Datums taggen

De Opmaakhulp voor het structureren van data herkent verschillende datumnotaties, zolang de datums maar een maand, dag en jaar bevatten. Je kunt ontbrekende gegevens (zoals een jaar) opgeven door ontbrekende gegevens toe te voegen aan de paginareeks.

Als de datums in je voorbeeldcontent als één geheel worden weergegeven (bijvoorbeeld 4 juni 2012), raden we je aan de datums als één geheel te taggen. Hoe minder tags je maakt, hoe sneller het taggen gaat en hoe nauwkeuriger de Opmaakhulp is.

Datums als één geheel taggen:

1. Begin met het taggen van gegevens zoals beschreven in Een pagina taggen of Een e-mail taggen.
  2. Gebruik op de pagina 'Tagger' de muis om een datum te selecteren. Selecteer bijvoorbeeld het volgende: 4 juni 2012
  3. Selecteer Datum > Datum/tijd of periode in het contextmenu dat wordt weergegeven.

De Opmaakhulp voegt de datum toe aan de kolom 'Mijn gegevensitems'.

4. Voltooi het taggen van de pagina zoals beschreven in Een pagina taggen of Een e-mail taggen.

Datums in afzonderlijke delen taggen

In sommige content worden datumgegevens weergegeven in afzonderlijke delen of worden er labels gebruikt om de afzonderlijke datumcomponenten te identificeren. Op een pagina waarop meerdere evenementen worden weergegeven, kunnen de maand en het jaar bijvoorbeeld bovenaan de pagina worden weergegeven en de specifieke dagen naast elk evenement. Als je content datums in afzonderlijke delen weergeeft, moet je datums in afzonderlijke delen taggen.

Houd er rekening mee dat de Opmaakhulp geen datums herkent die in afzonderlijke delen zijn getagd en een bereik aangeven (zoals 4-5 juni en 2012).

Datums in afzonderlijke delen taggen:

1. Begin met het taggen van gegevens zoals beschreven in Een pagina taggen of Een e-mail taggen.
  2. Gebruik op de pagina 'Tagger' de muis om een deel van een datum te selecteren. Selecteer bijvoorbeeld het volgende: Juni
  3. Selecteer Datum > Geavanceerd > datumonderdeel in het contextmenu dat wordt weergegeven. Selecteer bijvoorbeeld Datum > Geavanceerd > Maand.

De Opmaakhulp voegt de datum toe aan de kolom 'Mijn gegevensitems'.

4. Blijf de delen van de datum taggen totdat je alle gegevens hebt getagd die beschikbaar zijn voor de datum.
  5. Voltooi het taggen zoals beschreven in Een pagina taggen of Een e-mail taggen.

Voorbeelden van datumtags

Hier volgen enkele voorbeelden van datums die u kunt taggen:

• Een enkelvoudige datum. U kunt bijvoorbeeld een van de volgende datums taggen:
    • Juni 4, 2012
    • 4 June 2012
    • 6/4/12 - Uw tags kunnen ook andere scheidingstekens en jaartallen met vier cijfers bevatten, zoals 6-4-2012. Wanneer numerieke datums onduidelijk zijn, gaat Google er vanuit dat het eerste getal de maand is. 6/4/12 wordt bijvoorbeeld geïnterpreteerd als 4 juni 2012, terwijl 13/4/12 wordt geïnterpreteerd als 13 april 2012 (omdat er maar 12 maanden zijn).
    U kunt meerdere datums taggen op een pagina. Als u bijvoorbeeld juni 4, 2012 en juni 6, 2012 tagt, wordt er vanuit gegaan dat het evenement twee keer plaatsvindt: op 4 juni en op 6 juni.
  • Een aaneengesloten periode. Bijvoorbeeld 4-7 juni 2012
    Het scheidingsteken tussen de begin- en einddagen moet een streepje (-) zijn.
  • Datums met tijden. U kunt bijvoorbeeld een van de volgende datums taggen:
    • 4 juni 2012 3pm - een tijd gevolgd door am of pm. Google gebruikt gangbare kantooruren om tijden te interpreteren die niet worden gevolgd door am of pm. 11 wordt bijvoorbeeld geïnterpreteerd als 11 uur 's morgens en 2 wordt geïnterpreteerd als 2 uur 's middags.
    • 4 juni 2012 15:00 - 24-uurs klok
    • 4 juni 2012 3pm EST of  4 juni 2012 3pm -5:00 - tijden met een tijdzone of met een UTC-/GMT-verschuiving.
    • 4 juni 2012 2-3pm of  4-5 juni 2012 2-3pm - tijdsperioden met of zonder datumbereik.
  • Datums in afzonderlijke delen.U kunt de geavanceerde tagoptie gebruiken om de volgende afzonderlijke tekstfragmenten als één datum te taggen:
    • Dag: Dinsdag 4 juni Jaar: 2013
    • 4 juni | Tijd: 7:30pm-9:30pm en 2012
    Google herkent geen datumbereiken die zijn opgesplitst in meerdere tags. De volgende tags zijn bijvoorbeeld geen geldige datumtags:
    • 4-5 juni en 2012

De datumnotatie handmatig opgeven

De Opmaakhulp gaat ervan uit dat de datums in je content voldoen aan de notatieregels die aan de taal van de content zijn gekoppeld. Als de taal van een pagina bijvoorbeeld en-US is, gaat de Opmaakhulp ervan uit dat 12-06-12 voor 6 december 2012 staat. Als de taal van de pagina en-GB is, gaat de Opmaakhulp ervan uit dat 12-06-12 voor 12 juni 2012 staat. De Opmaakhulp stelt automatisch de taal van de pagina en dus ook de notatieregels voor datums vast.

De Opmaakhulp negeren en een andere datumnotatie opgeven:

1. De pagina 'Gegevens coderen' weergeven:
    • Terwijl je een voorbeeld maakt: De pagina 'Gegevens coderen' wordt weergegeven wanneer je op Taggen starten op de eerste pagina van de Opmaakhulp klikt.
    • Nadat je een voorbeeld hebt gemaakt:
      1. Geef in de browser de URL voor de voorbeeldmarkering op die je met de Opmaakhulp hebt gemaakt. (De Opmaakhulp houdt geen lijst bij met de voorbeeldpagina's die je hebt gemaakt. Je kunt dus het beste een bladwijzer voor de voorbeeldpagina toevoegen voordat je de pagina verlaat.)
      2. Klik op Terug naar coderen.
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Instellingen.
  3. Selecteer in de pop-up 'Instellingen' een notatie in de lijst 'Datumnotatie'.
  4. Klik op Opslaan.

Handmatig de taal opgeven

De Opmaakhulp voor het structureren van data detecteert automatisch de taal van je voorbeeldcontent, zodat de datums op je pagina beter worden herkend. Als de opmaak van de Opmaakhulp onjuist is, kun je de Opmaakhulp expliciet laten weten welke taal je gebruikt.

Handmatig een taal opgeven:

1. De pagina 'Gegevens coderen' weergeven:
    • Terwijl je een voorbeeld maakt: De pagina 'Gegevens coderen' wordt weergegeven wanneer je op Taggen starten op de eerste pagina van de Opmaakhulp klikt.
    • Nadat je een voorbeeld hebt gemaakt:
      1. Geef in de browser de URL voor de voorbeeldmarkering op die je met de Opmaakhulp hebt gemaakt. (De Opmaakhulp houdt geen lijst bij met de voorbeeldpagina's die je hebt gemaakt. Je kunt dus het beste een bladwijzer voor de voorbeeldpagina toevoegen voordat je de pagina verlaat.)
      2. Klik op Terug naar coderen.
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Instellingen.
  3. Selecteer in de pop-up 'Instellingen' een taal in de lijst 'Sitetaal'.
  4. Klik op Opslaan.