Indeksointitilastot-raportti

Indeksointitilastot-raportissa on tilastoja verkkosivustosi indeksointihistoriasta Googlessa. Raportissa on tiedot esimerkiksi pyyntöjen määrästä ja ajankohdista, palvelimesi vastauksista sekä kohdatuista saatavuusongelmista. Tämän raportin avulla voit tarkistaa, onko Google kohdannut näyttöongelmia sivustosi indeksoinnin aikana.

Tämä raportti on tarkoitettu edistyneille käyttäjille. Jos sivustollasi on alle tuhat sivua, et luultavasti tarvitse tätä raporttia tai sinun ei tarvitse huolehtia tämän tason indeksointitiedoista.

Tämä raportti on saatavilla vain juuritason omaisuudelle. Omaisuuden tulee olla joko verkkotunnus-omaisuus (kuten example.com tai m.example.com) tai URL-etuliitteinen omaisuus juuritasolla (https://example.com, http://example.com, http://m.example.com).

Avaa Indeksointitilastot-raportti

C<span/>rawl Budget and the Crawl Stats report - Google Search Console Training

Voit siirtyä Indeksointitilastot-raporttiin Search Consolessa valitsemalla Asetukset (Omaisuuden asetukset) > Indeksointitilastot.

Aloittaminen

Ennen kuin käytät tätä raporttia, tutustu alla oleviin tietoihin:

Tietoja datasta

• Kaikki näytetyt ja lasketut URL-osoitteet ovat Googlen pyytämiä todellisia URL-osoitteita. Dataa ei liitetä ensisijaisiin URL-osoitteisiin, kuten joissakin muissa raporteissa tehdään.
  • Jos URL-osoitteessa on palvelinpuolen uudelleenohjaus, jokainen pyyntö uudelleenohjausketjussa lasketaan eri pyynnöksi. Jos sivu 1 uudelleenohjaa sivulle 2, joka uudelleenohjaa sivulle 3, ja Google pyytää sivua 1, näet eri pyynnöt sivulle 1 (palauttaa vastauksen 301/302), sivulle 2 (palauttaa vastauksen 301/302) ja sivulle 3 (palauttaa toivottavasti vastauksen 200). Huomaa, että vain nykyisen verkkotunnuksen sivut näkyvät. Uudelleenohjausvastauksen tiedostotyyppi on "Muu tiedostotyyppi." Asiakaspuolen uudelleenohjauksia ei lasketa.
  • Jos indeksointia yritettiin, mutta sitä ei tehty koska robots.txt ei ollut saatavilla, kyseinen kerta lisätään indeksointikertojen kokonaismäärään, mutta raportin tiedot indeksointiyrityksistä voivat olla rajallisia. Lisätietoja
  • Resurssit ja laajuus:
    • Kaikki data on rajattu tällä hetkellä valittuun verkkotunnukseen. Muille verkkotunnuksille tehtyjä pyyntöjä ei näytetä. Tähän kuuluvat pyynnöt kaikista sivuresursseista (esim. kuvista), joita hostataan tämän omaisuuden ulkopuolella. Jos sivusi example.com/mypage sisältää kuvan google.com/img.png, google.com/img.png-pyyntöä ei näy indeksointitilastoraportissa example.com-omaisuuden kohdalla.
    • Rinnakkaisverkkotunnuksille (en.example ja de.example) tehtyjä pyyntöjä ei myöskään näytetä. Jos katsot en.examplen indeksointitilastoraporttia, de.example-osoitteessa olevien kuvien pyyntöjä ei näytetä.
    • Aliverkkotunnusten väliset pyynnöt kuitenkin näkyvät ylätason verkkotunnuksen kohdalta. Jos esimerkiksi katsot osoitteen example.com dataa, näet kaikki pyynnöt, jotka on tehty osoitteille example.com, en.example, de.example.com ja kaikille muille example.com-tason alaisille aliverkkotunnuksille.
    • Jos omaisuutesi resursseja käytetään toisen verkkotunnuksen sivulla, voit vastaavasti nähdä isäntäsivuun liittyviä indeksointipyyntöjä, mutta et näe resurssin indeksointiin viittaavaa kontekstia, sillä sitä käytetään toisen verkkotunnuksen sivulla (et siis näe, että kuva example.com/imageX.png indeksoitiin, koska se sisältyy sivuun anotherexample.com/mypage).
    • Indeksointidata sisältää http- ja https -protokollat, myös URL-etuliite-omaisuuksille. Tämä tarkoittaa sitä, että osoitteen http://example.com indeksointitilastoraportti sisältää sekä http://example.com- että https://example.com-osoitteeseen lähetetyt pyynnöt. Huomaa kuitenkin, että URL-etuliite-omaisuuksien esimerkki-URL-osoitteet on rajoitettu omaisuudelle määritettyyn protokollaan (http tai https).
Tunnettu ongelma: Indeksointitilastoraporttiin merkitään tällä hetkellä suurin osa indeksointipyynnöistä, mutta joitakin pyyntöjä ei välttämättä lasketa eri syistä johtuen. Odotamme kattavuuden kasvavan ajan myötä niin, että raportti sisältää suurimman osan pyynnöistä – tai jopa kaikki. Tästä johtuen saatat nähdä pieniä eroja sivustosi pyyntölokeissa ja täällä raportoiduissa luvuissa.

Raportin lukeminen

Klikkaamalla haluamaasi taulukkomerkintää voit katsella sen yksityiskohtaista näkymää ja esimerkki-URL-osoitteita. Klikkaamalla URL-osoitetta näet tietoja kyseisestä indeksointipyynnöstä. Voit esimerkiksi klikata HTML-riviä taulukossa, jossa vastaukset on luokiteltu tyypin mukaan, nähdäksesi kootun indeksointitiedon kaikista sivustollasi indeksoiduista HTML-sivuista, sekä tietoja indeksointiajasta, vastauskoodista, vastauksen koosta ja lisää valituista esimerkki-URL-osoitteista.

Isännät ja alatason verkkotunnukset

Jos omaisuutesi on verkkotunnustasolla (example.com, http://example.com, https://m.example.com) ja se sisältää vähintään kaksi alatason verkkotunnusta (esim. fr.example.com ja de.example.com), voit katsoa ylätason dataa, mikä sisältää kaikki alatasot. Voit myös tarkastella haluamasi yksittäisen alatason dataa.

Jos haluat katsoa raportista vain yhden alatason dataa, valitse haluamasi alataso ylätason verkkotunnuksen laskeutumissivun Isännät-listoilta. Vain viimeisen 90 päivän aikana 20 eniten liikennettä saanutta aliverkkotunnusta näytetään.

Esimerkki-URL-osoitteet

Voit klikata mitä tahansa ryhmitellyistä datatyypeistä (vastaus, tiedostotyyppi, tarkoitus, Googlebot-tyyppi) nähdäksesi listan vastaavista esimerkki-URL-osoitteista.

Esimerkki-URL-osoitteet eivät ole kattavia, vaan edustavia esimerkkejä. Jos et löydä URL-osoitetta listalta, se ei tarkoita, ettemme pyytäneet sitä. Esimerkkien määrä voi olla painottunut päiväkohtaisesti, joten saatat huomata joistakin pyyntötyypeistä olevan enemmän esimerkkejä kuin toisista. Tämän pitäisi tasoittua ajan myötä.

Indeksointipyynnöt yhteensä

Sivustosi URL-osoitteille tehtyjen indeksointipyyntöjen kokonaismäärä (onnistuneet ja epäonnistuneet). Osiossa näytetään myös sivun käyttämien resurssien pyynnöt, jos kyseiset resurssit ovat sivustollasi. Sivuston ulkopuolella hostatuille resursseille tehtyjä pyyntöjä ei lasketa mukaan. Toistuvat pyynnöt samaan URL-osoitteeseen lasketaan yksittäisinä. Jos robots.txt-tiedostosi ei ole käytettävissä tarvittavalla tavalla, potentiaaliset haut lasketaan kokonaismäärään.

Epäonnistuneet pyynnöt lasketaan kokonaismäärään seuraavissa tapauksissa:

Latausten kokonaiskoko

Kaikki indeksoinnin aikana sivustostasi ladatut tavut tietyllä ajanjaksolla. Jos Google on tallentanut usealla sivulla käytettävän sivuresurssin välimuistiin, resurssia pyydetään vain ensimmäisellä kerralla (kun se tallennetaan välimuistiin).

Keskimääräinen vastausaika

Kaikkien sivustoltasi haettujen resurssien keskimääräinen vastausaika tietyllä ajanjaksolla. Jokainen sivun linkittämä resurssi lasketaan yksittäisenä vastauksena.

Isännän tila

Isännän tila kertoo, kohtasiko Google saatavuusongelmia, kun se yritti indeksoida sivustoasi. Tila voi olla jokin seuraavista arvoista:

• No significant availability issues icon
    Google ei kohdannut yhtään merkittävää indeksoinnin saatavuusongelmaa sivustollasi edellisen 90 päivän aikana – hyvää työtä! Sinun ei tarvitse tehdä mitään.
  • Some availability issues, but not recently
    Google kohtasi vähintään yhden merkittävän indeksoinnin saatavuusongelman edellisen 90 päivän sisällä sivustollasi, mutta se tapahtui yli viikko sitten. Ongelma on voinut olla väliaikainen tai se on voinut korjaantua. Kannattaa tarkistaa Vastaukset-taulukosta, mitkä ongelmat olivat kyseessä, ja päättää, haluatko tehdä asialle jotain.
  • Recent availability issue
    Google kohtasi vähintään yhden merkittävän indeksoinnin saatavuusongelman sivustollasi viimeisen viikon aikana. Koska virhe tapahtui äskettäin, kannattaa yrittää selvittää, onko kyseessä toistuva ongelma. Tarkista Vastaukset-taulukosta, mitkä ongelmat olivat kyseessä, ja päätä, haluatko tehdä asialle jotain.
Tietojen tulkitseminen

Ihannetilanteessa isännän tila on vihreä. Jos saatavuustilasi on punainen, klikkaa nähdäksesi robots.txt-tiedoston saatavuuden, DNS-selvityksen ja isännän yhteyden saatavuustiedot.

Isännän tilan tiedot

Isännän saatavuustila arvioidaan seuraavien luokitusten mukaan. Jos jossakin luokassa on merkittävä virhe, se saattaa johtaa saatavuustilan laskemiseen. Lue lisää klikkaamalla luokkaa raportissa.

Jokaisessa luokassa näkyy indeksointidatan kaavio tietylle ajanjaksolle. Kaaviossa on punainen pisteviiva: Jos mittari oli pisteviivan yläpuolella tässä luokassa (esim. jos yli 5 % pyyntöjen DNS-selvityksistä epäonnistuu tiettynä päivänä), sen katsotaan olevan kyseisen luokan ongelma ja tila kertoo, miten tuore viimeisin ongelma on.

• robots.txt-haku
    Kaaviossa näytetään robots.txt-pyyntöjen virheprosentti indeksoinnin aikana. Google pyytää tätä tiedostoa usein, ja jos pyyntö ei palauta kelvollista tiedostoa (joko täytettyä tai tyhjää) tai 404-ilmoitusta (tiedostoa ei ole olemassa), Google hidastaa sivustosi indeksointia tai lopettaa sen, kunnes se saa hyväksytyn robots.txt-vastauksen. (Lue lisää alta)
  • DNS-selvitys
    Kaaviossa näytetään, milloin DNS-palvelimesi ei tunnistanut isäntänimeäsi tai vastannut indeksoinnin aikana. Jos näet virheitä, tarkista rekisteröijältäsi, että sivustosi on otettu käyttöön oikein ja että palvelimesi on yhteydessä internetiin.
  • Palvelinyhteydet
    Kaaviossa näytetään, milloin palvelimesi ei vastannut tai antanut kokonaista vastausta URL-osoitteelle indeksoinnin aikana. Lue ohjeet näiden ongelmien korjaamiseen Palvelinvirheet-kohdasta.
Lisätietoja robots.txt-tiedoston saatavuudesta

Tässä on tarkempi kuvaus siitä, miten Google tarkistaa robots.txt-tiedostot (ja on riippuvainen niistä) indeksoidessaan sivustoasi.

Sivustollasi ei tarvitse olla robots.txt-tiedostoa, mutta sen on palautettava onnistunut vastaus (määritelty alla) tätä tiedostoa pyydettäessä tai muuten Google voi lopettaa sivustosi indeksoinnin.

• Onnistuneet robots.txt-vastaukset
  • Seuraavia vastauksia pidetään onnistuneina:
    • HTTP 200- ja robots.txt-tiedosto (tiedosto voi olla kelvollinen, virheellinen tai tyhjä). Jos tiedostossa on syntaksivirheitä, pyynnön katsotaan silti olevan onnistunut, mutta Google voi jättää huomioimatta kaikki syntaksivirheen sisältämät säännöt.
    • HTTP 403/404/410 (tiedostoa ei ole olemassa). Sivustollasi ei tarvitse olla robots.txt-tiedostoa.
  • Epäonnistuneet robots.txt-vastaukset

Näin Google pyytää ja käyttää robots.txt-tiedostoja indeksoidessaan sivustoa:

1. Ennen kuin Google indeksoi sivustosi, se tarkistaa, onko olemassa äskettäin onnistunutta robots.txt-pyyntöä (alle 24 tuntia vanha).
  2. Jos Googlen onnistunut robots.txt-vastaus on luotu alle 24 tuntia sitten, Google käyttää kyseistä robots.txt-tiedostoa sivustosi indeksointiin. (Muista, että 404 Ei löydy ‑ilmoitus toimii ja tarkoittaa, ettei robots.txt-tiedostoa ole. Google voi siis indeksoida sivuston kaikki URL-osoitteet.)
  3. Jos viimeisin vastaus on epäonnistunut tai yli 24 tuntia vanha, Google pyytää robots.txt-tiedostoa:
    • Jos se hyväksytään, indeksointi aloitetaan.
    • Jos sitä ei hyväksytä, tapahtuu seuraavaa:
      • Google lopettaa sivustosi indeksoinnin ensimmäisten 12 tunnin ajaksi, mutta pyytää edelleen robots.txt-tiedostoa.
      • 12 tunnin ja 30 päivän välillä Google käyttää viimeisintä onnistuneesti haettua robots.txt-tiedostoa ja pyytää robots.txt-tiedostoa edelleen.
      • 30 päivän päästä:
        • Jos sivuston etusivu on saatavilla, Google toimii aivan kuin robots.txt-tiedostoa ei olisi ja indeksoi sivuston ilman rajoituksia.
        • Jos sivuston etusivu ei ole saatavilla, Google lopettaa sivuston indeksoinnin.
        • Molemmissa tapauksissa Google pyytää robots.txt-tiedostoasi ajoittain.
Indeksointikerrat, jotka hylättiin, koska robots.txt-tiedosto ei ollut käytettävissä, lasketaan indeksoinnin kokonaismääriin. Näitä indeksointeja ei kuitenkaan todellisuudessa suoritettu, joten ne puuttuvat joistakin ryhmäraporteista (indeksoinnit tavoitteen mukaan, indeksoinnit vastauksen mukaan ja niin edelleen) tai kyseisissä raporteissa on vain rajallisesti tietoja niistä.

Indeksointivastaukset

Tässä taulukossa näytetään Googlen saamat vastaukset sivustosi indeksoinnin aikana (luokiteltu vastauksen tyypin mukaan). Vastaukset näytetään prosenttiosuuksina kaikista indeksointivastauksista. Data perustuu pyyntöjen kokonaismäärään, eikä URL-osoitteiden määrään, joten jos Google pyytää URL-osoitetta kahdesti ja saa palvelinvirheen (500) ensimmäisellä kerralla ja OK:n (200) toisella, vastaus on 50 % palvelinvirhe ja 50 % OK.

Tietojen tulkitseminen
Useimpien vastausten tulisi olla 200 tai muu "Hyvä"-tyyppinen vastaus, ellet ole järjestämässä sivustoasi uudelleen tai siirtämässä sitä. Katso alla olevasta listasta, miten muita vastauskoodeja tulee käsitellä.

Tässä on joitakin yleisiä vastauskoodeja ja niiden käsittelyohjeita:

Positiiviset vastauskoodit

Nämä sivut ovat hyvässä kunnossa eivätkä aiheuta ongelmia.

• OK (200): Tavallisesti useimpien vastausten tulisi olla 200-vastauksia.
  • Siirretty pysyvästi (301): Sivusi palauttaa HTTP 301- tai 308 (siirretty pysyvästi) ‑vastauksen, mitä todennäköisesti haluatkin.
  • Siirretty väliaikaisesti (302): Sivusi palauttaa HTTP 302- tai 307 (siirretty väliaikaisesti) ‑vastauksen, mitä todennäköisesti haluatkin. Jos sivu on siirretty pysyvästi, muuta tämä 301-vastaukseksi.
  • Siirretty (muu): Metadatan päivitys.
  • Muokkaamaton (304): Sivua ei ole muutettu viimeisen indeksointipyynnön jälkeen.

Mahdollisesti positiiviset vastauskoodit

Nämä vastaukset saattavat olla kunnossa, mutta kannattaa tarkistaa, että ne toimivat haluamallasi tavalla.

• Ei löydy (404) ‑virheet voivat johtua sivustollasi tai sen ulkopuolella olevista rikkinäisistä linkeistä. Kaikkia sivustosi 404-virheitä ei ole mahdollista, kannattavaa tai edes tarpeen korjata, ja usein 404 on oikea vastaus pyyntöön (esim. jos sivu on oikeasti poissa ilman korvaavaa sivua). Katso, miten voit korjata 404-virheitä tai kannattaako niitä korjata.

Negatiiviset vastauskoodit

Indeksoinnin parantamista varten kannattaa korjata kaikki sivut, jotka palauttavat näitä virheitä.

• robots.txt ei saatavilla: Jos robots.txt-tiedostoa ei ole saatavilla päivän ajan, Google keskeyttää indeksoinnin, kunnes se saa hyväksyttävän vastauksen robots.txt-pyynnölle. Älä naamioi robots.txt-tiedostoa Googlelle äläkä näytä robots.txt-sivusta eri versioita eri käyttäjäagenteille.
    Tämä vastaus ei ole sama asia kuin robots.txt-tiedoston Ei löydy (404) ‐ilmoitus, jota pidetään hyvänä vastauksena. Lue lisää robots.txt:n tiedoista.
  • Ei sallita (401/407): Kannattaa joko estää näiden sivujen indeksointi robots.txt-tiedostolla tai päättää, pitäisikö niiden esto kumota. Jos näillä sivuilla ei ole suojattua dataa ja haluat, että ne indeksoidaan, kannattaa siirtää tiedot suojaamattomille sivuille tai antaa Googlebotille pääsy ilman sisäänkirjautumista (huomaa kuitenkin, että Googlebotia voidaan jäljitellä, joten Googlebotin pääsy tarkoittaa sivun suojauksen poistamista).
  • Palvelinvirhe (5XX): Nämä virheet aiheuttavat saatavuusvaroituksia ja ne pitää korjata, jos mahdollista. Pikkukuvakaavio näyttää näiden virheiden arvioidut tapahtuma-ajat. Voit klikata niitä nähdäksesi lisätietoja ja tarkempia aikoja. Päätä, ovatko nämä väliaikaisia ongelmia vai edustavatko ne syvempiä saatavuusvirheitä sivustollasi. Jos Google indeksoi sivustoasi liikaa, voit pyytää pienempää indeksointinopeutta. Jos tämä on merkki vakavammasta saatavuusongelmasta, lue lisää indeksoinnin piikeistä. Lue ohjeet näiden ongelmien korjaamiseen Palvelinvirheet-kohdasta.
  • Muu asiakassovelluksesta johtuva virhe (4XX): Muu 4XX (asiakaspuolen) ‑virhe, jota ei ole mainittu tässä. Nämä ongelmat kannattaa korjata.
  • DNS ei vastaa: DNS-palvelimesi ei vastannut sivustosi URL-osoitteiden pyyntöihin.
  • DNS-virhe: Muu määrittelemätön DNS-virhe.
  • Hakuvirhe: Sivua ei voitu hakea huonon porttinumeron, IP-osoitteen tai jäsentämättömän vastauksen takia.
  • Sivun avaaminen ei onnistunut: Kaikki muut sivun hakemiseen liittyvät virheet, joissa pyyntö ei koskaan saavuttanut palvelinta. Koska nämä pyynnöt eivät koskaan saavuttaneet palvelinta, ne eivät näy lokeissa.
  • Sivun aikakatkaisu: Sivun pyyntö aikakatkaistiin.
  • Uudelleenohjausvirhe: Uudelleenohjauspyynnön virhe, esim. liikaa uudelleenohjauksia, tyhjiä uudelleenohjauksia tai uudelleenohjauskehiä.
  • Muu virhe: Muu virhe, joka ei sovi mihinkään yllä kuvattuun luokkaan.

Indeksoidut tiedostotyypit

Pyynnön palauttama tiedostotyyppi. Kunkin tyypin prosenttiosuuden arvo merkitsee kyseisen vastaustyypin prosenttiosuutta, eikä kyseisestä tyypistä saatujen tavujen prosenttiosuutta.

Mahdolliset tiedostotyypin arvot:

• HTML
  • Kuva
  • Video – jokin tuetuista videomuodoista.
  • JavaScript
  • CSS
  • PDF
  • Muu XML-tiedosto: XML-tiedosto, jossa ei ole RSS:ää, KML:ää tai muita XML-tiedoston päälle luotuja muotoja.
  • JSON
  • Jakelu: RSS- tai Atom-syöte
  • Audio
  • Maantieteellinen data: KML tai muu maantieteellinen data.
  • Muu tiedostotyyppi: Tiedostotyyppi, jota ei ole mainittu tässä. Uudelleenohjaukset sisältyvät tähän ryhmittelyyn.
  • Tuntematon (epäonnistui): jos pyyntö epäonnistuu, tiedostotyyppiä ei tiedetä.
Tietojen tulkitseminen
Jos huomaat saatavuusongelmia ja hitaita vastausaikoja, tarkista tästä taulukosta, minkätyyppisiä resursseja Google indeksoi ja miksi ne voivat aiheuttaa indeksoinnin hidastumista. Pyytääkö Google useita pieniä kuvia, jotka pitäisi estää? Pyytääkö Google resursseja, joita hostataan toisella, vähemmän responsiivisella sivustolla? Klikkaa toista tiedostotyyppiä, jos haluat nähdä kaavion keskimääräisistä vastausajoista päivämäärän mukaan. Klikkaa pyyntöjen määrää päivää kohden, jos haluat nähdä, vastaavatko kyseisen tyypin hitaissa vastauksissa olevat piikit yleisen hitauden tai saatavuuden puutteen piikkejä.

Indeksointitarkoitus

• Löydettävyys: Google ei ole aiemmin indeksoinut pyydettyä URL-osoitetta.
  • Päivitys: Tunnetun sivun uudelleenindeksointi.

Jos sinulla on nopeasti vaihtuvia sivuja, joita ei indeksoida uudelleen tarpeeksi usein, varmista, että ne ovat sivustokartassasi. Harvemmin päivittyviä sivuja varten sinun on ehkä erikseen pyydettävä uudelleen indeksointia. Jos lisäsit paljon uutta sisältöä äskettäin tai lähetit sivustokartan, sinun pitäisi nähdä kasvua sivuston löydettävyysindeksoinneissa.

Googlebotin tyyppi

Käyttäjäagenttityyppi, jota käytetään indeksointipyyntöjen tekemiseen. Googlella on useita käyttäjäagentteja, jotka indeksoivat eri syistä ja toimivat eri tavoin.

Mahdolliset Googlebot-tyypin arvot:

• Älypuhelin: Googlebot-älypuhelin
  • Tietokone: Googlebot-tietokone
  • Kuva: Googlebot-kuva. Jos kuva ladataan sivuresurssina, Googlebot-tyyppi lasketaan Sivuresurssin latauksena eikä Kuvana.
  • Video: Googlebot-video. Jos video ladataan sivuresurssina, Googlebot-tyyppi lasketaan Sivuresurssin latauksena eikä Videona.
  • Sivuresurssin lataus: Toissijainen haku sivun käyttämille resursseille. Kun Google indeksoi sivua, se hakee tärkeitä linkitettyjä resursseja, esim. kuvia tai CSS-tiedostoja, jotta se voi renderöidä sivun ennen kuin se yrittää lisätä sen hakemistoon. Tämä on käyttäjäagentti, joka tekee näitä resurssipyyntöjä.
  • AdsBot: Yksi AdsBot-indeksointiroboteista. Jos näet piikin näissä pyynnöissä, olet todennäköisesti luonut äskettäin useita uusia kohdistuksia sivustollasi oleville Dynaamisille hakumainoksille. Lue, miksi indeksointinopeus nousi. AdsBot indeksoi URL-osoitteita noin kahden viikon välein.
  • StoreBot: Tuotteen ostosindeksointirobotti.
  • Muu agenttityyppi: Muu Googlen indeksointirobotti, jota ei ole mainittu tässä.

Jos huomaat piikkejä indeksoinnissa, tarkista käyttäjäagenttityyppi. Jos AdsBot-indeksointirobotti vaikuttaa aiheuttavan piikit, lue Miksi indeksointinopeus nousi ‑osio.

Vianetsintä

Indeksointinopeus liian korkea

Googlebotin algoritmit estävät sitä kuormittamasta sivustoasi indeksoinnin aikana. Jos sinun on kuitenkin jostain syystä rajattava indeksointinopeutta, lue siihen ohjeet tästä.

Miksi indeksointinopeus nousi?

Jos lisäät paljon uutta tietoa tai sivustollasi on todella hyödyllistä tietoa, sitä saatetaan indeksoida enemmän kuin haluaisit. Esimerkki:

• Poistit indeksointieston sivustosi suurelta osiolta
  • Lisäsit sivustoosi uuden suuren osion
  • Lisäsit useita uusia kohdistuksia Dynaamisille hakumainoksille lisäämällä uusia sivusyötteitä tai URL_Equals-sääntöjä

Jos sivustoasi indeksoidaan niin usein, että sivuston käytettävyydessä on ongelmia, voit suojata sitä näiden ohjeiden avulla:

1. Selvitä, mikä Google-indeksointirobotti indeksoi sivustoasi liikaa. Katso sivustosi lokeja tai käytä Indeksointitilastoraporttia.
  2. Välitön apu:
    • Jos haluat yksinkertaisen ratkaisun, estä ylikuormittavan agentin (esim. googlebot tai adsbot) indeksointi robots.txt-tiedostolla. Eston voimaan astuminen voi kuitenkin kestää jopa päivän. Älä kuitenkaan estä liian pitkäksi aikaa, koska sillä voi olla pitkäaikaisia vaikutuksia indeksointiin.
    • Jos pystyt havaitsemaan kasvaneen kuormituksen ja vastaamaan siihen dynaamisesti, palauta HTTP 503/429, kun sivustosi käsittelyraja on täyttymässä. Älä kuitenkaan palauta 503:a tai 429:ää useammaksi kuin kahdeksi tai kolmeksi päiväksi, muuten Google voi tulkita sen signaaliksi indeksoida sivustoasi harvemmin pitkällä aikavälillä.
  3. Kun Googlen indeksointinopeus on mukautunut kaksi tai kolme päivää myöhemmin, voit poistaa robots.txt-estot tai lopettaa 503- tai 429-virhekoodien palauttamisen.
  4. Jos AdsBot-indeksointeja on liikaa, ongelma johtuu todennäköisesti siitä, että olet luonut liian monta kohdettaDynaamisille hakumainoksille sivustollasi käyttämällä URL_Equals-koodia tai sivusyötteitä. Jos serverilläsi ei ole kapasiteettia indeksointien käsittelyyn, sinun on rajoitettava mainosten kohteita, lisättävä URL-osoitteita pienempinä joukkoina tai lisättävä käsittelykapasiteettia. Huomaa, että AdsBot indeksoi sivujasi kahden viikon välein, joten ongelma täytyy korjata tai se tapahtuu uudelleen.

Indeksointinopeus vaikuttaa liian hitaalta

Et voi pyytää Googlea lisäämään indeksointinopeutta. Voit kuitenkin lukea lisää siitä, miten todella suurien tai usein päivitettyjen verkkosivustojen indeksointia ylläpidetään.

Jos kyseessä on pieni tai keskikokoinen verkkosivusto ja huomaat, että Google ei indeksoi koko sivustoasi, kokeile päivittää verkkosivustosi sivustokarttoja ja varmista, että et estä mitään sivua.

Miksi indeksointinopeus laski?

Yleensä Googlen indeksointinopeuden pitäisi pysyä suhteellisen vakaana viikon tai parin ajanjaksolla. Jos näet äkillistä laskua, tässä on muutama mahdollinen syy siihen:

• Lisäsit uuden (tai hyvin laajan) robots.txt-säännön. Varmista, että estät vain ne resurssit, jotka sinun on pakko. Jos Google tarvitsee sisällön ymmärtämiseen tiettyjä resursseja, kuten CSS:ää tai JavaScriptia, varmista, ettet ole estänyt niitä Googlebotilta.
  • Jos sivustosi vastaa pyyntöihin hitaasti, Googlebot vähentää pyyntöjensä määrää, jottei se ylikuormita palvelintasi. Tarkista Indeksointitilastot-raportistasi, onko sivustosi vastannut hitaammin viime aikoina.
  • Jos palvelinvirheiden määrä kasvaa, Googlebot vähentää pyyntöjen määrää, jottei se ylikuormita palvelintasi.
  • Jos sivustolla on tietoja, jotka muuttuvat harvoin tai eivät ole kovin korkealaatuisia, emme ehkä indeksoi sitä niin usein. Katso sivustoasi rehellisesti, pyydä neutraalia palautetta ulkopuolisilta ja mieti, miltä osin ja kuinka sivustoasi voisi parantaa.

Indeksoinnin kokonaismäärät raportissa ovat paljon suuremmat kuin kokonaismäärät sivuston palvelinlokeissa

Jos tässä raportissa näkyvä indeksointikertojen kokonaismäärä on paljon suurempi kuin Googlen indeksointipyyntöjen määrä palvelinlokeissa, syynä voi olla, että Google ei voi indeksoida sivustoasi, koska robots.txt-tiedostosi on ollut poissa saatavilta liian pitkään. Tällaisessa tapauksessa Google laskee indeksointikerrat, jotka se olisi voinut tehdä robots.txt-tiedostosi ollessa käytettävissä, mutta se ei todellisuudessa tee kyseisiä kutsuja. Tarkista robots.txt-tiedoston hakutila tämän ongelman varalta.