Een site toevoegen

Bekijken welke soorten sites u kunt toevoegen aan Google Webmastertools

U kunt maximaal 1000 sites aan uw account toevoegen, waaronder mobiele sites en nieuwssites. Verder vragen we u uw site te verifiëren. Dat doen we omdat we zeker moeten weten dat u de eigenaar bent van een site voordat we u bepaalde informatie over uw site laten zien of u de mogelijkheid geven onze tools te gebruiken. Verificatie heeft geen invloed op PageRank of op de prestaties van uw site in de zoekresultaten van Google. (Er gelden speciale instructies voor het toevoegen van blogs van Blogger en sites die zijn gemaakt met Google Sites.)

Als u blogs maakt met Blogger, kunt u automatisch sites toevoegen en controleren door Webmasterhulpprogramma's van Google rechtstreeks in te schakelen vanaf het Blogger-dashboard.

Een site toevoegen en verifiëren:

1. Log in bij Webmasterhulpprogramma's van Google met uw Google-account.
  2. Klik op de knop Een site toevoegen en typ de URL van de site die u wilt toevoegen. Zorg ervoor dat u de gehele URL typt, bijvoorbeeld http://www.example.com/.
  3. Klik op Doorgaan. De pagina Siteverificatie wordt weergegeven.
  4. (Optioneel) Typ in het vak Naam een naam voor uw site (bijvoorbeeld Mijn blog).
  5. Selecteer de gewenste verificatiemethode en volg de instructies.

Wat voor soort sites kan ik toevoegen?

Dit is een lijst met de typen URL's die u als site kunt toevoegen:

• http://example.com/
  • https://example.com/
  • ftp://ftp.example.com/
  • http://bar.example.com/
  • http://foo.bar.example.com/
  • http://www.example.com/foo/
  • http://www.example.com/foo/bar/
  • http://foo.bar.example.com/catalog/dresses/

Gegevens en rapportage van Webmasterhulpprogramma's van Google werken het beste op siteniveau. Als uw site http://www.example.com bijvoorbeeld afzonderlijke secties bevat voor verschillende landen, raden we u aan al deze subsites of submappen als afzonderlijke sites toe te voegen. Als u bijvoorbeeld een reissite heeft met submappen over Ierland, Frankrijk en Spanje, zou u de volgende sites aan uw account voor Webmasterhulpprogramma's van Google kunnen toevoegen:

• http://www.example.com
  • http://www.example.com/frankrijk
  • http://www.example.com/ierland
  • http://www.example.com/spanje

Als uw site versies met http:// en https:// heeft, moet u beide versies als afzonderlijke site toevoegen.

Webmasterhulpprogramma's van Google biedt ondersteuning voor IDNA (Internationalizing Domain Names in Applications) wanneer u een site toevoegt aan uw account. Geef uw domeinnaam op de gebruikelijke manier op. Deze wordt dan correct in Webmasterhulpprogramma's van Google weergegeven. Als u bijvoorbeeld http://ideeën.example.com typt in het veld Site toevoegen, zal deze URL correct worden weergegeven. Dit is alleen van toepassing op de host (in dit voorbeeld ideeën.example.com). Daarom raden we u aan uw URL-pad te maken met alleen ASCII-tekens waarvoor geen escaping nodig is.