Verkkosivuston lisääminen sivustoksi

Näin lisäät verkkosivuston Search Console -tilillesi. Muista tarkistaa koko muistilista varmistaaksesi, että verkkosivustosi hyötyy mahdollisimman paljon Search Consolesta.

Verkkosivuston lisääminen:

1. Klikkaa Search Consolen etusivulla Lisää sivusto -painiketta ja kirjoita sen sivuston tai sivuston osan URL-osoite, jonka tietoja haluat seurata. Kirjoita URL-osoite juuri siinä muodossa, jossa se näkyy selainpalkissa, mukaan lukien viimeinen /-merkki. Lue lisätietoja alla olevasta Mitä URL-osoitetta pitäisi käyttää? -kohdasta. Huomaa, että sinun on voitava todistaa, että omistat kyseisen sivuston tai sivuston osan.
  2. Avaa Sivuston vahvistus -sivu valitsemalla Jatka.
  3. Valitse sivuston vahvistustapa, jolla todistat omistavasi sivuston, ja noudata sivulla näkyviä vahvistusohjeita. Googlen isännöimät sivustot (kuten Blogger- ja Sites-sivut) vahvistetaan automaattisesti. Lisätietoja vahvistuksesta
  4. Jos sivustosi tukee useita protokollia (http:// ja https://), sinun on lisättävä kaikki versiot erillisinä sivustoina. Jos tuet useita verkkotunnuksia (esimerkiksi example.com, m.example.com ja www.example.com), sinun on lisättävä kaikki nämä erillisinä sivustoina. Lisävaiheet:
Haluatko lisätä mobiilisovelluksen? Tässä ohjeet

Mitä URL-osoitetta pitäisi käyttää?

Anna juuri sen verkkotunnuksen, aliverkkotunnuksen tai polun URL-osoite, jonka tietoja haluat seurata. Tässä on joitain esimerkkejä URL-osoitteista, joita voit lisätä:

• http://www.example.com/ – Tallentaa koko sivuston http-version tiedot.
  • http://www.example.com/foo/ – Tallentaa vain osoitteen www.example.com alipolun /foo/ tiedot. Jos luot sivuston osoitteelle www.example.com ja osoitteelle www.example.com/foo/, ylätason osoite sisältää sekä /foo/-alipolun että muiden alipolkujen tiedot.
  • ftp://ftp.example.com/ – Tallentaa vain tämän sivuston ftp-aliverkkotunnuksen tiedot.
  • https://www.example.com/ – Tallentaa vain sivuston https-version tiedot. Sivuston http- ja https-versiot on lisättävä erillisinä sivustoina.

Suosittelemme luomaan erillisen Search Console -sivuston jokaiselle verkkotunnukselle tai kansiolle, jota haluat seurata erikseen, sekä alimman omistamasi tason verkkotunnukselle. Matkailuaiheisella sivustolla voi olla omat alikansiot Irlannille, Ranskalle ja Espanjalle, joten Search Console -tiliin voidaan lisätä seuraavat sivustot:

• http://www.example.com
  • http://www.example.com/ranska
  • http://www.example.com/irlanti
  • http://www.example.com/espanja

Muiden kuin latinalaisten merkkien tuki

Search Console tukee Internationalizing Domain Names in Applications (IDNA) -menetelmää sivuston URL-osoitteissa. Jos esimerkiksi kirjoitat http://bücher.example.com/ Lisää sivusto -laatikkoon, se näkyy oikein. Tämä koskee kuitenkin vain URL-osoitteen isäntäosaa (tässä esimerkissä bücher.example.com). Suosittelemme, että käytät URL-polussa vain ASCII-merkkejä, jotka eivät vaadi escape-koodausta.

Milloin tiedonkeruu alkaa?

Sivuston tiedonkeruu alkaa heti kun sivusto on lisätty mille tahansa Search Console -tilille, vaikka sitä ei olisi vahvistettu vielä. Tiedonkeruu jatkuu niin kauan kuin vähintään yhdellä käyttäjällä on kyseinen sivusto tilillään, riippumatta siitä, onko sivustolla vahvistettua omistajaa. Tietoja säilytetään vain tietyn aikaa, ennen kuin ne poistetaan.