Datamarkering – Begivenheder

Du kan bruge Datamarkering til at tagge data om begivenheder som f.eks. en koncert eller en kunstfestival. Herefter kan Google præsentere dine data på nye og mere attraktive måder i søgeresultater og i andre produkter.

Åbn Datamarkering

Resultater i Google Søgning kan f.eks. vise taggede oplysninger som udvide uddrag for en begivenhed på følgende måde:

Event example in search results

Retningslinjer for anvendelse

Når Google har gennemgået dit sidesæt, anvender de enkelte Google-produkter deres egne regler til at bestemme, om og hvordan dataene skal vises. Google-søgeresultater vises f.eks. kun som udvidede uddrag for begivenheder, der er planlagt på en fremtidig dato, og som virker gyldige. En gyldig begivenhed har et navn, en dato og et sted, og den overholder retningslinjerne for indhold.

Gyldige navne på begivenheder:

• Symfonikoncert i East Bay
  • Nordvest Musikfestival

Ugyldige navne på begivenheder:

• Rejsepakke: San Diego/Los Angeles, 7 nætter (brug ikke Datamarkering til at promovere produkter eller tjenester, der ikke relaterer sig til begivenheden).
  • Musikfestival – kun 10 USD! (markér i stedet billetpriserne ved hjælp af egenskaben Ticket)
  • Kjoleudsalg! (oplysninger, som ikke har relation til begivenheden)
  • Koncert – køb billet nu! (Promovering)
  • Koncert – 50 % rabat indtil lørdag! (promovering)
Hvis udvidede uddrag ikke vises, når Google har gennemgået dit website, kan du se mulige årsager.

Begivenhedstags

Du kan bruge Datamarkering til at tagge de data, der er beskrevet under definitioner af strukturerede datatyper. Alle begivenheder skal have en unik webadresse. Du skal fremhæve følgende tags:

Tag Beskrivelse
Sted Placeringen for begivenheden – angivet som to separate underegenskaber:
Tag Beskrivelse
Navn Navnet på det sted, hvor begivenheden skal foregå.
Adresse Den specifikke adresse for begivenheden.
Navn

Navnet på begivenheden.

Anbefalet fremgangsmåde:

• Angiv hele titlen for begivenheden.
  • Fremhæv et unikt aspekt ved begivenheden i titlen. Dette hjælper brugerne med at træffe hurtigere beslutninger (f.eks. "det vil desuden være muligt at stille kunstneren spørgsmål efter arrangementet").
  • Undgå korte salgstekster (f.eks. "køb dine billetter nu").
  • Priser bør ikke angives i titlen. Anvend i stedet egenskaben price.
Startdato

Startdatoen og starttidspunktet for begivenheden i den lokale tidszone. Få flere oplysninger om, hvordan du tagger datoer, i Datotagging.

Anbefalet fremgangsmåde:

Hvis du ikke kender starttidspunktet, skal du ikke angive et falsk tidspunkt eller 00.00. Du skal blot nøjes med at angive startdatoen.

De data, du kan tagge med Datamarkering, er en delmængde af ejendommene i skemaet på Schema.org/Event.

Hvis dit website mangler nogle af de data, der er beskrevet under definitioner af strukturerede datatyper, kan du tilføje manglende data via Datamarkering. Hvis Datamarkering har begrænset tillid til de taggede data, vises der et alarmikon (Alert Icon), når du opretter et sidesæt. Datamarkering vil stadig gøre data, der er begrænset tillid til, tilgængelige for Google, men andre Google-produkter vil muligvis ikke bruge dem.