Verkkosivusto-omaisuuden lisääminen Search Consoleen

Omaisuus on Search Consolen nimi asialle, jota voit tutkia ja ylläpitää Search Consolessa. Verkkosivusto-omaisuus tarkoittaa verkkosivustoa, eli kaikkia sivuja, joilla on sama yleinen verkkotunnus tai URL-etuliite. Voit ylläpitää useita omaisuuksia ja valita, mitä niistä haluat katsoa tai ylläpitää, käyttämällä Search Consolen omaisuusvalitsinta.

Voit lisätä verkkosivusto-omaisuuden Search Console ‑tilillesi seuraavien ohjeiden avulla. Huomaa, että sinun on voitava todistaa, että omistat sivuston (tai sivuston osan), ennen kuin voit lisätä sen Search Console ‑tilillesi. Voit luoda omaisuuden, joka sisältää koko verkkotunnuksen (example.com), tai vain yksittäiseen osioon (example.com/clothing/) rajoittuvan omaisuuden.

Jos et voi todistaa omistajuutta, voit pyytää toista omaisuuden omistajaa myöntämään sinulle pääsyn omaisuuteen.

Search Console ‑tililläsi voi olla jopa 1 000 omaisuutta.

Verkkosivuston omaisuustyypit

Search Console tukee seuraavia verkkosivuston omaisuustyyppejä:

URL-etuliite-omaisuus Verkkotunnus-omaisuus
Kuvaus

Sisältää vain URL-osoitteet, joissa on tietty tarkka etuliite, mukaan lukien protokolla (http/https).

Jos haluat omaisuutesi vastaavan mitä tahansa protokollaa tai aliverkkotunnusta (esim. http/https/www./m.), harkitse verkkotunnus-omaisuuden luomista. Katso lisätiedot.

Verkkotunnustason omaisuus, joka sisältää kaikki aliverkkotunnukset (esim. m ja www) ja useita protokollia (http, https, ftp).

Jos sinun on rajoitettava dataasi URL-polkusegmenttien (esim. example.com/es/, example.com/en/) tai protokollan mukaan, luo URL-etuliite-omaisuus. Katso lisätiedot.

Vahvistaminen Monia eri tapoja Vain DNS-tietueen vahvistaminen
Esimerkkejä

Omaisuus http://example.com/

http://example.com/dresses/1234
🅧
https://example.com/dresses/1234 – https ei täsmää
🅧 http://www.example.com/dresses/1234 – www. ei täsmää

Omaisuus example.com

http://example.com/dresses/1234
https://example.com/dresses/1234
http://www.example.com/dresses/1234
http://support.m.example.com/dresses/1234

Uuden omaisuuden lisääminen

Jos joku muu on myöntänyt sinulle omaisuuden käyttöoikeuden, sinun tarvitsee vain avata Search Console ja valita omaisuus omaisuuden valitsimella. Muussa tapauksessa sinun on lisättävä uusi omaisuus Search Console ‐tilillesi alla kuvatulla tavalla.

Omaisuuden lisääminen ei vaikuta verkkosivustoosi Google Haussa, vaan sen avulla voit vain seurata sivustosi tehokkuutta Googlessa. Jos se ei onnistu yhdellä istunnolla tai jos sinulla on käyttöönotto-ongelmia, siitä ei ole haittaa verkkosivustollesi.

Lisää uusi omaisuus näin:

1. Avaa omaisuuden valitsin millä tahansa Search Console ‑sivulla tai klikkaa tästä.
  2. Valitse avattavasta valikosta + Lisää omaisuus.
  3. Valitse omaisuustyyppi, jonka haluat lisätä:
    URL-etuliite-omaisuus (https://example.com)

URL-etuliite-omaisuus määrittää URL-osoitteen alun. URL-osoitteet, jotka alkavat tällä etuliitteellä, lisätään omaisuuteen. Jos URL-etuliite-omaisuus on esimerkiksi https://example.com/pets/, kaikki seuraavat URL-osoitteet kuuluvat omaisuuteen:

• https://example.com/pets/puppies
    • https://example.com/pets/cats?a=siamese&b=in-stock
    • https://example.com/pets/supplies/food/crickets

Seuraavat URL-osoitteet eivät täsmää:

• http://example.com/pets/ [Määritetty URL-osoite on https, ei http.]
    • https://m.example.com/pets/ [Muut aliverkkotunnukset, kuten m.example.com, ei sisällytetä tähän URL-etuliitteeseen.]

Vinkkejä:

• Määritä omaisuuden koko URL-etuliite, mukaan lukien viimeinen /-merkki. Kaikki tällä etuliitteellä alkavat URL-osoitteet kuuluvat omaisuuteesi.
    • Lisää URL-osoitteeseen http:// tai https://. Jos sivustosi tukee useita protokollia (http ja https), sinun on lisättävä kullekin protokollalle oma omaisuus. Jos tuet useita aliverkkotunnuksia (esim. example.com, m.example.com ja www.example.com), sinun on lisättävä erillinen omaisuus jokaiselle aliverkkotunnukselle.
    • Jos sinun tarvitsee seurata erikseen useiden aliosien dataa sivustollasi, sinun kannattaa ehkä luoda erillinen Search Console ‑omaisuus jokaiselle seurattavalle verkkotunnukselle tai alipolulle. Luo lisäksi omaisuus, joka sisältää seurattavat verkkotunnukset ja alipolut. Jos esimerkiksi matkailuaiheisella sivustolla on omat alikansiot Irlannille, Ranskalle ja Espanjalle, voit luoda tilit seuraaville URL-etuliite-omaisuuksille:
      • https://www.example.com/ (tai verkkotunnus-omaisuus osoitteelle example.com)
      • https://www.example.com/france/
      • https://www.example.com/ireland/
      • https://www.example.com/spain/
      • http://m.example.com/ (mobiilisivustollesi)
    Jos tuet verkkotunnuksen tai protokollan muunnelmia (m.example.com, http://example.com, https://example.com), sinun kannattaa ehkä ilmoittaa Googlelle ensisijaiset URL-osoitteet. Näin Google voi indeksoida verkkosivustosi tehokkaammin.
    Verkkotunnus-omaisuus (example.com)

Määritä verkkotunnus-omaisuus, joka tallentaa dataa kyseisestä verkkotunnuksesta ja kaikista aliverkkotunnuksista ja protokollista (http/https). Katso alhaalta tuettu syntaksi ja mitkä URL-osoitteet kuuluvat omaisuuteesi. Verkkotunnus-omaisuus edellyttää, että vahvistat omistajuuden DNS-tietueen vahvistuksella, ellei omaisuus ole Google-tuotteessa (esim. Blogger tai Google Sites).

Syntaksi

Verkkotunnus-omaisuus luodaan määrittämällä vain sivuston pääverkkotunnus ja mahdolliset aliverkkotunnukset, poislukien www.

Älä sisällytä omaisuuden määritelmään protokollaa (http/https) tai polkua (/some/path/). Jos sinun täytyy määrittää protokolla tai polku, sinun on luotava URL-etuliite-omaisuus.

Esimerkiksi seuraavat URL-osoitteet ovat hyväksyttäviä verkkotunnus-omaisuuksien määritelmiä:

• m.example.com
    • example.com
    • support.m.example.org
    • support.m.example.co.es

Älä lisää www-etuliitettä. Verkkotunnus-omaisuudet sisältävät automaattisesti www-alkuiset ja muut kuin www-etuliitteet. Jos siis määrität omaisuuden URL-osoitteeksi www.example.com, omaisuus luodaan example.comiksi ja se sisältää dataa sekä www.example.com- että example.com-osoitteesta.

Emme tue julkisten päätteiden verkkotunnus-omaisuuden vahvistusta.

Kattavuus

Verkkotunnus-omaisuuteen on koostettu kaikkien sen aliverkkotunnusten, protokollien ja alipolkujen data. Jos esimerkiksi määrität verkkotunnus-omaisuudeksi "example.com", dataan kuuluu example.com, sen kaikki aliverkkotunnukset (esim. m.example.com, support.m.example.com ja www.example.com) ja niiden kaikki alipolut (http, https ja ftp).

Tässä on muutamia esimerkkejä verkkotunnus-omaisuuksista ja niiden kattamista URL-osoitteista:

Verkkotunnuksen määritelmä Sisällytetyt URL-osoitteet
    example.com
    • http://example.com
    • https://example.com
    • http://m.example.com
    • http://a.b.c.example.com
    • https://m.example.com/any/path/here
    • EI http://example.orgjulkinen pääte (esim .org ja .com) on osa omaisuuden nimeä, joten verkkotunnus-omaisuus "example.com" ei sisällä osoitteita "example.org" tai "example.il.com".
    fish.example.com
    • http://fish.example.com
    • https://fish.example.com
    • https://support.fish.example.com
    • https://support.fish.example.com/any/path/here
    • EI example.com – fish.example.com on example.comin alataso, eikä alatason verkkotunnus sisällä dataa ylätason verkkotunnuksesta.
    example.co.cn
    • http://example.co.cn
    • https://example.co.cn
    • https://support.example.co.cn
    • https://support.example.co.cn/any/path/here
    • EI example.co.dejulkinen pääte (.cn, .de) on osa omaisuuden nimeä, ja eri päätteet ovat eri omaisuuksia.

Jos haluat eritellä verkkotunnus-omaisuuden datan aliverkkotunnuksen, polun tai protokollan mukaan, käytä jotain seuraavista tekniikoista:

• Lisää tehokkuusraporttiin sivun suodatin, niin voit katsoa tiettyjen protokollien tai aliverkkotunnusten dataa.
    • Luo lisää URL-etuliite-omaisuuksia verkkotunnus-omaisuuden segmenteille, esimerkiksi verkkotunnus-omaisuuden example.com segmenteille m.example.com, http://example.com tai https://example.com/spain/.

Googlen isännöimä omaisuus (Sites, Blogger, Workspace)

Jos haluat lisätä Googlen isännöimän sivuston, kuten Sites- tai Blogger-sivuston tai Google Workspace ‐tilin, voit luoda joko URL-etuliite-omaisuuden tai verkkotunnus-omaisuuden. Vahvistus tapahtuu automaattisesti, jos olet kirjautunut sisään samalle tilille, jota käytät kuin Googlen isännöimässä omaisuudessa.
  4. Sinua pyydetään valitsemaan vahvistustapa. Kun olet tehnyt valinnan, näet tarvittavat vahvistusvaiheet. Voit vahvistaa heti tai tallentaa asetukset ja jatkaa myöhemmin:
    • Jos haluat vahvistaa heti, tee kuvatut vahvistusvaiheet sulkematta ponnahdusikkunaa. Valitse sitten ponnahdusikkunasta Vahvista. Jos näiden vaiheiden suorittaminen vie sinulta jonkin aikaa, voit halutessasi tallentaa asetukset ja jatkaa myöhemmin (kuvattu seuraavassa kohdassa).
    • Jos haluat keskeyttää prosessin ja jatkaa sitä myöhemmin, tallenna nykyinen tila valitsemalla Vahvista myöhemmin, sulje ponnahdusikkuna ja vahvista sivusto sopivana ajankohtana. Kun olet tehnyt vaaditut vahvistusvaiheet, lopeta vahvistus valitsemalla tallennettu (mutta vahvistamaton) omaisuus siirtymispalkin omaisuusvalitsimesta ja valitsemalla sitten Vahvista.
  5. Omaisuudessa pitäisi alkaa näkyä dataa muutaman päivän kuluttua. Datankeruu alkaa heti kun joku lisää Search Console ‑tilille omaisuuden, vaikka sitä ei olisi vielä vahvistettu. Datankeruu jatkuu niin kauan kuin vähintään yhdellä käyttäjällä on kyseinen omaisuus tilillään, riippumatta siitä, onko omaisuudella vahvistettua omistajaa. Jos omaisuudessasi ei näy dataa usean päivän kuluttua vahvistuksesta, se voi johtua siitä, että sivustoa ei ole näkynyt Google Haussa, tai siitä, että olet määrittänyt väärän URL-osoitteen (olet esimerkiksi määrittänyt URL-etuliite-omaisuudeksi http:n https:n sijaan).
Muiden kuin latinalaisten merkkien tuki omaisuuksien URL-osoitteissa
Search Console tukee Internationalizing Domain Names in Applications (IDNA) -menetelmää sivuston URL-osoitteissa. Jos esimerkiksi kirjoitat http://bücher.example.com/ Lisää omaisuus ‑kenttään, se näkyy oikein.

Poistetun omaisuuden lisääminen uudelleen

Voit lisätä poistetun omaisuuden uudelleen ilman vahvistamista, kunhan sillä on yksi vahvistettu omistaja.

Jos haluat lisätä omaisuuden uudelleen, lisää se vaiheiden 1–3 mukaan, niin vahvistuksen pitäisi tapahtua automaattisesti.