Siden du har forespurt, er ikke tilgjengelig på språket ditt ennå. Du kan velge et annet språk nederst på siden. Eventuelt kan du bruke den innebygde oversettingsfunksjonen i Google Chrome til å oversette en hvilken som helst nettside til det språket du foretrekker.

Om Datamarkering

Datamarkering er et webmasterværktøj, der kan bruges til at give Google kendskab til mønsteret for strukturerede data på dit website. Du skal blot bruge Datamarkering til at tagge datafelterne på dit website med en mus. Herefter kan Google præsentere dine data på nye og mere attraktive måder i søgeresultater og i andre produkter som f.eks. Google Vidensgraf.

Åbn Datamarkering

Hvis dit website for eksempel indeholder begivenhedsfortegnelser, kan du bruge Datamarkering til at tagge data (navn, sted, dato osv.) for begivenhederne på dit website. Næste gang Google gennemgår dit website, bliver dataene om begivenheden tilgængelige for udvidede uddrag på søgeresultatsider:

Udvidet uddrag for en side med flere begivenheder.

Bemærk, at Datamarkering kun kan få adgang til sider, der for nylig er blevet gennemgået af Google. Hvis Google ikke har gennemgået eller ikke kan gennemgå nogle af dine sider, som f.eks. sider bag loginformularer, kan du ikke bruge Datamarkering på disse sider.

Understøttede datatyper

Du kan bruge Datamarkering at fortælle Google om følgende typer af data på dit website:

Organisering af sider i sidesæt

Hvis du vil give Datamarkering kendskab til, hvilke sider på dit website der indeholder data, kan du oprette en eller flere sideopsætninger. En sideopsætning er en samling af sider på et website, der hele tiden viser data (muligvis genereret fra den samme skabelon), og som er organiseret, så webadresser følger et simpelt mønster. Datamarkering giver kun Google kendskab til de sider, der er i en sideopsætning.

Datamarkering giver ikke Google kendskab til sider, der allerede indeholder HTML-markering, som angiver datastrukturen. Du kan stadig bruge Datamarkering, hvis nogle af siderne på et website allerede indeholder HTML-markering, men Datamarkering giver kun Google kendskab til sider uden markering.

Hvis dit website organiserer data på forskellige måder (f.eks. ved brug af forskellige skabeloner for musik og foredrag), kan du oprette en sideopsætning for hver organisation.

Du kan f.eks. overveje et website, der indeholder oplysninger om musik og foredrag på følgende sider:

1. www.example.com/events/music/pop/pop-music.html
  2. www.example.com/events/music/classical/classical-music.html
  3. www.example.com/events-speaking/europe/europe-reviews.html
  4. www.example.com/events-speaking/asia/asia-reviews.html

Første og anden side kan være i en sideopsætning, fordi de begge to beskriver musikbegivenheder, og dees webadresser følger et simpelt mønster: www.example.com/events/music/*/* (hvor * er jokertegn for en enkelt webadressekomponent).

På samme måde kan tredje og fjerde side være i en anden sideopsætning, fordi de begge to beskriver foredrag, og deres webadresser følger et simpelt mønster: www.example.com/events-speaking/*/*

Registrering af ændringer i en sideopsætning

Hver gang Google gennemgår sider på dit website, udtrækker Datamarkering data og gør dataene tilgængelig for udvidede uddrag. Hvis du foretager markante ændringer af den måde, som dine sider viser oplysninger på, eller hvis du ændrer websitets webadresser, bør du slette det oprindelige sidesæt og give Datamarkering kendskab til den nye struktur på dit website.

Er du klar?

Før du kan komme i gang med at bruge Datamarkering, skal du oprette et sidesæt.