Een e-mailsjabloon taggen

Met de Opmaakhulp voor het structureren van data kunt u zien hoe u uw e-mails kunt markeren die de volgende gegevenstypen bevatten:

De schema's voor deze gegevenstypen worden momenteel gecontroleerd door de community schema.org. De uiteindelijke schema's kunnen mogelijk afwijken. Google ondersteunt de schema's zoals deze door schema.org worden aangepast en zal proberen de eventuele overgang zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Wat is schema.org?

schema.org is een samenwerkingsverband tussen Google, Microsoft en Yahoo! om internet te verbeteren door een algemene terminologie vast te stellen voor het beschrijven van gegevens op internet. Als u schema.org-markeringen toevoegt aan uw HTML-pagina's, begrijpen veel bedrijven en producten, waaronder Google Zoeken, de gegevens op uw site. En als u schema.org-markeringen toevoegt aan uw e-mail met HTML-indeling, kunnen andere e-mailproducten naast Gmail de gegevens mogelijk begrijpen.

U kunt verschillende soorten markeringen gebruiken om uw gegevens te beschrijven met de schema.org-terminologie. De Opmaakhulp kan laten zie hoe u microdata en JSON-LD kunt gebruiken.

Bekijk de veelgestelde vragen over schema.org voor meer informatie over schema.org.

Een e-mailsjabloon taggen:

1. De Opmaakhulp openen:

1. Klik op de startpagina van Search Console op Aanvullende tools.
    2. Klik op Opmaakhulp voor het structureren van data
    3. Klik op het tabblad E-mail.
  2. Plak de bron-HTML van de e-mail. Houd er rekening mee dat u de bron-HTML moet plakken (dat wil zeggen, de HTML-tags en -tekst die worden weergegeven wanneer u met de rechtermuisknop op een e-mail in een webbrowser klikt en Bron weergeven selecteert).
  3. Selecteer het type gegevens dat u wilt taggen. Klik bijvoorbeeld op Vluchtreserveringen als u een e-mail over vluchtreserveringen wilt verzenden.
  4. Klik op Taggen starten.
  5. Laat de Opmaakhulp zien hoe de gegevens in de e-mail worden weergegeven door de informatie op de pagina 'Tagger' te taggen:
    1. Gebruik de muis om een afbeelding of stuk tekst te selecteren.
    2. In het dropdown-menu dat wordt weergegeven nadat u uw keuze heeft gemaakt, klikt u op het type gegevens dat u heeft geselecteerd. Klik bijvoorbeeld op Naam.
    3. Ga door met selecteren en op het type klikken voor alle vereiste gegevens en eventuele optionele gegevens die beschikbaar zijn.

Handige hints.

• Onder 'Mijn gegevensitems' wordt vereist weergegeven naast elk vereist gegevensitem dat u nog niet heeft getagd. Als vereiste gegevens voor de pagina ontbreken, kunt u de ontbrekende gegevens toevoegen.
    • Als u een consistent patroon van twee of meer tags van hetzelfde type toepast, zal de Opmaakhulp automatisch andere soortgelijke items op de pagina taggen. Als u bijvoorbeeld twee keer een datum en twee keer een naam tagt, zal de Opmaakhulp automatisch de andere datums en namen op de pagina taggen.
    • U kunt elke tekst of afbeelding slechts één keer taggen. Als bijvoorbeeld de naam van een evenement ook een hypertextlink is voor de URL van het evenement, moet u bepalen of u de tekst wilt taggen als de naam of de URL. Met schema.org kunt u meerdere tags aan één element toewijzen. Zodra u het voorbeeld heeft gedownload, kunt u dus handmatig aanvullende microgegevens toevoegen.
    • Als de datum- en tijdgegevens zijn opgesplitst in afzonderlijke delen (het jaar wordt bijvoorbeeld boven aan de pagina weergegeven, terwijl de maand en dag op het midden van de pagina worden weergegeven), kunt u de afzonderlijke delen taggen. Zie Datums taggen.
  6. Controleer de tags door de gegevens te bekijken in de kolom 'Mijn gegevensitems'. Als het waarschuwingspictogram (Alert Icon) wordt weergegeven, klikt u op de gegevens naast het pictogram. Als Alert IconBoston bijvoorbeeld wordt weergegeven, klikt u op Boston. Vervolgens controleert u de tags en doet u een van de volgende dingen:
    • Als de tags onjuist zijn, klikt u op de X naast de gegevens. Tag de gegevens vervolgens opnieuw.
    • Als de tags correct zijn, klikt u op het waarschuwingspictogram (Alert Icon) en selecteert u Waarschuwing wissen.
  7. Klik op HTML maken.

Nadat u op HTML maken heeft geklikt, geeft de Opmaakhulp de HTML-bron weer. De markeringen die de Opmaakhulp heeft toegevoegd zijn gemarkeerd.

Volgende stappen

Google bewaart uw gemarkeerde voorbeeld een maand. Als u dus een bladwijzer voor het voorbeeld maakt, kunt u de Opmaakhulp voor het structureren van data opnieuw openen en wijzigingen in het voorbeeld aanbrengen of dingen toevoegen. Als het voorbeeld niet binnen een maand opnieuw wordt bezocht, zal Google het verwijderen.