Mitä tarkoittaa hakkerointi tai hakkeroitu sisältö?

Kaapattu sisältö tarkoittaa sisältöä, joka on lisätty sivustoosi ilman lupaasi sivustosi tietosuojan haavoittuvuuksia hyväksikäyttäen. Google pyrkii parhaansa mukaan estämään hakkeroidun sisällön esiintymisen hakutuloksissaan ja näin suojaamaan käyttäjiä ja hakutuloksia. Kaapattu sisältö tuottaa hyödyttömiä hakutuloksia ja voi levittää haittaohjelmia käyttäjien tietokoneille. Suosittelemme, että suojelet sivustoasi ja poistat hakkeroidun sisällön heti.

AVAA TIETOTURVAONGELMARAPORTTI

Esimerkkejä hakkeroidusta sisällöstä:

• Syötetty sisältö
    Kun hakkerit saavat sivustosi haltuunsa, he voivat yrittää syöttää sivuillesi haitallista sisältöä. Tällainen sisältö on yleensä sivustolle tai iframe-kehyksiin syötettyä haitallista JavaScript-koodia.
  • Lisätty sisältö
    Hakkerit voivat joskus lisätä sivustolle tietosuoja-aukkojen kautta uusia sivuja, jotka sisältävät roska- tai haitallista sisältöä. Näiden sivujen tarkoitus on yleensä hakukoneiden manipuloiminen. Nykyisillä sivuillasi ei välttämättä näy merkkejä hakkeroinnista, mutta uudet sivut voivat vahingoittaa sivustosi kävijöitä tai heikentää sivustosi hakutulossijoitusta.
  • Piilotettu sisältö
    Hakkerit voivat myös yrittää vaivihkaa muokata sivustosi sivuja. He pyrkivät lisäämään sivustollesi sisältöä, joka on hakukoneiden nähtävillä mutta jota ei välttämättä näytetä sinulle tai sivuston ihmiskäyttäjille. Käytettyjä keinoja ovat muun muassa sivun linkkien tai tekstin piilottaminen CSS- tai HTML-tekniikalla sekä monimutkaisempi sisällön naamiointi.
  • Uudelleenohjaukset
    Hakkerit voivat lisätä sivustollesi haitallista koodia, joka ohjaa käyttäjiä haitallisille tai roskasisältösivuille. Uudelleenohjauksen tyyppi voi riippua viittaavasta sivusta, käyttäjäagentista tai laitteesta. Esimerkiksi URL-osoitteen klikkaaminen Google Haun tuloksista voi johtaa uudelleenohjaukseen haitalliselle sivulle, mutta osoitteen kirjoittaminen selaimeen ei aiheuta uudelleenohjausta.

Hakkeroitujen sivustojen korjaaminen

Tutustu vinkkeihimme, joiden avulla voit korjata hakkeroidun sivuston ja estää hakkeroinnin.