Puuttuvien tietojen lisääminen

Jos sivujoukkosi sivuilta puuttuu tietoja, kuten tapahtuman vuosi, voit määrittää oletusarvon. Data Highlighter käyttää oletusarvoa kaikille sivuille, joilta kyseiset tiedot puuttuvat ja jotka sisältävät edes joitakin muita tietoja. Määrittämäsi arvo näytetään Omat tietokohteet -kohdassa merkitessäsi sivuja tunnisteilla, ja sitä käyttävät myös muut Googlen tuotteet, aivan kuin sivusi sisältäisivät nämä puuttuvat tiedot.

Jos jokin sivu sisältää nämä tiedot, Data Highlighter käyttää sivulla näkyviä tietoja oletusarvon sijaan.

Muista, että määrittämääsi oletusarvoa käytetäänkaikilla sivujoukon sivuilla, joilta nämä tiedot puuttuvat. Jos määrität tapahtumien vuoden, varmista, että kaikki sivujoukon sivut joko käsittelevät kyseisen vuoden tapahtumia tai korvaavat vuoden määrittämällä eri päivämäärän.

Voit lisätä tai muuttaa oletustietoja tai poistaa ne sivujoukon luomisen aikana tai sen jälkeen. Sivujoukon luomisen jälkeen tekemäsi muutokset tulevat näkyviin, kun Google indeksoi sivustosi seuraavan kerran.

Oletustietojen lisääminen, muuttaminen tai poistaminen:

1. Siirry Tunnisteiden lisääjä -sivulle:
    Sivujoukon luomisen aikana Tunnisteiden lisääjä -sivu tulee näkyviin määritettyäsi aloitussivun. Tutustu ohjeaiheeseen Aloitussivun määrittäminen ja taggaus.
    Sivujoukon luomisen jälkeen
    1. Klikkaa sivustoa Search Consolen etusivulla.
    2. Valitse Hallintapaneelissa Haun ulkoasu.
    3. Valitse Data Highlighter.
    4. Klikkaa sivujoukon nimeä.
    5. Jos sivujoukko sisältää useita sivuja, klikkaa kynäkuvaketta.
  2. Klikkaa rataskuvaketta ja valitse Aseta oletustiedot.
  3. Tee jokin seuraavista:
    • Lisää arvo valitsemalla ominaisuus luettelosta ja kirjoittamalla tekstikenttään. Valitse esimerkiksi Luokka ja kirjoita "suomalainen kansanmusiikki".
    • Poista olemassa olevat tiedot klikkaamalla tekstikentän vieressä olevaa X-kuvaketta.
    • Muokkaa olemassa olevia tietoja muuttamalla tekstikentän arvoa.
  4. Klikkaa Valmis.