Löytyykö sivustosi Googlesta?

Googlen hakutuloksiin pääsy on ilmaista ja helppoa. Sinun ei tarvitse edes lähettää sivustoasi Googlelle. Google on täysin automaattinen hakukone, joka etsii säännöllisesti hakemistoihimme lisättäviä sivustoja verkosta indeksointiroboteiksi kutsuttujen ohjelmien avulla. Itse asiassa suurta enemmistöä tuloksissa listatuista sivustoista ei ole erikseen lähetetty meille lisäämistä varten, vaan indeksointirobotit ovat automaattisesti löytäneet ja lisänneet ne.

Löytyykö sivustoni Googlesta?

Voit tarkistaa, onko sivustosi tällä hetkellä Googlen hakemistossa tekemällä sivustosi URL-osoitteella site:-haun. Esimerkiksi haku site:wikipedia.org palauttaa nämä tulokset.

Sivustoani ei löydy Googlesta

Vaikka Google indeksoi miljardeja sivuja, osa sivustoista jää väistämättä pois. Kun indeksointirobottimme eivät löydä sivustoa, syy on yleensä yksi seuraavista:

• Sivustoa ei ole yhdistetty tehokkaasti muihin verkkosivustoihin.
  • Olet juuri avannut uuden sivuston, eikä Google ole vielä ehtinyt indeksoida sitä.
  • Sivuston rakenteen vuoksi Googlen on vaikea indeksoida sen sisältöä tehokkaasti.
  • Kun Google yritti indeksoida sivustoasi, tapahtui virhe.

Miten lisään sivustoni tai mobiilisovellukseni Googleen?

Tarjoamme ohjeita, joiden avulla voit kehittää helposti indeksoitavan verkkosivuston. Emme voi taata indeksointirobottiemme löytävän tiettyä sivustoa, mutta jos noudatat näitä ohjeita, sivustosi pitäisi tulla näkyviin hakutuloksissamme.

Jos haluat lisätä mobiilisovelluksen Googleen, ota sovelluksessasi käyttöön sovelluksien indeksointi.

Google Search Console tarjoaa työkaluja, joilla voit lähettää sisältösi Googlelle ja tarkkailla sen sijoittumista Google-haussa. Jos haluat, Search Consolen voi jopa säätää lähettämään sinulle ilmoituksia tärkeimmistä asioista, joita Google havaitsee sivustollasi tai mobiilisovelluksessasi.

Rekisteröidy Search Consoleen

Jos haluat lisätä yritystietoja, karttatietoja tai muita erikoistietoja Googleen, tutustu artikkeliin Sisällön lisääminen Googleen.

Googlen hakutuloksissa näkymisen muistilista

Lataa tulostettava versio tästä muistilistasta täällä.

Tässä on muutama peruskysymys verkkosivustostasi. Kysy ne itseltäsi ennen aloittamista. Saat lisätietoja aloittamiseen Google Webmastersista ja Webmaster Academysta

checkmark Näkyykö verkkosivustoni Googlessa?

Googlen hakutuloksiin pääsy on ilmaista ja helppoa. Yleensä sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin julkaista sisältösi verkossa. Jos haluat nähdä, onko sivusi jo indeksoitu, hae sivustoasi Google-haussa tämänkaltaisella kyselyllä:

site:example.com

Korvaa example.com oman sivustosi osoitteella. Jos sivustosi ei tule näkyviin, voit vahvistaa verkkosivustosi omistajuuden Google Search Consolessa ja lähettää sitten sivustosi indeksointia varten.

checkmark Näytänkö käyttäjille korkealaatuista sisältöä?

Tärkein prioriteettisi pitäisi olla parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen varmistaminen. Mieti, mikä tekee sivustostasi ainutlaatuisen, arvokkaan tai houkuttelevan.  Lue Google Webmaster ‑ohjeet ja varmista, että hallinnoit verkkosivustoasi Googlen käytäntöjen mukaisesti.

checkmark Näkyykö paikallinen yritykseni Googlessa?

Google My Business on maksuton ja helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla voit hallinnoida sitä, miten yrityksesi tiedot näkyvät Googlessa, esim. Haussa ja Mapsissa. Harkitse yrityksesi ja sen verkkosivuston lisäämistä osoitteeseen google.com/business.

checkmark Onko sisältöäni helppo ja nopea käyttää kaikilla laitteilla?

Useimmat haut tehdään nykyään mobiililaitteilla. Varmista siis, että sisältösi on optimoitu latautumaan nopeasti ja näkymään oikein kaikenkokoisilla näytöillä. Testaa, ovatko sivusi mobiililaitteille sopivia.

checkmark Onko verkkosivustoni turvallinen?

Nykyään käyttäjät odottavat turvallista verkkokokemusta. Suojaa verkkosivustosi yhteys HTTPS:llä.

checkmark Tarvitsenko lisäapua?

Hakukoneoptimoijat eli SEO-ammattilaiset voivat auttaa sinua parantamaan verkkosivustoasi ja lisäämään sen näkyvyyttä hakukoneissa. Lue, miksi hakukoneoptimoija kannattaa palkata ja miten se tapahtuu.