Inkomende links afwijzen

PageRank is de waardering van Google voor het belang van een pagina op basis van de inkomende links van andere pagina's. (PageRank is een belangrijk signaal, maar het is slechts een van de meer dan 200 signalen die we gebruiken om relevantie te bepalen.) In het algemeen wordt een link van een site beschouwd als stem voor de kwaliteit van uw site.

Google doet er alles aan om ervoor te zorgen dat acties die worden ondernomen op sites van derden, geen negatieve invloed hebben op de PageRank van een website. In sommige gevallen kunnen inkomende links de waardering van Google voor een pagina of site beïnvloeden. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u of een bureau voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) dat u heeft ingehuurd, slechte links naar uw site heeft gemaakt via programma's voor betaalde links of andere linkuitwisselingsprogramma's die onze kwaliteitsrichtlijnen schenden. Ten eerste raden we u aan zo veel mogelijk links die spam bevatten of van lage kwaliteit zijn, te verwijderen van internet.

Als u alles heeft gedaan om dergelijke links van internet te verwijderen en verder niets kunt doen om de links te laten verwijderen, kunt u de overgebleven links afwijzen. Met andere woorden, u kunt Google vragen bepaalde links te negeren wanneer uw site wordt beoordeeld.

Dit is een geavanceerde functie waarbij u goed moet opletten. Als u de functie onjuist gebruikt, kan dit een nadelig effect hebben op de prestaties van uw site in de zoekresultaten van Google. We raden u aan inkomende links alleen af te wijzen als u denkt dat er veel links met spam, kunstmatige links of links van lage kwaliteit naar uw site verwijzen, en als u er zeker van bent dat deze links problemen voor u veroorzaken. In de meeste gevallen kan Google zonder verdere hulp bepalen welke links kunnen worden vertrouwd, dus de meeste normale of gewone sites hoeven dit hulpprogramma niet te gebruiken.

Inkomende links afwijzen

Deze procedure bestaat uit twee stappen. U moet eerst een lijst met links naar uw site downloaden. Vervolgens maakt u een bestand dat alleen de links bevat die u wilt afwijzen, en uploadt u dit bestand naar Google.

Links naar uw site downloaden

1. Kies de gewenste site op de homepage van Search Console.
  2. Klik op het Dashboard op Zoekverkeer en klik op Links naar uw site.
  3. Klik onder De meeste links naar uw site op Meer.
  4. Klik op Meer voorbeeldlinks downloaden. Als u op Nieuwste links downloaden klikt, worden er ook datums weergegeven.

Opmerking: wanneer u de links naar uw site bekijkt in Search Console, kunt u de versie met en zonder 'www' van uw domein verifiëren in uw Search Console-account. Voor Google zijn dit twee volledig verschillende sites. Bekijk de gegevens voor beide sites. Meer informatie

Er wordt een bestand gedownload met alle pagina's die naar uw site verwijzen. Gebruik dit om een tekstbestand te maken (het bestandstype moet .txt zijn en het moet zijn gecodeerd in UTF-8 of 7-bits ASCII) met alleen de links die u wilt afwijzen (één link per regel). Als u wilt dat Google alle links van een volledig domein negeert (bijvoorbeeld example.com), voegt u de regel 'domain:example.com' toe. Uw tekstbestand mag aanvullende gegevens over uitgesloten links bevatten, zolang elke regel van de beschrijving begint met het teken '#'. Alle regels die beginnen met # worden genegeerd. Upload niet de volledige lijst met links naar uw site: het tekstbestand dat u uploadt, is de lijst met links waarvan u wilt dat Google ze negeert.

Voorbeeld

Hier is een voorbeeld van een geldig bestand:

# example.com heeft de meeste links verwijderd, behalve
http://spam.example.com/stuff/comments.html
http://spam.example.com/stuff/paid-links.html
# Contact opgenomen met eigenaar van shadyseo.com op 01-07-2012
# met linkverwijderingsverzoek, maar geen reactie
domain:shadyseo.com

Als u wilt dat Google alle links van een volledig domein negeert (bijvoorbeeld example.com), voegt u de regel domain:example.com toe.

Een lijst met links uploaden die u wilt afwijzen

1. Ga naar de pagina met de tool voor het afwijzen van links.
  2. Selecteer uw website.
  3. Klik op Links afwijzen.
  4. Klik op Bestand kiezen.

Opmerking: Als u een nieuw bestand uploadt, worden alle eerder geüploade bestanden vervangen.

Het kan even duren voordat Google de gegevens heeft verwerkt die u heeft geüpload. Deze gegevens worden opgenomen in onze index wanneer we pagina's op internet opnieuw crawlen en deze pagina's opnieuw verwerken. Dit kan een aantal weken duren. Deze links worden nog steeds weergegeven in het gedeelte met inkomende links in Search Console.