("Du har endnu ikke oprettet en konto i Google Analytics")
    Du skal have en gyldig Google Analytics-konto, kontoen skal bruges på websitet, du skal være logget ind på Search Console med den Google-konto, du bruger til at få adgang til den pågældende Google Analytics-konto, og du skal have redigeringstilladelser til den pågældende Google Analytics-konto.
  • Der er ikke oprettet nogen visninger ("Du har endnu ikke oprettet nogen websitevisninger i Google Analytics")
    Du har en Google Analytics-ejendom uden visninger. Du skal oprette en visning i denne ejendom, før du kan bruge Google Analytics til at bekræfte ejerskab af websitet.
  • Utilstrækkelig tilladelse ("Du skal have redigeringsrettigheder i denne Analytics-webejendom for at bruge denne bekræftelsesmetode")
    Du skal have redigeringsrettigheder på den Google Analytics-ejendom, der bruges på dette website. Sørg for, at du er logget ind på Search Console med en konto, der har redigeringsrettigheder i Google Analytics.
  • Du kan se yderligere almindelige problemer med bekræftelse nedenfor.
Containerkodestykke fra Google Tag Manager

Bekræftelse af websiteejerskab med Google Tag Manager – Google Search Console-kurser

Oversigt

Hvis du har en aktiv Google Tag Manager-konto på dit website, og du har udgivelses- eller administratortilladelse, kan du bekræfte ejerskabet af dit website ved hjælp af containerkodestykket fra Google Tag Manager. Du skal være logget ind i Search Console med den Google-konto, du bruger til at administrere Tag Manager.

⚠️ Krav

• Din startside må ikke kræve godkendelse. Websitets startside skal være tilgængelig for brugere, der ikke er logget ind, for at websitet kan bekræftes. Desuden vises sider, der kræver adgangsgodkendelse, sandsynligvis ikke særligt ofte i Søgning, og de vil derfor ikke akkumulere væsentlige søgedata.
  • Du skal have udgivelses- eller administratortilladelse til Google Tag Manager-containeren på siden.
  • Du skal bruge den samme Google-konto til både Search Console og Google Tag Manager.
  • Din startside, som er tilgængelig for brugere, der ikke er logget ind (se bemærkning), skal indeholde det korrekte tag på den korrekte placering. <noscript>-delen af Tag Manager-koden skal placeres umiddelbart efter det indledende <body>-tag på din side. Ellers kan websitet ikke bekræftes. Du må ikke indsætte et datalag (eller andet end HTML-kommentarer) mellem tagget <body> og Tag Manager-koden. Du kan bekræfte tilstedeværelsen af dette tag ved at gå til siden i din browser, åbne sidekilden og søge efter kodestykket.
  • Brug koden, nøjagtigt som den er angivet. Du må ikke ændre den. Hvis du ændrer den, kan websitet ikke bekræftes.
  • Tagget skal placeres mindre end 2 MB inde i filen. Eksterne ressourcer som f.eks. scripts tæller ikke med i størrelsen. (Denne begrænsning bør kun påvirke meget få websites).
  • Kan bruges til ejendomme med webadressepræfiks, men ikke domæneejendomme.

Trin

Sådan bekræfter du ejerskabet ved hjælp af et Google Tag Manager-tag:

1. Åbn Search Console med den samme Google-konto, der har redigeringsadgang i Google Tag Manager.
  2. Læs kravene til denne bekræftelsesmetode.
  3. Vælg Google Tag Managersiden med bekræftelsesoplysninger for dit website, og følg vejledningen.
  4. Hvis bekræftelsen mislykkes, kan du se Mulige fejl nedenfor for at finde og løse problemet.

Fejlfinding

Ved bekræftelse via Google Tag Manager kan der opstå følgende bekræftelsesfejl:

• Tagget blev ikke fundet (Vi kunne ikke finde et Google Tag Manager-container-id på startsiden for dit website)
    Search Console kunne ikke finde nogen Google Tag Manager-kode på startsiden for dit website.
  • Utilstrækkelige tilladelser (du skal have rettighederne "udgiv" eller "administrator" i denne Tag Manager-container for at bruge denne bekræftelsesmetode

)

Du skal have tilladelsen "Udgiv" eller "Administrator" i din Google Tag Manager-container for at bruge denne bekræftelsesmetode.
  • Forkert tag (container-id'et, der bruges af dit website, er ikke knyttet til din Tag Manager-konto)
    Tag Manager-koden blev fundet på startsiden, men du er ikke logget ind på Search Console med en konto, der har de relevante tilladelser til Tag Manager-containeren. Sørg for, at du bruger Search Console med en Google-konto, der har de korrekte tilladelser i denne Tag Manager-container.
  • Der er ingen container fra Tag Manager (du har endnu ikke oprettet nogen containere i Google Tag Manager)
    Du har ikke oprettet nogen containere på din Tag Manager-konto for den Google-konto, du bruger i øjeblikket. Bekræft, at du har oprettet en Tag Manager-container, og at du tilgår Search Console med den Google-konto, der har de korrekte tilladelser i den pågældende container.
  • Tag på forkert placering (vi kunne ikke finde et Google Tag Manager-container-id på dit websites startside)
    Enten er tagget ikke til stede på startsiden, eller det er til stede, men ikke på den påkrævede placering i sidekoden (inden for <head>-elementet). Sørg for at placere tagget på den rigtige side og placering, som beskrevet i Tag Manager-dokumentationen.
  • Du kan se yderligere almindelige problemer med bekræftelse nedenfor.
Google Sites

Ejerskabsbekræftelse for et Google-website – Google Search Console-kurser

Oversigt

Hvis du ejer et Google Sites-website, og du logger ind i Search Console med den samme Google-konto, bekræftes dit ejerskab af den pågældende Google Sites-ejendom automatisk.

⚠️ Krav

• Dit Google-website skal være oprettet med den samme Google-konto, du bruger til Search Console.
  • Du skal være logget ind på Search Console med den konto, du bruger til at administrere dit Google-website.

Trin

Blogger

Bekræftelse af websiteejerskab med Blogger – Google Search Console-kurser

Oversigt

Når du opretter nye blogs i Blogger, tilføjes og bekræftes de automatisk på din konto i Search Console. Hvis din blog ikke vises automatisk på startsiden for Search Console, skal du tilføje ejendommen, hvorefter den burde blive bekræftet automatisk.

⚠️ Krav

• Ældre blogs bekræftes ikke automatisk og skal bekræftes ved hjælp af HTML-tagmetoden.
  • Sørg for, at du er logget ind i Search Console med den konto, du bruger til at administrere din blog.

Hvor skal jeg placere mit bekræftelsestag?

Hvis du bruger en tagbaseret bekræftelsesmetode (metoderne Google Analytics, Google Tag Manager eller HTML <meta>-tag), leder Search Console efter dit bekræftelsestag på den side, som en bruger, der ikke er logget ind, omdirigeres til, når vedkommende besøger den webadresse, der definerer din ejendom.

Eksempel

Hvis du definerer din ejendom som https://eksempel.dk, og alle brugere, der ikke er logget ind, og som indtaster den pågældende webadresse i deres browser, omdirigeres til https://eksempel.dk/start, leder Search Console efter dit bekræftelsestag på siden https://eksempel.dk/start.

Omdirigeringer følges ikke ved andre bekræftelsesmetoder som f.eks. filuploadmetoden.

Almindelige bekræftelsesfejl

Ud over de bekræftelsesfejl, der er specifikke for de forskellige metoder, kan følgende bekræftelsesfejl forekomme i de fleste bekræftelsesmetoder:

• Forkert tag/kodestykke/filfejl
    Sørg for at bruge den nøjagtige fil eller det nøjagtige tag eller kodestykke, du har modtaget, når du starter bekræftelsen.
  • Forbindelsen til din server fik timeout.
    Vi kunne ikke bekræfte din fil, da serveren oplevede timeout. Dette kan skyldes, at serveren er nede eller er optaget og svarer langsomt. Sørg for, at serveren svarer, og prøv igen.
  • Der opstod en fejl ved opslag efter websitets domænenavn.
    Vi forsøgte at få adgang til din bekræftelsesfil, men vi kunne ikke få adgang til dit domæne på grund af en DNS-fejl. Dette kan skyldes, at serveren er nede, eller at der er problemer med DNS-routing til dit domæne. Sørg for, at domænet fungerer korrekt, og prøv igen.
  • Downloadanmodningen blev omdirigeret for mange gange.
    Tjek, at der ikke er potentielle problemer med webadressen, f.eks. et uendeligt loop.
  • Din server returnerede et ugyldigt svar.
    Dette kan forekomme, hvis dit website kræver adgangskodegodkendelse, eller hvis vi af andre årsager ikke kan få adgang til serveren.
  • Vi kunne ikke oprette forbindelse til din server.
    Tjek, at serveren ikke er nede og at dit domæne fungerer korrekt, og prøv igen.
  • Der opstod en intern fejl.
    Hvis problemet fortsætter, kan du finde opdateringer i hjælpeforummet til Webmastercentral.
  • Timeout
    Dit website eller domæneserveren er holdt op med at svare på vores anmodninger (afhængigt af den anvendte bekræftelsesmetode). Bekræft, at dit website svarer, og prøv derefter igen.
  • Dit domæne blev ikke fundet
    Vi forsøgte at løse problemet med den webadresse, du gav os, men den kan ikke registreres af DNS-tjenesten. Tjek, om du har angivet den korrekte webadresse til din ejendom.