Tietoja Data Highlighterista

Data Highlighter on verkkovastaavan työkalu, jolla voit opettaa Googlelle sivustosi tapahtumiin liittyvien jäsenneltyjen tietojen mallin. Merkitse Data Highlighterissa sivustosi tietokentät hiirellä. Tämän jälkeen Google voi näyttää tietosi paremmassa muodossa ja uusilla tavoilla hakutuloksissa sekä muissa tuotteissa, kuten Googlen Tietograafissa.

Avaa Data Highlighter

Jos sivustosi esimerkiksi sisältää tapahtumatietoja, voit merkitä tietoja (nimi, sijainti, päivämäärä jne.) Data Highlighterilla. Googlen indeksoidessa sivustosi seuraavan kerran tapahtumatiedot voidaan näyttää Rich Snippet -katkelmina hakutulossivuilla.

Rich Snippet ‑yhteenveto useita tapahtumia sisältävästä sivusta

Huomaa, että Data Highlighter voi käyttää vain sivuja, jotka Google on indeksoinut äskettäin. Jos Google ei ole indeksoinut tai ei voi indeksoida joitakin sivujasi, kuten kirjautumislomakkeiden takana olevia sivuja, et voi käyttää Data Highlighteria kyseisillä sivuilla.

Tuetut tietotyypit

Voit kertoa Data Highlighterin avulla Googlelle seuraavista tietotyypeistä:

Sivujen järjestäminen sivujoukoiksi

Kerrot Data Highlighterille sivustosi tietoja sisältävistä sivuista luomalla yhden tai useamman sivujoukon. Sivujoukko on kokoelma sivuston sivuja, joilla esitetään tietoja yhdenmukaisesti, ja jotka on saatettu luoda saman mallin mukaan. Nämä sivut on myös järjestetty siten, että niiden URL-osoitteet noudattavat yksinkertaista kaavaa. Data Highlighter kertoo Googlelle vain sivujoukkoihin kuuluvista sivuista.

Data Highlighter ei kerro Googlelle sivuista, jotka jo sisältävät tietorakenteen määrittävät HTML-merkinnät. Voit silti käyttää Data Highlighteria, jos osa sivuston sivuista käyttää jo HTML-merkintöjä. Tällöin Data Highlighter kertoo Googlelle vain HTML-merkintöjä sisältämättömistä sivuista.

Jos sivustosi järjestää tietoja eri tavoilla (se käyttää esimerkiksi eri malleja musiikki- ja luentotapahtumille), voit luoda sivujoukon kullekin tapahtumatyypille.

Otetaan esimerkiksi sivusto, joka sisältää tietoja musiikki- ja luentotapahtumista seuraavilla sivuilla:

1. www.example.com/tapahtumat/musiikki/pop/pop-musiikki.html
  2. www.example.com/tapahtumat/musiikki/klassinen/klassinen-musiikki.html
  3. www.example.com/tapahtumat-luennot/eurooppa/eurooppa-arvostelut.html
  4. www.example.com/tapahtumat-luennot/aasia/aasia-arvostelut.html

Ensimmäinen ja toinen sivu voivat muodostaa oman sivujoukkonsa, koska ne kuvaavat molemmat musiikkitapahtumia ja niiden URL-osoitteet seuraavat yksinkertaista mallia: www.example.com/tapahtumat/musiikki/*/* (* on jokerikortti yhdelle URL-komponentille).

Kolmas ja neljäs sivu voivat puolestaan muodostaa toisen sivujoukon, koska ne molemmat kuvaavat luentotapahtumia ja niiden URL-osoitteet seuraavat yksinkertaista mallia: www.example.com/tapahtumat-luennot/*/*

Muutoksien tunnistaminen sivujoukossa

Aina kun Google indeksoi sivustosi sivut, Data Highlighter noutaa niiltä tietoja ja asettaa tiedot käytettäviksi Rich Snippet -katkelmissa. Jos teet merkittäviä muutoksia sivustosi URL-osoitteisiin tai siihen, miten sivusi näyttävät tietoja, suosittelemme poistamaan alkuperäiset sivujoukot ja opettamaan Data Highlighterille uuden sivustosi rakenteen.

Oletko valmiina tositoimiin?

Voit aloittaa Data Highlighterin käyttämisen luomalla sivujoukon.