Salakavalat uudelleenohjaukset

Uudelleenohjauksella tarkoitetaan käyttäjän lähettämistä eri URL-osoitteeseen kuin käyttäjä on alunperin pyytänyt. URL-osoitteiden uudelleenohjaamiseen on monia hyviä syitä: esimerkiksi sivuston osoiteen vaihtuminen tai useiden sivujen yhdistäminen yhdelle.

Jotkin uudelleenohjaukset kuitenkin huijaavat hakukoneita tai näyttävät käyttäjille eri sisältöä kuin indeksointiroboteille. Googlen verkkovastaavan ohjeet kieltävät käyttäjän uudelleenohjaamisen eri sivulle kuin hakurobotille näytettävä. Jos uudelleenohjaus toteutetaan näin, hakukone voi indeksoida alkuperäisen sivun uudelleenohjauksen kohteen sijasta, mutta käyttäjät ohjataan kohdesivulle. Kuten sisällön naamiointi, tämäkin toiminta on vilpillistä, koska tarkoituksena on näyttää eri sisältöä käyttäjille ja Googlebotille, jolloin käyttäjä voi päätyä eri paikkaan kuin tahtoo.

Esimerkkejä salakavalista uudelleenohjauksista:

• Hakukoneessa näytetään tiettyä sisältöä, mutta käyttäjät ohjataan merkittävästi erilaiselle sivulle.
  • Tietokoneella näytetään tavallinen sivu, mutta mobiilikäyttäjät ohjataan roskasisältöä sisältävään verkkotunnukseen.

Käyttäjien uudelleenohjaaminen JavaScriptin avulla voi olla hyväksyttävä keino. Jos esimerkiksi ohjaat käyttäjät sisäiselle sivulle sisäänkirjautumisen jälkeen, voit toteuttaa sen JavaScriptin avulla. Kun tutkit sivustosi JavaScript- tai muita uudelleenohjauksia, varmista, että sivusto noudattaa sääntöjämme, ja mieti, mikä uudelleenohjauksen tarkoitus on. Muista kuitenkin, että 301-uudelleenohjaukset ovat paras tapa siirtää sivustoa. Voit käyttää myös JavaScript-uudelleenohjausta, jos et pääse verkkosivustosi palvelimelle.