Vad är hackning eller hackat innehåll?

Med hackat innehåll avses innehåll som hackare har kunnat placera på webbplatsen utan ditt tillstånd på grund av säkerhetsbrister på webbplatsen. Google vill skydda användarna och se till att sökresultaten är tillförlitliga. Vi arbetar därför hårt för att hålla hackat innehåll borta från våra sökresultat. Hackat innehåll ger användarna sämre sökresultat och kan i värsta fall installera skadligt innehåll på datorn. Vi rekommenderar att du skyddar din webbplats och tar bort hackat innehåll så fort du hittar det.

ÖPPNA RAPPORTEN SÄKERHETSPROBLEM

Exempel på hackat innehåll:

• Injicerat innehåll
    En hackare som skaffat sig åtkomst till en webbplats kan försöka injicera skadligt innehåll på sidor som redan finns. Det är ofta fråga om skadlig JavaScript-kod som injicerats direkt på webbplatsen eller i en iframe.
  • Tillagt innehåll
    Ibland kan en hackare genom att utnyttja ett säkerhetsproblem lägga till nya sidor med skräp eller skadligt innehåll på webbplatsen. Syftet med sådana sidor är ofta att manipulera sökmotorerna. De befintliga sidorna kanske inte uppvisar några tecken på att webbplatsen skulle vara hackad, men de tillagda sidorna kan skada webbplatsens besökare eller webbplatsens placering i sökresultaten.
  • Dolt innehåll
    En hackare kan också försöka manipulera befintliga sidor på webbplatsen utan att det märks. Hackarens mål är att lägga till innehåll på webbplatsen som sökmotorerna ser men som kan vara svårt för dig och andra att upptäcka. Det kan handla om att lägga till dolda länkar eller dold text på sidan med CSS eller HTML eller mer komplexa manipuleringar som cloaking.
  • Omdirigeringar
    Hackare kan injicera skadlig kod på webbplatsen som omdirigerar vissa användare till skadliga sidor eller sidor med skräp. Omdirigeringar av det här slaget kan vara beroende av vilken hänvisningsadress, användaragent eller enhet som används. Till exempel kanske du omdirigeras till en misstänkt sida när du klickar på en webbadress i Googles sökresultat men inte när du besöker samma webbadress direkt i webbläsaren.

Åtgärda hackade webbplatser

Här är våra tips om hur du åtgärdar hackade webbplatser och undviker att bli hackad.