Lägga till kod för en egenskap manuellt

I uppmärkningsverktyget visas hur du lägger till kod för de vanligaste dataegenskaperna, men alla egenskaper för typen schema.org stöds inte. Om din sida innehåller data som inte är vanliga egenskaper kan du söka efter datatypen schema.org, använda informationen från schema.org för att lägga till kod och sedan använda testverktyget för strukturerad data för att testa koden.

Lägga till kod med mikrodata för en egenskap manuellt

1. Tagga så mycket data som möjligt i uppmärkningsverktyget.
  2. Hämta exemplet på uppmärkning från uppmärkningsverktyget.
  3. Om sidan innehåller data som inte stöds i uppmärkningsverktyget visar du referensdokumentationen om schema.org för datatypen som finns på sidan. Klicka på datatypen i listan med datatyper som stöds i uppmärkningsverktyget. Klicka sedan på länken till referensdokumentationen om schema.org för datatypen.
  4. Leta reda på namnet på egenskapen för ytterligare data som du vill märka upp. Om du till exempel vill märka upp en utmärkelse som en film har fått letar du reda på namnet på egenskapen, till exempel egenskapen award för Movie.
  5. Om data på HTML-sidan inte redan har en egen HTML-tagg omsluter du den med en tagg. Du kan använda en <span>-tagg för att omsluta infogad data och en <div>-tagg för att omsluta ett block med data.
  6. Lägg till attributet itemprop i den omslutande taggen och ange namnet på egenskapen av typen schema.org som attributets värde.

I följande HTML-kodavsnitt visas till exempel att filmen "The Sting" har vunnit en Oscar för bästa film:

<div itemscope itemtype="http://data-vocabulary.org/Movie">
      1974 tilldelades <span itemprop="name">The Sting</span> en
      <span itemprop="award">Oscar för bästa film</span>.
    </div>

Mer information och fler exempel på hur du lägger till mikrodata finns i Om mikrodata.

Mer information om hur du lägger till kod i JSON-LD-format finns i JSON-LD.

7. När du har lagt till koden använder du testverktyget för att lägga till strukturerad data för att kontrollera koden. Se sedan till att Google kan extrahera strukturerad data från sidan.

Om datatyper för schema.org

För att beskriva data på webbsidor på ett konsekvent sätt ordnar schema.org data i olika typer och tillhandahåller ett schema för varje datatyp. Varje schema är ordnat som en samling egenskaper. schema.org tillhandahåller till exempel schemat Movie som du kan använda för att märka upp sidor som innehåller data om filmer. Schemat Movie definierar egenskaper för en films namn, skådespelare, regissör osv.

Scheman ordnas i en hierarki. Scheman högt upp i hierarkin är allmänna, medan scheman längre ned i hierarkin är mer specifika. Movie är till exempel en typ av CreativeWork, och CreativeWork är en typ av Thing.

schema.org hierarchy