Verkkosivuston lisääminen sivustoksi

Näin lisäät verkkosivuston Search Console ‑tilillesi.

Verkkosivuston lisääminen:

1. Klikkaa minkä tahansa Search Console ‑sivun avattavaa verkko-omaisuuden valitsinta.
  2. Valitse avattavasta valikosta + Lisää sisältö ja kirjoita sen sivuston tai alasivuston URL-osoite, josta haluat luoda Search Console ‑verkko-omaisuuden. Kirjoita verkko-omaisuuden URL-osoite juuri siinä muodossa, jossa se näkyy selainpalkissa, mukaan lukien viimeinen /-merkki. Lue lisätietoja alla olevasta Mitä URL-osoitetta pitäisi käyttää? ‑kohdasta. Huomaa, että sinun on voitava todistaa, että omistat kyseisen sivuston tai sivuston osan.
  3. Valitse vahvistuksen ponnahdusikkunasta vahvistustapa, jolla todistat omistavasi sivuston, ja noudata sivulla näkyviä vahvistusohjeita. Googlen isännöimät sivustot (kuten Blogger- ja Sites-sivut) vahvistetaan automaattisesti. Lisätietoja vahvistamisesta
  4. Jos sivustosi tukee useita protokollia (http:// ja https://), sinun on lisättävä kaikki versiot erillisinä verkko-omaisuuksina. Jos tuet useita verkkotunnuksia (esimerkiksi example.com, m.example.com ja www.example.com), sinun on lisättävä kaikki nämä erillisinä sivustoina. Lisävaiheet:

Suosittelemme luomaan erillisen Search Console ‑verkko-omaisuuden jokaiselle verkkotunnukselle tai kansiolle, jota haluat seurata erikseen, sekä kaikki nämä sisältävälle yleisimmälle URL-osoitteelle.

Esimerkki

Matkailuaiheisella sivustolla voi olla omat alikansiot Irlannille, Ranskalle ja Espanjalle, joten Search Console ‑tilille voi lisätä seuraavat sivustot:

• http://www.example.com/
  • http://www.example.com/france/
  • http://www.example.com/ireland/
  • http://www.example.com/spain/

Mitä URL-osoitetta kannattaa käyttää?

Ilmoita juuri sen verkkotunnuksen, aliverkkotunnuksen tai polun URL-osoite, jonka dataa haluat seurata. URL-osoite kertoo, mitä dataa verkko-omaisuuteen sisältyy:

URL Kuvaus
http://example.com/
  • Jos käytössä on verkkotunnuksen vahvistaminen: Tämä tallentaa example.com-datan sekä aliverkkotunnusten (esim. m.example.com ja www.example.com) datan.
  • Jos käytössä on muu tapa kuin verkkotunnuksen vahvistaminen: Tämä tallentaa koko sivuston ja sen alipolkujen http-version datan. Aliverkkotunnukset (esim. www.example.com) eivät kuulu mukaan.

Tämä tallentaa vain http-dataa tavasta riippumatta. Jos haluat https-dataa, sinun on luotava erillinen https-verkko-omaisuus.

https://example.com/ Tämä tallentaa vain sivuston https-version dataa. Sivuston http-versio ei kuulu mukaan. Jos haluat tallentaa http-dataa, sinun on luotava erillinen http-verkko-omaisuus.
http://example.com/foo/ Tämä tallentaa vain osoitteen www.example.com alipolun /foo/ dataa. Jos luot sivuston osoitteelle www.example.com ja osoitteelle www.example.com/foo/, ylätason osoite sisältää sekä /foo/-alipolun että muiden alipolkujen dataa.
http://m.example.com/ Tämä tallentaa vain m.example.com-verkkotunnuksen ja kaikkien alipolkujen dataa.

Muiden kuin latinalaisten merkkien tuki

Search Console tukee Internationalizing Domain Names in Applications (IDNA) -menetelmää sivuston URL-osoitteissa. Jos esimerkiksi kirjoitat http://bücher.example.com/ Lisää sivusto ‑laatikkoon, se näkyy oikein.

Milloin datankeruu alkaa?

Sivuston tiedonkeruu alkaa heti kun sivusto on lisätty mille tahansa Search Console -tilille, vaikka sitä ei olisi vahvistettu vielä. Tiedonkeruu jatkuu niin kauan kuin vähintään yhdellä käyttäjällä on kyseinen sivusto tilillään, riippumatta siitä, onko sivustolla vahvistettua omistajaa. Dataa säilytetään vain tietyn aikaa, ennen kuin se poistetaan.