Tips og tricks til brug af Datamarkering

Her nogle tips til brug af Datamarkeing:

• Når du opretter et tag, skal du være opmærksom på at markere hele den tekst, du vil tagge.
    Godt: The Punch Brothers
    Ikke så godt: The Punch Brothers
  • Når du tagger en liste med flere elementer – f.eks. flere kunstnere eller flere datoer – skal du tagge elementerne hver for sig.
    Godt: Chris Thile  Chris Eldrigde  Noam Pickelny  Gabe Witcher  Paul Kowert (fem separate tags)
    Ikke så godt: Chris Thile Chris Eldrigde Noam Pickelny Gabe Witcher  Paul Kowert (ét tag for alle fem kunstnere)
  • Når du tagger en side med flere begivenheder, skal du starte øverst på siden og arbejde dig nedad mod bunden. Når du har tagget en tilstrækkelig mængde data, vil Datamarkering beregne og automatisk tagge resten af siden, så du ikke behøver at tagge det hele manuelt.
  • I sideopsætning med flere sider skal du tagge siderne på samme måde, hvis det er muligt. Hvis dine sider f.eks. viser placeringen for begivenheden både øverst og nederst på hver side, skal du tagge adressen øverst på siden.
  • Sørg for, at du tagger alle de obligatoriske data. (Kolonnen Dataelementer viser required ud for hvert af de påkrævede elementer, som du endnu ikke har tagget). Du behøver ikke at tagge de felter, der ikke er obligatoriske.
  • Hvis siderne mangler data, kan du angive standardværdier for manglende data ved at klikke på Tilføj manglende værdier i tandhjulsmenuen. Standardværdierne bruges for alle sider i sideopsætningen, så sørg for, at dataene gælder for alle sider i sideopsætningen. Hvis du f.eks. angiver en standardadresse, skal du sørge for, at adressen gælder for alle begivenheder på alle de sider i sideopsætningen, som ikke allerede angiver en adresse.
  • Hvis du tagger et begivenhedsnavn, der også er et hypertekstlink, bruger Datamarkering automatisk linkets webadresse til begivenheden. Hvis du f.eks. tagger et begivenhedsnavn, der ser omtrent således ud i ren HTML: <a href="http://example.com/eventName">Mit begvenhedsnavn</a>, bruger Datamarkering "http://example.com/eventName" som begivenhedens webadresse. Bemærk:
    • Datamarkering bruger kun webadressen automatisk, hvis den henviser til en side i dit sidesæt.
    • Webadressen vises ikke i kolonnen Mine dataelementer. Du kan bekræfte, at webadressen blev tilføjet ved at se siden med strukturerede data .
    • Hvis du eksplicit tagger en anden webadresse for begivenheden, bruger Datamarkering den webadresse, som du tagger.
  •  Inden du afslutter taggingen af en side og klikker på knappen Udfør eller Næste, skal du sørge for at gøre følgende:
    • Gennemse og ret evt. tags, der er markeret med et advarselsikon (Alert Icon). Hvis du ikke foretager nogen handling i forhold til advarselsikonerne, kan Datamarkering ikke forstå dataene på andre sider i din sideopsætning.
    • Optæl antallet af begivenheder i kolonnen Mine dataelementer, og kontrollér, at siden indeholder det samme antal begivenheder. Hvis kolonnen Mine dataelementer f.eks. angiver fem begivenheder, men siden kun indeholder én begivenhed, skal du rette taggene på siden.