Tilføj markering manuelt for en egenskab

Mens Markeringsværktøj kan vise dig, hvordan du føjer markering til de mest anvendte dataegenskaber, understøtter det ikke alle egenskaberne i schema.org. Hvis din side indeholder andre data end de mest anvendte egenskaber, kan du finde datatypen på, schema.org, anvende schema.org-oplysningerne til at tilføje markering og derefter bruge testværktøjet til strukturerede data til at teste din markering.

Tilføj mikrodatamarkering manuelt for en egenskab

1. Tag så meget data som muligt i Markeringsværktøj.
  2. Download eksempelmarkeringen fra Markeringsværktøj.
  3. Hvis din side indeholder data, som ikke understøttes af Markeringsværktøj, kan du se schema.org's tekniske dokumentation for at finde den datatype, der er på din side. Klik på datatype på listen Datatyper, som understøttes af Markeringsværktøj. Klik derefter på linket til schema.org's tekniske dokumentation for datatypen.
  4. Find navnet på egenskaben for de yderligere data, du vil markere. Hvis du f.eks. vil markere en pris, som filmen har vundet, skal du finde navnet på en passende egenskab, f.eks. egenskaben award for Film.
  5. Hvis dataene på din HTML-side ikke i forvejen er omsluttet af sit eget HTML-tag, skal dataene omsluttes af et tag. Du kan bruge et<span>-tag til at omslutte indlejrede data, og et <div>-tag til at omslutte en datablok.
  6. Føj attributten itemprop til det omsluttende tag, og angiv navnet på schema.org-egenskaben som attributværdi.

Følgende HTML-kodestykke viser f.eks., at filmen "Sidste stik" vandt en Oscar for bedste film:

<div itemscope itemtype="http://data-vocabulary.org/Movie">
      I 1974 vandt <span itemprop="name">Sidste stik</span> en
      <span itemprop="award">Oscar for bedste film</span>.
    </div>

Du kan få flere oplysninger og eksempler på tilføjelse af mikrodata under Om mikrodata.

Du kan få flere oplysninger om tilføjelse af JSON-LD-markering i JSON-LD.

7. Når du har tilføjet markering, skal du bruge testværktøjet til strukturerede data til at kontrollere din markering og sørge for, at Google kan udtrække de strukturerede data fra din side.

Om schema.org-datatyper

Schema.org giver dig en konsekvent metode til at beskrive data på websider ved at arrangere data i typer og angive et skema for hver enkelt datatype. Hvert skema arrangeres som en samling af egenskaber. Schema.org indeholder f.eks. skemaet Film, som du kan bruge til at markere sider, der indeholder data om film. Skemaet Film definerer egenskaber for en films navn, skuespiller, instruktør osv.

Skemaerne arrangeres i et hierarki. Skemaerne øverst i hierarkiet er generiske, mens skemaerne længere nede i hierarkiet er mere specifikke. En film er f.eks. en type Kreativt arbejde, og et kreativt arbejde er en type Ting.

schema.org hierarchy