Een paginaset maken die meerdere pagina's bevat

Een paginaset kan tot 500.000 pagina's bevatten. Als u gegevens wilt ophalen uit meer dan 500.000 pagina's, moet u meerdere paginasets maken.

Data Highlighter leidt u door de volgende procedure om een paginaset met meerdere pagina's te maken:

1. Een startpagina opgeven en taggen.
  2. De overige pagina's in de paginaset identificeren.
  3. Het inzicht van Data Highlighter in uw gegevens bevestigen of corrigeren.
  4. De paginaset beoordelen en publiceren.

Een startpagina opgeven en taggen

De eerste stap bij het maken van een paginaset, is Data Highlighter laten zien hoe uw site de informatie presenteert die u beschikbaar wilt maken voor rich snippets. Het belangrijkste onderdeel van deze stap is een startpagina opgeven die representatief is voor de andere pagina's op uw site en die idealiter zoveel mogelijk gegevens bevat. Als u de eerste pagina tagt, bepaalt u een patroon dat Data Highlighter gaat zoeken op andere pagina's.

Een startpagina opgeven en taggen:

1. Klik op een geverifieerde site op de startpagina van Search Console.
  2. Klik op Crawlen op het dashboard.
  3. Klik op Data Highlighter.
  4. De startpagina opgeven om Data Highlighter informatie te geven over uw site:
    1. Klik op Markeren starten.
    2. Geef een URL op. Geef bijvoorbeeld www.example.com/events/details/101112.html op.
      Data Highlighter vereist dat alle pagina's in een paginaset zich in hetzelfde domein bevinden als de geverifieerde site. Als u bijvoorbeeld op de startpagina van Webmasterhulpprogramma's op de site www.example.com heeft geklikt, vereist Data Highlighter dat de URL begint met www.example.com.
    3. Selecteer een type gegevens dat u wilt markeren op de pagina.
    4. Klik opDeze pagina en andere soortgelijke pagina's taggen.
    5. Klik op OK.
  5. Informatie taggen om Data Highlighter te laten weten hoe de pagina gegevens weergeeft:
    1. Gebruik op de Tagger-pagina de muis om een afbeelding of stuk tekst te selecteren.
    2. In het dropdown-menu dat wordt weergegeven nadat u uw keuze heeft gemaakt, klikt u op het type gegevens dat u heeft geselecteerd. Klik bijvoorbeeld op Naam.
    3. Ga door met selecteren en op het type klikken voor alle vereiste gegevens en eventuele optionele gegevens die beschikbaar zijn.

Handige hints.

• Bij 'Mijn gegevensitems' wordt vereist weergegeven naast elk vereist gegevensitem dat u nog niet heeft getagd. Als vereiste gegevens voor de pagina ontbreken, kunt u de ontbrekende gegevens toevoegen.
      • Als u een consistent patroon van twee of meer tags van hetzelfde type toepast, worden andere vergelijkbare items op de pagina automatisch getagd door Data Highlighter. Als u bijvoorbeeld twee keer een datum tagt en twee keer een naam tagt, worden de andere datums en namen op de pagina automatisch getagd door Data Highlighter.
      • Als u een evenementnaam tagt die ook een hyperlink is, gebruikt Data Highlighter automatisch de URL van de link voor het evenement. Zie Data Highlighter - Evenementen voor een beschrijving van URL's voor evenementen.
      • Als de datum- en tijdgegevens zijn opgesplitst in afzonderlijke delen (het jaar wordt bijvoorbeeld boven aan de pagina weergegeven, terwijl de maand en dag op het midden van de pagina worden weergegeven), kunt u de afzonderlijke delen taggen. Zie Datums taggen.
      • Als de waarderingsgegevens zijn opgesplitst in afzonderlijke delen (de werkelijke waardering wordt bijvoorbeeld op het midden van de pagina weergegeven, terwijl de best mogelijke waardering in een voettekst wordt weergegeven), kunt u de afzonderlijke delen taggen. Zie Waarderingen taggen.
    4. Controleer de tags door de gegevens te bekijken in de kolom 'Mijn gegevensitems'. Als het waarschuwingspictogram () wordt weergegeven, klikt u op de gegevens naast het pictogram. Als Boston bijvoorbeeld wordt weergegeven, klikt u op Boston. Vervolgens controleert u de tags en doet u een van de volgende dingen:
      • Als de tags onjuist zijn, klikt u op de X naast de gegevens. Tag de gegevens vervolgens opnieuw.
      • Als de tags juist zijn, klikt u op het waarschuwingspictogram () en selecteert u Waarschuwing wissen.
    5. Klik op Gereed.

De overige pagina's in een paginaset identificeren

Op de meeste websites volgen de URL's voor soortgelijke pagina's een vergelijkbaar patroon. De URL's voor pagina's over evenementen kunnen bijvoorbeeld starten met http://www.example.com/events en doorgaan met /music/ voor alle evenementen met betrekking tot muziek en met /speaking/ voor alle evenementen met betrekking tot lezingen.

Nadat u de tags op de startpagina heeft bevestigd, controleert Data Highlighter de pagina's op uw site en doet een voorstel voor een verzameling pagina's om op te nemen in uw paginaset. Data Highlighter gebruikt een URL-patroon om de voorgestelde verzameling pagina's te identificeren. Het patroon gebruikt een eenvoudige syntaxis:

• Begint met het protocol en de hostnaam van de site.
  • Specificeert niet-hoofdlettergevoelige URL-componentnamen voor exacte overeenkomsten.
  • Gebruikt * (sterretjes) als jokerteken voor een URL-component.

Bijvoorbeeld:

• http://www.example.com/events/music/* - identificeert alle pagina's onmiddellijk onder /music/, zoals beide volgende pagina's:
    http://www.example.com/events/music/123.html
    http://www.example.com/events/music/456.html
  • http://www.example.com/events/*/* - identificeert alle pagina's onmiddellijk onder /events/, evenals alle pagina's onder /events/music/ en /events/speakers/:
    http://www.example.com/events/music/123.html
    http://www.example.com/events/music/456.html
    http://www.example.com/events/speakers/789.html
    http://www.example.com/events/speakers/012.html

De overige pagina's in een paginaset identificeren:

Nadat u de startpagina heeft getagd en bevestigd, wordt in de pop-up met de paginakiezer een URL-patroon voorgesteld voor de pagina's op uw site. Voer een van de volgende handelingen uit:

Als de pagina's die u wilt opnemen in de paginaset, correct worden geïdentificeerd door het patroon... Klik op Paginaset maken.
Als geen van de voorgestelde patronen helemaal goed is... Doe het volgende:
  1. Klik op Aangepast.
  2. Geef een patroon op voor de URL's van de pagina's die u wilt ophalen. Volg deze regels wanneer u een patroon opgeeft:
    1. Begin met het protocol en de hostnaam. Bijvoorbeeld http://www.example.com/
    2. Gebruik * (sterretje) als jokerteken voor één URL-component. U kunt maximaal drie keer een * gebruiken. Houd er rekening mee dat Data Highlighter geen ondersteuning biedt voor reguliere expressies. U kunt * niet gebruiken om een deel van een URL te vertegenwoordigen, zoals *-music voor pop-music.
    3. Gebruik niet-hoofdlettergevoelige URL-componentnamen voor exacte overeenkomsten.
  3. Klik op Paginaset controleren om uw patroon te bevestigen.
    Als Data Highlighter niet ten minste één pagina kan vinden die overeenkomt met het patroon, wordt een bericht weergegeven. Corrigeer uw syntaxis en klik nogmaals op Paginaset controleren.
  4. Klik op Paginaset maken.

Automatische tags van Data Highlighter bevestigen of corrigeren

Data Highlighter controleert de opgegeven pagina's en tagt automatisch de gegevens van enkele pagina's. Sommige van de pagina's lijken op de startpagina die u heeft getagd en sommige zijn anders.

Automatische tags van Data Highlighter bevestigen of corrigeren:

1. Data Highlighter tagt de gegevens op een aantal pagina's en laat u de resultaten zien. Voer een van de volgende handelingen uit voor elk resultaat:
    • Als de tags correct zijn, klikt u op Volgende.
    • Als de tags incorrect zijn, klikt u onder 'Mijn gegevensitems' op de X naast de gegevens. Tag de gegevens vervolgens opnieuw. Wanneer alle gegevens op de pagina correct zijn, klikt u op Volgende.
    • Als het waarschuwingspictogram (Alert Icon) wordt weergegeven, maar de tags correct zijn, klikt u op het waarschuwingspictogram (Alert Icon) en selecteert u Waarschuwing wissen. Wanneer alle tags op de pagina correct zijn, klikt u op Volgende.
    • Als de pagina geen gegevens bevat die u beschikbaar wilt maken voor Google, klikt u op Pagina verwijderen.
  2. Op de laatste pagina die Data Highlighter laat zien, corrigeert u de tags als dat nodig is en klikt u op Gereed.
    Als Data Highlighter nog steeds niet voldoende vertrouwen heeft in het verkregen inzicht in de gegevens op uw site, controleert en tagt Data Highlighter gegevens van nog een aantal pagina's en wordt u gevraagd de tags te bevestigen of te corrigeren. Anders wordt de pagina 'Publiceren' weergegeven.

De paginaset beoordelen en publiceren

Voordat u een paginaset publiceert, moet u het inzicht van Data Highlighter in uw gegevens beoordelen. Vervolgens kunt u de paginaset direct publiceren of u kunt wachten tot u klaar bent.