Få dit website på Google

Det er nemt og gratis at komme med i Googles søgeresultater. Du behøver ikke engang at sende dit website til Google. Google er en fuldautomatisk søgemaskine, der ved hjælp af software (de såkaldte "webcrawlere") regelmæssigt gennemgår internettet og finder frem til websites, der derefter føjes til vores indeks. Faktisk bliver langt de fleste websites i vores resultater ikke manuelt indsendt til optagelse. De bliver fundet og tilføjet automatisk, når vores bots gennemgår internettet.

Er mit website på Google?

Du kan se, om dit website aktuelt er med i Googles indeks, ved hjælp af en hurtig Google-søgning med operatoren "site:" efterfulgt af webadressen til din startside. En søgning på strengen "site:wikipedia.org" returnerer f.eks. disse resultater, som bekræfter, at websitet er på Google.

Mit website er ikke på Google

Selvom Google crawler milliarder af sider, kan det ikke undgås, at nogle websites bliver overset. Når vores crawlere ikke får et website med, skyldes det oftest en af følgende årsager:

• Websitet er ikke effektivt forbundet til andre websites på internettet.
  • Du har netop lanceret et nyt website, og Google har ikke haft tid til at gennemgå det endnu.
  • Designet på websitet gør det svært for Google at crawle indholdet effektivt.
  • Google registrerede en fejl, da vi forsøgte at crawle dit website.

Følg den grundlæggende tjekliste nedenfor for at sikre, at du overholder minimumsretningslinjerne for at få vist dit website på Google.

Hvis du vil føje virksomhedsoplysninger, kortoplysninger eller andre særlige oplysninger til Google, kan du læse Få dit indhold vist på Google.

Grundlæggende tjekliste i forbindelse med visning i Googles søgeresultater

Download en printervenlig version af denne tjekliste her.

Her er et par grundlæggende spørgsmål, du bør stille dig selv om dit website, når du starter. Du kan få yderligere oplysninger om, hvordan du kommer godt i gang, i Google Webmasters og i SEO for nybegyndere

checkmark Vises mit website på Google?

Det er nemt og gratis at komme med i Googles søgeresultater. Du behøver normalt ikke at gøre andet end at udgive websitet på nettet. Du kan finde ud af, om dine sider allerede er indekseret, ved at søge efter dit website i Google Søgning med en forespørgsel som denne:

site:eksempel.dk

Erstat "eksempel.dk" med dit eget website. Hvis dit website ikke vises, kan du bekræfte ejerskabet af dit website i Google Search Console og derefter indsende dine sider til Google.

checkmark Giver jeg mine brugere indhold af høj kvalitet?

Du bør først og fremmest sikre , at dit website giver dine brugere den bedst mulige oplevelse. Overvej, hvad der gør dit website unikt, værdifuldt eller fascinerende.  Læs Googles retningslinjer for webmastere, og sørg for, at du administrerer dit website med Google-venlige løsninger.

checkmark Vises min lokale virksomhed på Google?

Google My Business er et gratis og brugervenligt værktøj, der hjælper dig med at administrere, hvordan dine virksomhedsoplysninger vises på Google, herunder i Søgning og Maps. Overvej at føje din virksomhed og dens website til google.com/business

checkmark Er det hurtigt og nemt at få adgang til mit indhold på alle enheder?

De fleste søgninger foretages i dag fra mobilenheder. Sørg for, at dit indhold er optimeret, så det indlæses hurtigt og vises korrekt på alle skærmstørrelser. Test, om dine sider er mobilvenlige.

checkmark Er mit website sikkert?

Moderne brugere forventer at være beskyttet på nettet. Beskyt forbindelsen til dit website med HTTPS.

checkmark Har jeg brug for yderligere hjælp?

SEO-eksperter (eksperter i søgemaskineoptimering) kan hjælpe dig med at forbedre dit website og øge dets synlighed på søgemaskinerne. Få flere oplysninger om, hvorfor du bør hyre en SEO-ekspert, og hvordan du gør det.