Datotagging

Opmærkningsværktøj til strukturerede data kan aflæse datoer i mange forskellige formater, så længe datoerne inkluderer måned, dag og år. Du kan angive eventuelle manglende data (f.eks. årstal) ved at føje de manglende data til sidesættet.

Hvis dit eksempelindhold viser sammenhængende datoer (f.eks. 4. juni 2012), anbefaler vi, at du tagger datoer samlet. Jo færre tags du opretter, desto hurtigere gennemføres taggingen, og Opmærkningsværktøj vil samtidig blive mere nøjagtigt.

Tag datoangivelser samlet:

1. Begynd at tagge som beskrevet under Tag en side eller Tag en mail.
  2. På siden for tagging skal du bruge musen til at vælge en dato. Du kan f.eks. vælge: 4. juni 2012
  3. Vælg Dato > Dato/tid eller interval i genvejsmenuen, der vises.

Opmærkningsværktøj føjer datoen til kolonnen Mine dataelementer.

4. Afslut tagging af siden som beskrevet under Tag en side eller Tag en mail.

Tagging af datoangivelser som separate dele

Noget indhold viser ikke datooplysninger sammen eller anvender etiketter til at identificere separate datokomponenter. En side, der angiver flere begivenheder, kan f.eks. vise måneden og årstallet øverst og vise den specifikke dag ud for hver begivenhed. Hvis datoer ikke vises sammenhængende i dit indhold, skal du tagge datoer som separate dele.

Bemærk, at Opmærkningsværktøj ikke forstår datoangivelser, der både er tagget som separate dele og angiver et interval (f.eks. 4.-5. juni og 2012).

Tag datoangivelser som separate dele:

1. Begynd at tagge som beskrevet under Tag en side eller Tag en mail.
  2. På siden for tagging skal du bruge musen til at vælge en del af en dato. Du kan f.eks. vælge: Juni
  3. Vælg Dato > Avanceret > datodel i genvejsmenuen, der vises. Vælg f.eks. Dato > Avanceret > Måned.

Opmærkningsværktøj føjer datoen til kolonnen Mine dataelementer.

4. Fortsæt med at tagge datodele, indtil du har tagget alle de data, der er tilgængelige for datoen.
  5. Afslut tagging som beskrevet under Tag en side eller Tag en mail.

Eksempler på datotags

Her er nogle eksempler på datoer, du kan tagge:

• En enkelt dato. Du kan for eksempel kan du tagge  de følgende datoer:
    • juni 4, 2012
    • 4. juni 2012
    • 4/6/12 – Dine tags kan også omfatte andre skilletegn og årstal med fire cifre som f.eks. 04/06/2012. Når numeriske datoer kan have to betydninger, antager Google, at det første tal angiver måneden. Eksempel: 6/4/12 opfattes som d. 4. juni 2012, mens 13/4/12 opfattes som d. 13. april 2012.
    Du kan tagge flere datoer på en side. Hvis du for eksempel tagger 4. juni 2012 og 6. juni 2012, vil  begivenheden blive fortolket som forekommende to gange: én gang den 4. juni og en gang den 6 juni.
  • En række af dage. For eksempel 04 til 07 juni 2012
    Bemærk, at skilletegnet mellem start- og slutdatoerne skal være en bindestreg (-).
  • Datoer med tidsangivelser. Du kan for eksempel kan du tagge  de følgende datoer:
    • 4. juni 2012 kl. 3 – 12-timers visning. Google anvender normale åbningstider til at fortolke tidsangivelserne. 11 opfattes f.eks. som kl. 11 og 2 opfattes som kl. 14.
    • 4. juni 2012 kl. 15:00 – militærtid (USA)
    • 4. juni, 2012 kl. 3 EST eller  4. juni 2012 kl. 3 -5:00 – Tidsangivelser med en tidszone eller med en tidsforskel angivet i forhold til UTC/GMT.
    • 4. juni 2012 kl. 2-3 or  4-5. juni 2012 kl. 2-3 – Tidsangivelser med eller uden datointerval.
  • Særskilte datoer.Du kan bruge avanceret tagging til at tagge de følgende, særskilte stykker tekst som en enkelt dato:
    • Dag: tirsdag d. 4. juni År: 2013
    • 4. juni | kl.: 19:30-21:30 og 2012
    Google genkender ikke datointervaller, der er opdelt i flere tags. For eksempel er følgende tags ikke gyldige datotags:
    • 4-5. juni og 2012

Angiv datoformatet manuelt

Opmærkningsværktøj antager, at datoerne i dit indhold følger de formateringsregler, der er knyttet til indholdets sprog. Hvis sproget på en side f.eks. er en-US, antager Opmærkningsværktøj, at 12-06-12 betyder 6. december 2012. Hvis sproget på en side er en-GB, antager Opmærkningsværktøj, at 12-06-12 betyder 12. juni 2012. Opmærkningsværktøj registrerer automatisk sidens sprog og dermed formateringsreglerne for datoer.

Sådan tilsidesætter du Opmærkningsværktøj og angiver et andet datoformat:

1. Sådan får du vist siden Tag data:
    • Når du opretter et eksempel: Siden Tag data vises, når du klikker på Gå i gang med at tagge på den første side i Opmærkningsværktøj.
    • Når du har oprettet et eksempel:
      1. Skriv webadressen på opmærkningseksemplet, som Opmærkningsværktøj har oprettet, i din browser. (Opmærkningsværktøj gemmer ikke listen med eksempelsider, som du oprettede specifikt, så du skal føje et bogmærke til eksempelsiden, inden du lukker den).
      2. Klik på Tilbage til tagging
  2. Klik på tandhjulsikonet, og vælg Indstillinger.
  3. Vælg et format fra listen Datoformater i pop op-vinduet Indstillinger.
  4. Klik på Gem.

Angiv sproget manuelt

Opmærkningsværktøj til strukturerede data registrerer automatisk sproget på dit eksempelindhold. På den måde kan værktøjet bedre forstå dataene på din side. Hvis den opmærkning, som Opmærkningsværktøj opretter, er forkert, kan du specifikt angive dit sprog i Opmærkningsværktøj.

Sådan angiver du sproget manuelt:

1. Sådan får du vist siden Tag data:
    • Når du opretter et eksempel: Siden Tag data vises, når du klikker på Gå i gang med at tagge på den første side i Opmærkningsværktøj.
    • Når du har oprettet et eksempel:
      1. Skriv webadressen på opmærkningseksemplet, som Opmærkningsværktøj har oprettet, i din browser. (Opmærkningsværktøj gemmer ikke listen med eksempelsider, som du oprettede specifikt, så du skal føje et bogmærke til eksempelsiden, inden du lukker den).
      2. Klik på Tilbage til tagging
  2. Klik på tandhjulsikonet, og vælg Indstillinger.
  3. Vælg et sprog fra listen med websitesprog i pop op-vinduet Indstillinger.
  4. Klik på Gem.