Verkkosivuston lisääminen Googleen

Googlen hakutuloksiin pääsy on ilmaista ja helppoa. Sinun ei tarvitse edes lähettää sivustoasi Googlelle. Google on täysin automaattinen hakukone, joka etsii säännöllisesti hakemistoihimme lisättäviä sivustoja verkosta indeksointiroboteiksi kutsuttujen ohjelmien avulla. Itse asiassa suurta enemmistöä tuloksissa listatuista sivustoista ei ole erikseen lähetetty meille lisäämistä varten, vaan indeksointirobotit ovat automaattisesti löytäneet ja lisänneet ne.

Löytyykö sivustoni Googlesta?

Voit selvittää, sisältyykö sivustosi Googlen hakemistoon, tekemällä nopean site:-haun Googlessa. Käytä haussa sivuston URL-osoitteena etusivun URL-osoitetta. Esimerkiksi haku "site:wikipedia.org" palauttaa nämä tulokset, mikä vahvistaa, että sivusto on Googlessa.

Sivustoani ei löydy Googlesta

Vaikka Google indeksoi miljardeja sivuja, osa sivustoista jää väistämättä pois. Kun indeksointirobottimme eivät löydä sivustoa, syy on yleensä yksi seuraavista:

• Sivustoa ei ole yhdistetty moniin muihin verkkosivustoihin.
  • Olet juuri avannut uuden sivuston, eikä Google ole vielä ehtinyt indeksoida sitä.
  • Sivuston rakenteen vuoksi Googlen on vaikea indeksoida sen sisältöä tehokkaasti.
  • Kun Google yritti indeksoida sivustoasi, tapahtui virhe.

Varmista alla olevasta perusmuistilistasta, että täytät vähintään Googlessa näkymistä koskevien sivusto-ohjeiden vähimmäisvaatimukset.

Jos haluat lisätä yritystietoja, karttatietoja tai muita erikoistietoja Googleen, tutustu artikkeliin Sisällön lisääminen Googleen.

Googlen hakutuloksissa näkymisen muistilista

Lataa tulostettava versio tästä muistilistasta täällä.

Tässä on muutama sivustoasi koskeva peruskysymys, joita sinun kannattaa pohtia ennen aloittamista. Saat lisätietoja aloittamiseen Google Webmastersista ja Hakukoneoptimoinnin aloitusoppaasta

checkmark Näkyykö verkkosivustoni Googlessa?

Googlen hakutuloksiin pääsy on ilmaista ja helppoa. Yleensä sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin julkaista sisältösi verkossa. Jos haluat nähdä, onko sivusi jo indeksoitu, hae sivustoasi Google Haussa tällaisella kyselyllä:

site:example.com

Korvaa example.com oman sivustosi osoitteella. Jos sivustosi ei tule näkyviin, voit vahvistaa verkkosivustosi omistajuuden Google Search Consolessa ja lähettää sitten sivut Googleen.

checkmark Näytänkö käyttäjille laadukasta sisältöä?

Tärkein tavoitteesi pitäisi olla parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen varmistaminen. Mieti, mikä tekee sivustostasi ainutlaatuisen, arvokkaan tai houkuttelevan.  Lue Google Webmaster ‑ohjeet ja varmista, että ylläpidät verkkosivustoasi Googleen sopivien käytäntöjen mukaisesti.

checkmark Näkyykö paikallinen yritykseni Googlessa?

Google My Business on maksuton ja helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla voit valita, miten yrityksesi tiedot näkyvät Googlessa, esim. Haussa ja Mapsissa. Harkitse yrityksesi ja sen verkkosivuston lisäämistä osoitteeseen google.com/business.

checkmark Onko sisältöäni helppo ja nopea käyttää kaikilla laitteilla?

Useimmat haut tehdään nykyään mobiililaitteilla. Varmista siis, että sisältösi on optimoitu latautumaan nopeasti ja näkymään oikein kaikenkokoisilla näytöillä. Testaa, ovatko sivusi mobiiliystävällisiä.

checkmark Onko verkkosivustoni turvallinen?

Nykyään käyttäjät odottavat turvallista verkkokokemusta. Suojaa verkkosivustosi yhteys HTTPS:llä.

checkmark Tarvitsenko lisäapua?

Hakukoneoptimoijat eli SEO-ammattilaiset voivat auttaa sinua parantamaan verkkosivustoasi ja lisäämään sen näkyvyyttä hakukoneissa. Lue, miksi hakukoneoptimoija kannattaa palkata ja miten se tapahtuu.