Lägga till data som saknas

Om det saknas data på sidorna i siduppsättningen, till exempel året för ett event, kan du ange ett standardvärde. I Data Highlighter används standardvärdet för alla sidor som saknar data och som innehåller minst några andra data. Det värde som du anger visas under Mina dataobjekt när du taggar sidorna och blir tillgängliga för Googles produkter som om sidorna innehöll de data som saknas.

Data Highlighter kommer att använda data från sidan i stället för standardvärdet för alla sidor som innehåller data.

Tänk på att standardvärdet som du anger kommer att användas på alla sidor i siduppsättningen där uppgifter saknas. Om du anger ett år för event kontrollerar du att alla sidor i siduppsättningen antingen visar eventen för det angivna året eller åsidosätter året genom att ange ett eget datum.

Du kan lägga till, ändra eller ta bort standarddata under tiden du skapar siduppsättningen eller när du har skapat den. Alla ändringar som du gör när du har skapat siduppsättningen visas nästa gång Google genomsöker webbplatsen.

Lägga till, ändra eller ta bort standarddata:

1. Visa taggningssidan:
    När du skapar en siduppsättning Taggningssidan visas när du har angett en startsida. Besök Ange och tagga en startsida.
    När du har skapat siduppsättningen
    1. Klicka på webbplatsen på startsidan i Search Console.
    2. Klicka på Sökfunktionernas utseende i översikten.
    3. Klicka på Data Highlighter.
    4. Klicka på namnet på en siduppsättning.
    5. Om siduppsättningen har flera sidor klickar du på pennan.
  2. Klicka på kugghjulet och välj Ange standarddata.
  3. Gör något av följande:
    • Lägg till ett värde genom att välja en egenskap i listan och skriva i textrutan. Välj till exempel Kategori och skriv Traditionell irländsk musik.
    • Ta bort befintliga data genom att klicka på krysset i en textruta.
    • Redigera befintliga data genom att ändra värdet i textrutan.
  4. Klicka på Klar.