Sähköpostimallin tagaaminen

Jäsenneltyjen tietojen merkintäapuri auttaa sinua merkitsemään sähköposteja, jotka sisältävät seuraavia tietotyyppejä:

Schema.org-yhteisö tarkistaa parhaillaan näiden tietotyyppien malleja. Lopulliset mallit voivat erota tällä hetkellä käytössä olevista. Google tukee schema.orgin muokkaamia malleja ja pyrkii tekemään mahdollisesta siirtymävaiheesta mahdollisimman sujuvan.
Mikä schema.org on?

Schema.org on Googlen, Microsoftin ja Yahoo!:n yhteinen projekti, joka pyrkii luomaan yhteisen sanaston verkon tietojen kuvaamiseen. Jos lisäät schema.org-merkinnät HTML-sivuillesi, useat yritykset ja tuotteet – myös Google-haku – ymmärtävät sivustosi tietoja. Myös HMTL-muotoiltuun sähköpostiin lisätyt schema.org-merkinnät voivat auttaa muitakin sähköpostipalveluita kuin Gmailia ymmärtämään tietoja.

Voit käyttää eri merkintätyyppejä schema.org-sanaston kanssa. Merkintäapuri opastaa sinua mikrotietojen ja JSON-LD-merkintöjen käytössä.

Saat lisätietoja schema.orgin UKK-osiosta.

Sähköpostimallin tagaaminen:

1. Avaa Merkintäapuri:

1. Valitse Search Consolen etusivulla Muut työkalut.
    2. Klikkaa Jäsenneltyjen tietojen merkintäapuri
    3. Klikkaa Sähköposti-välilehteä.
  2. Liitä sähköpostin HTML-lähdekoodi, eli HTML-tunnisteet ja teksti, jotka näet klikkaamalla sähköpostia selaimessa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Näytä sivun lähdekoodi
  3. Valitse tagattavien tietojen tyyppi. Valitse esimerkiksi Lentovaraukset, jos lähetät lentovarauksia koskevia sähköposteja.
  4. Valitse Aloita merkitseminen.
  5. Näytä Merkintäapurille, miten sähköposti näyttää tiedot, merkitsemällä Tunnisteiden lisääjä -sivulla olevat tiedot tunnisteilla:
    1. Valitse kuva tai tekstikatkelma hiirellä.
    2. Klikkaa valinnan jälkeen näkyviin tulevassa ponnahdusvalikossa valitsemasi tietokohteen tyyppiä. Valitse esimerkiksi Nimi.
    3. Jatka tietojen ja tyypin valintaa, kunnes kaikki pakolliset tiedot ja haluamasi valinnaiset tiedot on valittu.

Hyödyllisiä vinkkejä.

• Omat tietokohteet -kohdassa näkyy teksti pakollinen kaikkien vaadittujen tietokohteiden vieressä, joihin ei ole lisätty tunnistetta. Jos sivulta puuttuu pakollisia tietoja, voit lisätä puuttuvat tiedot.
    • Jos käytät toistuvasti useampaa kuin kahta saman tyyppistä tunnistetta, Merkintäapuri merkitsee automaattisesti muut sivulla olevat samankaltaiset kohteet. Jos esimerkiksi merkitset kahdesti päivämäärän ja nimen, Merkintäapuri merkitsee automaattisesti muut sivulla olevat päivämäärät ja nimet.
    • Voit lisätä tunnisteet kuhunkin tekstiin tai kuvaan vain kerran. Jos esimerkiksi tapahtuman nimi on myös linkki tapahtuman URL-osoitteeseen, sinun täytyy merkitä se joko nimeksi tai URL-osoitteeksi. Huomaa, että schema.org mahdollistaa useiden tunnisteiden lisäämisen samaan elementtiin. Voit siis esimerkin ladattuasi lisätä kohteeseen muita mikrotietoja manuaalisesti.
    • Jos päivämäärä- ja aikatiedot on jaettu osiin (esimerkiksi vuosi näkyy sivun ylälaidassa ja kuukausi ja päivä näkyvät sivun keskellä), voit merkitä tunnisteella yksittäiset osat. Lue ohjeartikkeli Päivämäärien merkitseminen tunnisteella.
  6. Vahvista tunnisteet tarkastelemalla Omat tietokohteet -sarakkeen tietoja. Jos näkyvissä on ilmoituskuvake (Alert Icon), klikkaa sen vieressä olevia tietoja. Jos esimerkiksi Alert IconOulu on näkyvissä, klikkaa Oulu. Tarkista sitten tagit ja tee jokin seuraavista toimista:
    • Jos tagi on virheellinen, klikkaa tietojen vieressä olevaa X-kuvaketta. Tagaa sitten tiedot uudelleen.
    • Jos tagi on oikea, klikkaa ilmoituskuvaketta (Alert Icon) ja valitse Poista varoitus.
  7. Klikkaa Luo HTML.

Klikattuasi Luo HTML Merkintäapuri näyttää HTML-lähdekoodin. Merkintäapurin lisäämät tunnisteet näkyvät korostettuina.

Seuraavat toimenpiteet

Google säilyttää merkinnät sisältävän esimerkkisi kuukauden ajan viimeisen käyttökertasi jälkeen. Jos siis lisäät esimerkkisi kirjanmerkkeihin, voit palata muokkaamaan sitä tai lisäämään siihen merkintöjä Jäsenneltyjen tietojen merkintäapurin kautta. Jos et käy esimerkkisivulla yli kuukauteen, Google poistaa sen.