Beoordelingen taggen

Als u een beoordeling in Data Highlighter tagt, kan Google de beoordeling weergeven als rich snippets met beoordelingen of in andere Google-producten. Data Highlighter interpreteert beoordelingen die in verschillende indelingen (woorden, cijfers of afbeeldingen) worden weergegeven, zolang de beoordeling het volgende specificeert of impliceert:

• De best mogelijke beoordeling
  • De werkelijke beoordeling
  • Het aantal beoordelingen

Als één gegevensfragment zowel de best mogelijke beoordeling als de werkelijke beoordeling specificeert, kunt u één beoordelingstag gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een beoordelingstag gebruiken voor het volgende:

• 65% - de best mogelijke beoordeling is 100 en de werkelijke beoordeling is 65
  • Image rating that shows 4 out of 5 stars. - de best mogelijke beoordeling is 5 en de werkelijke beoordeling is 4
  • 8 van de 10 of 8/10 - de best mogelijke beoordeling is 10 en de werkelijke beoordeling is 8
  • A+ - Data Highlighter gaat er vanuit dat de beste beoordeling A+ is en de werkelijke beoordeling A+.
Als een site beoordelingen weergeeft als afbeeldingen en als tekst, raden we u aan de tekst te taggen.

Soms geven pagina's de huidige beoordeling weer op één locatie en de best mogelijke beoordeling in een voettekst of op een andere locatie die niet in de buurt van de huidige beoordeling staat. In dit geval kunt u de twee gegevensitems afzonderlijk taggen. Bijvoorbeeld:

• 80 - de werkelijke beoordeling, zonder dat er in de buurt een schaal wordt geïmpliceerd of gespecificeerd
  • 100 - de best mogelijke beoordeling die ergens anders op de pagina wordt weergegeven of aan de paginaset wordt toegevoegd.

Als bepaalde gegevens niet zijn gespecificeerd, zoals de best mogelijke beoordeling of het aantal beoordelingen, kunt u ontbrekende gegevens toevoegen aan de paginaset.

Als uw site beoordelingen als aaneengesloten gedeelte weergeeft, kunt u het beste één beoordelingstag gebruiken. Hoe minder tags u maakt, hoe sneller het taggen gaat en hoe nauwkeuriger Data Highlighter kan zijn.

Een beoordeling taggen

1. Begin gegevens op een pagina te taggen. Zie Een paginaset maken die één pagina bevat of Een paginaset maken die meerdere pagina's bevat voor informatie over hoe u begint met het taggen van een pagina.
  2. Selecteer een beoordeling op de pagina 'Tagger':
    • Als u de werkelijke en de best mogelijke beoordeling in één doorlopend gedeelte kunt taggen, gebruikt u de muis om de beoordeling te selecteren. Selecteer vervolgens Gemiddelde beoordeling > Beoordeling in het contextmenu dat wordt weergegeven.
      Selecteer bijvoorbeeld 8 van de 10 met de muis en Gemiddelde beoordeling > Beoordeling in het contextmenu.
    • Als de werkelijke beoordeling afzonderlijk wordt getagd, selecteert u de werkelijke beoordeling met uw muis. Selecteer vervolgens Gemiddelde beoordeling > Geavanceerd > Score in het contextmenu dat wordt weergegeven.
      Selecteer bijvoorbeeld 80 met de muis en Gemiddelde beoordeling > Geavanceerd > Score in het contextmenu.
    • Als de best mogelijke beoordeling afzonderlijk wordt getagd, selecteert u de best mogelijke beoordeling met uw muis. Selecteer vervolgens Gemiddelde beoordeling > Geavanceerd > Best mogelijke in het contextmenu dat wordt weergegeven.
      Selecteer bijvoorbeeld 100 met de muis en Gemiddelde beoordeling > Geavanceerd > Best mogelijke in het contextmenu.
  3. Selecteer het totaal aantal beoordelingen. Selecteer vervolgens Gemiddelde beoordeling > Stemmen in het contextmenu dat wordt weergegeven.
  4. Voltooi het maken van de paginaset. Zie Een paginaset maken die één pagina bevat of Een paginaset maken die meerdere pagina's bevat voor meer informatie.