Wordt u weergegeven op Google?

Uw site kan gratis en op een eenvoudige manier worden opgenomen in de zoekresultaten van Google. U hoeft uw site hiervoor niet naar Google te verzenden. Google is een volledig geautomatiseerde zoekmachine die bepaalde software gebruikt, ook wel 'webcrawlers' genoemd, waarmee het web regelmatig wordt gecrawld om sites te vinden om toe te voegen aan onze index. De meerderheid van de sites die voorkomen in onze zoekresultaten wordt niet handmatig verzonden voor opname, maar wordt automatisch gevonden en toegevoegd wanneer onze bots het web crawlen.

Wordt mijn site weergegeven op Google?

Voer een zoekopdracht met site: uit voor de URL van uw site om vast te stellen of uw site momenteel is opgenomen in de index van Google. Een zoekopdracht naar "site:wikipedia.org" retourneert bijvoorbeeld deze resultaten.

Mijn site wordt niet weergegeven op Google

Hoewel Google miljarden pagina's crawlt, kan het voorkomen dat sommige sites niet worden gevonden. Als onze spiders een site niet kunnen vinden, heeft dit meestal een van de volgende oorzaken:

• Er staan onvoldoende links naar de site op andere sites op internet.
  • U heeft net een nieuwe site gelanceerd en Google heeft nog geen tijd gehad om deze te crawlen.
  • Het ontwerp van de site maakt het Google lastig om de content ervan te crawlen.
  • Google heeft een foutmelding ontvangen tijdens het crawlen van uw site.

Hoe kan ik mijn site of mobiele app laten weergeven op Google?

Er zijn richtlijnen beschikbaar voor het maken van een crawlervriendelijke website. Hoewel we niet kunnen garanderen dat onze sitecrawler een bepaalde site vindt, zou uw site moeten worden weergegeven in onze zoekresultaten als u deze richtlijnen volgt.

Als u uw mobiele app wilt laten weergeven op Google, moet u app-indexering implementeren in uw app.

Google Search Console bevat tools waarmee u uw content kunt indienen bij Google en uw prestaties op Google Zoeken kunt bijhouden. Als u wilt, kan Search Console u zelfs meldingen sturen over kritieke problemen die Google aantreft op uw site of in uw mobiele app.

Aanmelden voor Search Console

Bekijk Uw content op Google weergeven als u bedrijfsgegevens, kaartgegevens of andere specifieke gegevens wilt toevoegen aan Google.

Algemene checklist voor weergave in zoekresultaten van Google

Download een afdrukbare versie van deze checklist hier.

Hier volgen enkele algemene vragen die u zichzelf moet stellen over uw website wanneer u aan de slag gaat. U kunt aanvullende informatie over aan de slag gaan vinden op Google Webmasters en in de Webmaster Academy

checkmark Wordt mijn website weergegeven op Google?

Uw website kan gratis en eenvoudig worden opgenomen in de zoekresultaten van Google. Het enige wat u hoeft te doen, is uw website op internet publiceren. Als u wilt bekijken of uw pagina's al zijn geïndexeerd, zoekt u uw site op Google Zoeken met een zoekopdracht zoals deze:

site:example.com

Vervang 'example.com' door uw eigen site. Als uw site niet wordt weergegeven, kunt u in Google Search Console bevestigen dat u de eigenaar van uw website bent en vervolgens uw site indienen voor indexering .

checkmark Lever ik content van hoge kwaliteit aan gebruikers?

Uw topprioriteit moet het leveren van de best mogelijke gebruikerservaring op uw site zijn. Denk aan wat uw website uniek, waardevol of boeiend maakt voor gebruikers.  Lees de richtlijnen voor webmasters van Google en zorg ervoor dat u uw website op een Google-vriendelijke manier beheert.

checkmark Wordt mijn lokale bedrijf weergegeven op Google?

Google Mijn Bedrijf is een gratis, gebruiksvriendelijke tool waarmee u kunt beheren hoe uw bedrijfsinformatie wordt weergegeven op Google, waaronder Google Zoeken en Maps. U kunt overwegen uw bedrijf en de bijbehorende website toe te voegen aan google.com/business.

checkmark Is mijn content snel en gemakkelijk toegankelijk op alle apparaten?

De meeste zoekopdrachten worden nu uitgevoerd vanaf mobiele apparaten. Zorg ervoor dat uw content is geoptimaliseerd zodat deze snel kan worden geladen en correct kan worden weergegeven op alle schermformaten. Test of uw pagina's geschikt zijn voor mobiele apparaten.

checkmark Is mijn website veilig?

Gebruikers verwachten dat ze veilig kunnen internetten. Beveilig de verbinding van uw website met HTTPS.

checkmark Heb ik aanvullende hulp nodig?

SEO's (Search Engine Optimizers) zijn professionals die u kunnen helpen uw website te verbeteren en de zichtbaarheid daarvan in zoekmachines te vergroten. Meer informatie over waarom en hoe u een SEO kunt inhuren.