Sivuston lisääminen

Verkkovastaavan työkalujen tukemat sivustotyypit

Voit lisätä tiliisi jopa 1 000 sivustoa, myös uutis- ja mobiilisivustoja. Pyydämme sinua lisäksi vahvistamaan sivustosi. Teemme näin, koska meidän on varmistettava, että sinulla on sivuston hallintaoikeus, ennen kuin näytämme sinulle tietoja sivustosta tai annamme sinun käyttää työkalujamme. Vahvistaminen ei vaikuta PageRank-tietoihin tai sivustosi sijoittumiseen Google-hakutuloksissa. (Blogger-blogien ja Google-sivustoissa luotujen sivustojen lisäämiseen on omat ohjeensa.)

Jos luot blogeja Bloggerilla, voit lisätä ja vahvistaa sivustoja automaattisesti ottamalla Verkkovastaavan työkalut käyttöön suoraan Bloggerin hallintapaneelista.

Lisää ja vahvista sivusto näin:

1. Kirjaudu Googlen Verkkovastaavan työkaluihin Google-tilisi avulla.
  2. Napsauta Lisää sivusto -painiketta ja kirjoita lisättävän sivuston URL-osoite. Varmista, että kirjoitat URL-osoitteen kokonaisuudessaan, esim. http://www.example.com/.
  3. Napsauta Jatka. Sivuston vahvistaminen -sivu aukeaa.
  4. (Valinnainen) Kirjoita Nimi-kenttään sivustosi nimi (esimerkiksi Oma blogini).
  5. Valitse haluamasi vahvistustapa ja seuraa ohjeita.

Millaisia sivustoja voin lisätä?

Lisättävän sivuston URL-osoitteen muoto voi olla jokin seuraavista:

• http://example.com/
  • https://example.com/
  • ftp://ftp.example.com/
  • http://bar.example.com/
  • http://foo.bar.example.com/
  • http://www.example.com/foo/
  • http://www.example.com/foo/bar/
  • http://foo.bar.example.com/kuvasto/mekot/

Verkkovastaavan työkalujen tieto- ja raportointiominaisuudet toimivat parhaiten sivustotasolla. Esimerkiksi, jos sivustossa www.example.com on erilliset osiot eri maille, suosittelemme lisäämään kunkin alasivuston tai alikansion erillisenä sivustona. Esimerkiksi jos matkailuaiheisessa sivustossa on omat alikansiot Irlannille, Ranskalle ja Espanjalle, seuraavat sivustot voidaan lisätä Verkkovastaavan työkalut -tiliin:

• http://www.example.com
  • http://www.example.com/ranska
  • http://www.example.com/irlanti
  • http://www.example.com/espanja

Jos sivustostasi on sekä http- että https-versiot, lisää nekin erillisinä sivustoina.

Verkkovastaavan työkaluissa on Internationalizing Domain Names in Applications (IDNA) -tuki, kun lisäät sivuston tiliisi. Kirjoita verkkotunnuksen nimi normaalisti, ja se näkyy oikein Verkkovastaavan työkaluissa. Jos kirjoitat osoitteeksi esimerkiksi http://bücher.example.com Lisää sivusto -kenttään, osoite näkyy oikeassa muodossa. Tämä koskee kuitenkin vain URL-osoitteen isäntäosaa (tässä esimerkissä bücher.example.com). Suosittelemme, että käytät URL-polussa vain ASCII-merkkejä, jotka eivät vaadi escape-koodausta.