Opret gode titler og uddrag i søgeresultaterne

Googles generering af titler og beskrivelser (eller "uddrag") til sider sker helt automatisk og tager højde for både indholdet på siden og henvisninger til siden på internettet. Målet med uddraget og titlen er at repræsentere og beskrive hvert resultat bedst muligt og forklare, hvordan det har noget at gøre med brugerens forespørgsel.

Jo flere oplysninger du giver os, desto bedre bliver uddraget i dit søgeresultat. Med udvidede uddrag kan webmastere med websites, der indeholder struktureret indhold – f.eks. anmeldelseswebsites eller virksomhedsfortegnelser – mærke deres indhold for at tydeliggøre, at hvert markeret tekststykke repræsenterer en bestemt datatype: f.eks. navnet på en restaurant, en adresse eller en bedømmelse. Få flere oplysninger om, hvordan udvidede uddrag kan forbedre dit websites fortegnelse i søgeresultaterne.

Vi anvender en række forskellige kilder til disse oplysninger, f.eks. beskrivende oplysninger i titel- og metatags for hver side. Vi kan også anvende oplysninger, der er offentligt tilgængelige, eller oprette udvidede uddrag baseret på markeringen på siden.

Vi kan ikke manuelt ændre titler eller uddrag for bestemte websites, men vi forsøger altid at gøre dem så relevante som muligt. Du kan være med til at forbedre kvaliteten af den titel og det uddrag, der vises for dine sider, ved at følge de overordnede retningslinjer nedenfor.

Angiv beskrivende sidetitler

Titler er vigtige for at give brugerne en hurtig ide om indholdet af et resultat, og hvorfor det er relevant for deres forespørgsel. Det er ofte den primære oplysning, der bruges til at beslutte, hvilket resultat der skal klikkes på, så det er vigtigt at anvende titler af høj kvalitet på dine websider.

Her er nogle tips til administration af dine titler:

• Som forklaret ovenfor bør du sørge for, at hver side på dit website har angivet en titel i tagget <title>. Hvis du har et omfattende website og er bange for, at du kan have glemt en titel et sted, angiver siden HTML-forslag i Search Console <title>-tags på dit website, som mangler eller har potentielle problemer.
  • Sidetitler bør være beskrivende og nøjagtige. Undgå tvetydige beskrivelser, som f.eks. "Hjem", for din startside eller "Profil" for en bestemt brugers profil. Undgå også unødvendigt lange eller ordrige titler, som sandsynligvis bliver afkortet, når de vises i søgeresultaterne.
  • Undgå søgeords-stuffing. Det er nogle gange en god idé at have nogle få, beskrivende ord i titlen, men der er ikke nogen grund til, at de samme ord eller udtryk fremgår flere gange. Titler, som f.eks. "Foobar, foo bar, foobars, foo bars" hjælper ikke brugeren, og denne form for søgeords-stuffing, kan få dine resultater til at ligne spam for Google og for brugerne.
  • Undgå gentagne eller standardiserede titler. Det er vigtigt at have letgenkendelige, beskrivende titler for hver side på dit website. Hvis du f.eks. giver alle siderne på et handelswebsite titlen "Billige produkter til salg", kan brugerne ikke skelne mellem de forskellige sider. Lange titler, der kun varierer en lille smule (standardiserede titler), er heller ikke gode. En standardiseret titel, såsom "<band name> – Se videoer, sangtekster, plakater, album, anmeldelser og koncerter" indeholder meget tekst, der ikke er særlig informativ. En løsning er at opdatere titlen dynamisk, så den afspejler det egentlige indhold på siden bedre: Medtag f.eks. kun ordene "video", "sangtekster" osv., hvis lige netop denne side indeholder video eller sangtekster. En anden mulighed er blot at bruge "<band name>" som en nøjagtig titel og anvende metabeskrivelsen (se nedenfor) til at beskrive indholdet på dit website. Siden HTML-forslag i Search Console angiver identiske titler, som Google har registreret på dine sider.
  • Brug dit varemærke i titlerne, men gør det kort. Titlen på dit websites startside er et godt sted at anbringe flere oplysninger om dit website – f.eks. "EksempelSocialtWebsite – der, hvor folk mødes for at snakke.". Hvis du bruger denne tekst i titlen på alle sider på dit website, går det dog ud over læsbarheden, og det vil se særligt ensformigt ud, hvis der dukker flere sider op fra dit website, når du søger på noget. Du bør i stedet kun medtage navnet på dit website i begyndelsen eller slutningen af titlen på hver side adskilt fra resten af titlen med et tegn, f.eks. en bindestreg, et kolon eller en lodret streg:
    <title>ExampleSocialSite: Opret en ny konto.</title>
  • Vær forsigtig med at blokere søgemaskiner, så de ikke kan gennemgå dine sider. Hvis du bruger protokollen robots.txt på dit website, kan Google ikke gennemgå dine sider, men det er ikke altid nok til at forhindre, at de indekseres. Google kan f.eks. indeksere din side, hvis vi finder den via et link fra et andet website. Hvis siden skal vises i søgeresultaterne, skal Google kunne vise en eller anden form for titel, og fordi vi ikke har adgang til dit sideindhold, vil vi benytte indhold fra andre sider, som f.eks. ankertekst fra andre websites. (Hvis du helt vil forhindre, at en webadresse indekseres, kan du anvende metatags).

Hvis vi har opdaget, at et bestemt resultat har et af disse problemer med sin titel, kan vi forsøge at generere en forbedret titel via ankertekst, tekst på siden eller andre kilder. Nogle gange kan selv sider med velformulerede, nøjagtige og beskrivende titler dog ende med at have andre titler i vores søgeresultater, så de bedre afspejler deres relevans for forespørgslen. Det er der en god grund til: Titeltagget, som webmasteren har angivet, er begrænset til at være statisk og fast uanset forespørgslen. Når først vi kender brugerens forespørgsel, kan vi ofte finde alternativ tekst på en side, der bedre kan vise, hvorfor resultatet er relevant. Når vi anvender denne alternative tekst som titel, hjælper det brugeren, og det kan også hjælpe dit website. Brugerne scanner resultaterne efter deres søgeord eller andre tegn på relevans, og en titel, der er tilpasset forespørgslen, kan øge chancerne for, at de klikker på dit resultat.

Hvis dine sider vises i søgeresultaterne med ændrede titler, kan du kontrollere, om dine titler indeholder et af de problemer, der er beskrevet ovenfor. Hvis ikke, kan du beslutte, om den alternative titel passer bedre til forespørgslen. Hvis du stadig mener, at den oprindelige titel ville være bedre, kan du informere os via Webmaster Help Forum.

Opret gode metabeskrivelser

Beskrivelsesattributten i <meta>-tagget er en god metode til at give et kortfattet resume af indholdet på hver side, som kan læses af mennesker. Google anvender nogle gange metabeskrivelsen på en side i uddragene i søgeresultaterne, hvis vi mener, at det giver brugerne en mere nøjagtig beskrivelse, end det ville være muligt udelukkende med indholdet på siden. Nøjagtige metabeskrivelser kan være med til at forbedre din klikrate. Her er nogle retningslinjer for egenskaber, der anvender metabeskrivelsen.

• Sørg for, at alle sider på dit website har en metabeskrivelse. Siden HTML-forslag i Search Console angiver sider, hvor Google har opdaget manglende eller problematiske metabeskrivelser.
  • Adskil beskrivelserne for de forskellige sider. Det er ikke særlig smart med identiske eller ensartede beskrivelser af alle siderne på et website, når de enkelte sider vises i webresultaterne. I den slags tilfælde vil vi helst ikke vise standardteksten. Hvor det er muligt, bør du oprette beskrivelser, der beskriver den specifikke side helt nøjagtigt. Brug beskrivelser på websiteniveau på hovedstartsiden eller andre overordnede sider, og brug beskrivelser på sideniveau alle andre steder. Hvis du ikke har tid til at oprette en beskrivelse for hver eneste side, kan du forsøge at prioritere dit indhold: Opret som minimum en beskrivelse for de vigtigste webadresser, som f.eks. din startside og populære sider.
  • Indsæt tydeligt kodede fakta i beskrivelsen. Metabeskrivelsen behøver ikke bare være i sætningsformat. Det er også et godt sted at indsætte strukturerede oplysninger om siden. Nyheder eller blogindlæg kan f.eks. anføre forfatter, udgivelsesdato eller forfatteroplysninger. Det kan give potentielle besøgende meget relevante oplysninger, der ellers ikke ville blive vist i uddragene. På samme måde kan produktsider indeholde de vigtigste oplysninger, f.eks. pris, alder og producent, spredt ud over en side. En god metabeskrivelse kan samle alle disse data. Følgende metabeskrivelse giver f.eks. detaljerede oplysninger om en bog.
    <meta name="Description" content="Forfatter: E.N. Forfatter,
    Illustrator: B. Billede, Kategori: Bøger, Pris: USD 17,99,
    Længde: 784 sider">
    I dette eksempel er oplysningerne tydeligt tagget og adskilt.
  • Beskrivelser genereret af programmer. Det er nemt at generere en korrekt og unik beskrivelse for hver enkelt side på visse websites som f.eks. nyhedsmediekilder. Da hver enkelt artikel indtastes specifikt til den pågældende side, kræver det ikke meget ekstra tid også at tilføje en beskrivelse på en enkelt sætning. For større databasebaserede websites vedkommende, som f.eks. produktdatabaser, er indtastede beskrivelser ikke realistiske. I det sidste tilfælde kan beskrivelser genereret af programmer være en oplagt mulighed. Gode beskrivelser kan læses af mennesker og er forskelligartede, som vi nævnte i første punkt ovenfor. De sidespecifikke data, vi anførte under punkt to, er gode kandidater til at blive genereret af programmer. Husk, at metabeskrivelser, der består af lange strenge af søgeord, ikke giver brugerne en klar idé om sidens indhold, og der er mindre sandsynlighed for, at de vil blive vist i stedet for et normalt uddrag.
  • Brug kvalitetsbeskrivelser. Husk endelig, at dine beskrivelser virkeligt skal være beskrivende. Metabeskrivelserne vises ikke på de sider, som brugeren ser, og derfor kan indholdet let ramme ved siden af. Gode beskrivelser kan vises i Googles søgeresultater, og de kan bidrage til at give dig mere og bedre søgetrafik.

Mulighed for at forhindre oprettelse af uddrag

Alternativt kan du forhindre oprettelse og visning af uddrag fra dit website i søgeresultaterne. Brug tagget <meta name="nosnippets"> til at forhindre Google i at vise et uddrag fra din side i søgeresultaterne.