Sådan tagger du bedømmelser

Hvis du tagger en bedømmelse i Datamarkering, kan Google vise bedømmelsen som udvidet uddrag af en anmeldelse eller i andre Google-produkter. Datamarkering forstår bedømmelser, der vises i mange formater (ord, tal eller billeder), så længe bedømmelsen angiver eller antyder alle de følgende punkter:

• Den bedst mulige bedømmelse
  • Den faktiske bedømmelse
  • Antallet af bedømmelser

Hvis et enkelt stykke data angiver både den bedst mulige bedømmelse og den faktiske bedømmelse, kan du bruge et enkelt bedømmelsestag. Du kan for eksempel kan du bruge et bedømmelsestag til følgende:

• 65 % – den bedst mulige bedømmelse er 100, og den faktiske bedømmelse er 65
  • Image rating that shows 4 out of 5 stars. – den bedst mulige bedømmelse er 5, og den faktiske bedømmelse er 4
  • 8 ud af 10 eller 8/10 – den bedst mulige bedømmelse er 10, og den faktiske bedømmelse er 8
  • A+ – Datamarkering antager, at den bedste bedømmelse er A+, og den faktiske bedømmelse er A+.
Hvis et website viser bedømmelser både som billeder og som tekst, anbefaler vi, at du tagger teksten.

Sommetider viser sider den aktuelle bedømmelse på et sted og viser den bedst mulige bedømmelse i en sidefod eller på et andet sted, der ikke er i nærheden af den aktuelle bedømmelse. I dette tilfælde kan du tagge de to dataelementer separat. Eksempel:

• 80 – den faktiske bedømmelse uden underforstået skala eller en, der er specificeret i nærheden
  • 100 – den bedst mulige bedømmelse, som er specificeret andetsteds på siden eller tilføjet til sideopsætningen.

Hvis nogle data ikke er specificeret, såsom den bedste mulige bedømmelse eller antallet af bedømmelser, kan du  tilføje manglende oplysninger til sideopsætningen.

Hvis dit website viser bedømmelser i ét stykke, anbefales det, at du bruger et enkelt bedømmelsestag. Jo færre tags du opretter, desto hurtigere gennemføres taggingen og Datamarkering vil samtidig blive mere nøjagtig.

Tag en bedømmelse

1. Begynd at tagge data på en side. Se Opret en sideopsætning, der indeholder en enkelt side, eller Opret en sideopsætning, der indeholder flere sider, for at få hjælp til, hvordan du begynder at tagge en side.
  2. På siden for tagging skal du vælge en bedømmelse:
    • Hvis du kan tagge den faktiske og den bedst mulige bedømmelse i ét stykke, skal du bruge musen til at vælge bedømmelsen. Vælg derefter Gennemsnitlig bedømmelse > Bedømmelse i den viste genvejsmenu.
      Vælg f.eks. 8 ud af 10 med musen og Gennemsnitlig bedømmelse > Bedømmelse i genvejsmenuen.
    • Hvis den faktiske bedømmelse er adskilt, skal du vælge den faktiske bedømmelse med musen. Vælg derefter Gennemsnitlig bedømmelse > Avanceret > > Resultat i den viste genvejsmenu.
      Vælg f.eks. 80 med musen og Gennemsnitlig bedømmelse > Avanceret > Resultat i genvejsmenuen.
    • Hvis den bedst mulige bedømmelse er adskilt, skal du vælge den bedst muligt bedømmelse med musen. Vælg derefter Gennemsnitlig bedømmelse > Avanceret > > Bedst mulig i den viste genvejsmenu.
      Vælg f.eks. 100 med musen og Gennemsnitlig bedømmelse > Avanceret > Bedst mulig i genvejsmenuen.
  3. Vælg det samlede antal bedømmelser. Vælg derefter Gennemsnitlig bedømmelse > Stemmer i den viste genvejsmenu.
  4. Afslut oprettelsen af sideopsætningen. Se Opret en sideopsætning, der indeholder en enkelt side eller Opret en sideopsætning, der indeholder flere sider for at få flere oplysninger.