Sivuston lisääminen

Voit lisätä tilillesi jopa 1 000 sivustoa, myös uutis- ja mobiilisivustoja. Pyydämme sinua lisäksi vahvistamaan sivustosi. Teemme näin, koska meidän on varmistettava, että sinulla on sivuston hallintaoikeus, ennen kuin näytämme sinulle tietoja sivustosta tai annamme sinun käyttää työkalujamme. Vahvistaminen ei vaikuta PageRank-tietoihin tai sivustosi sijoittumiseen Google-hakutuloksissa. (Blogger-blogien ja Google-sivustoissa luotujen sivustojen lisäämiseen on omat ohjeensa.)

Jos luot blogeja Bloggerilla, voit lisätä ja vahvistaa sivustoja automaattisesti ottamalla Search Consolen käyttöön suoraan Bloggerin hallintapaneelista.

Lisää ja vahvista sivusto näin:

1. Kirjaudu Google Search Consoleen Google-tililläsi.
  2. Napsauta Lisää sivusto -painiketta ja kirjoita lisättävän sivuston URL-osoite. Varmista, että kirjoitat URL-osoitteen kokonaisuudessaan, esim. http://www.example.com/.
  3. Napsauta Jatka. Sivuston vahvistaminen -sivu aukeaa.
  4. (Valinnainen) Kirjoita Nimi-kenttään sivustosi nimi (esimerkiksi Oma blogini).
  5. Valitse haluamasi vahvistustapa ja seuraa ohjeita.

Millaisia sivustoja voin lisätä?

Lisättävän sivuston URL-osoitteen muoto voi olla jokin seuraavista:

• http://example.com/
  • https://example.com/
  • ftp://ftp.example.com/
  • http://bar.example.com/
  • http://foo.bar.example.com/
  • http://www.example.com/foo/
  • http://www.example.com/foo/bar/
  • http://foo.bar.example.com/kuvasto/mekot/

Search Consolen tieto- ja raportointiominaisuudet toimivat parhaiten sivustotasolla. Esimerkiksi jos sivustolla www.example.com on erilliset osiot eri maille, suosittelemme lisäämään kunkin alasivuston tai alikansion erillisenä sivustona. Matkailuaiheisella sivustolla voi olla omat alikansiot Irlannille, Ranskalle ja Espanjalle, joten Search Console -tiliin voidaan lisätä seuraavat sivustot:

• http://www.example.com
  • http://www.example.com/ranska
  • http://www.example.com/irlanti
  • http://www.example.com/espanja

Jos sivustostasi on sekä http- että https-versiot, lisää nekin erillisinä sivustoina.

Sivuston lisääminen tilille Search Consolessa tukee Internationalizing Domain Names in Applications (IDNA) -menetelmää. Kirjoita verkkotunnuksen nimi normaalisti, niin se näkyy oikein Search Consolessa. Jos kirjoitat Lisää sivusto -kenttään osoitteeksi esimerkiksi http://bücher.example.com, osoite näkyy oikeassa muodossa. Tämä koskee kuitenkin vain URL-osoitteen isäntäosaa (tässä esimerkissä bücher.example.com). Suosittelemme, että käytät URL-polussa vain ASCII-merkkejä, joiden kanssa ei tarvitse käyttää koodinvaihtomerkkejä.