Afvis backlinks

PageRank er Googles mening om en sides vigtighed baseret på indgående links fra andre websites. (PageRank er et vigtigt signal, men det er et af mere end 200, som vi bruger til at bestemme relevansen). Normalt anses et link fra et website som en underbyggelse af dit websites kvalitet.

Google arbejder hårdt på at sikre, at handlinger på tredjepartswebsites ikke påvirker et website negativt. I nogle tilfælde kan indgående links påvirke Googles mening om en side eller et website. Hvis f.eks. du eller en SEO-konsulent (søgemaskineoptimering), som du har hyret, har lavet dårlige links til dit website via betalingslinks eller andre linkordninger, der overtræder vores retningslinjer for kvalitet. Vi anbefaler først og fremmest, at du fjerner så mange links med spam eller af lav kvalitet fra nettet som muligt.

Hvis du har gjort dit bedste for at fjerne spamlinks og links af lav kvalitet fra nettet og ikke kan gøre mere for at fjerne linkene, kan du afvise de resterende links. Med andre ord kan du bede Google om ikke at tage hensyn til bestemte links, når vi vurderer dit website.

Dette er en avanceret funktion, og den skal bruges med stor forsigtighed. Hvis funktionen bruges forkert, kan den potentielt skade websiteeffektiviteten i Googles søgeresultater. Vi anbefaler, at du kun afviser backlinks, hvis du mener, at du har et betragteligt antal spamlinks, kunstige links eller links af lav kvalitet, der peger på dit website, og hvis du er sikker på, at linkene skaber problemer for dig. I de fleste tilfælde kan Google uden yderligere vejledning afgøre, hvilke links der er troværdige, så de fleste normale eller typiske websites vil ikke have brug for dette værktøj.

Afvis backlinks

Dette er en proces i to trin. Først skal du downloade en liste over links til dit website. Derefter skal du oprette en fil, der kun indeholder links, som du vil afvise, og uploade denne fil til Google.

Download links til dit website

1. Vælg det ønskede website på startsiden for Search Console.
  2. I betjeningspanelet skal du klikke på Søgetrafik og derefter klikke på Links til dit website.
  3. Under Hvem linker mest skal du klikke på Mere.
  4. Klik på Download flere linkeksempler. Hvis du klikker på Download de seneste links, får du også vist datoer.

Bemærk! Når du ser på links til dit website i Search Console, kan du bekræfte versioner af dit domæne både med og uden www på din konto i Search Console. For Google er de to helt forskellige websites. Se på dataene for begge websites. Få flere oplysninger

Du downloader en fil med alle sider, der linker til dit website. Brug den til at oprette en tekstfil (filtypen skal være .txt, og den skal være kodet med UTF-8 eller 7-bit ASCII) udelukkende med de links, der skal afvises – med ét link pr. linje. Hvis Google skal ignorere alle links fra et helt domæne (f.eks. example.com), skal du tilføje linjen "domain:example.com". Din tekstfil må godt indeholde yderligere oplysninger om udelukkede links, så længe hver linje i beskrivelsen begynder med tegnet "#" (alle linjer, der begynder med #, ignoreres). Undlad at uploade hele listen over links til dit website – den fil, du uploader, er listen over de links, du vil have Google til at ignorere.

Eksempel

Her er et eksempel på en gyldig fil:

# example.com fjernede de fleste links bortset fra disse
http://spam.example.com/stuff/comments.html
http://spam.example.com/stuff/paid-links.html
# Kontaktede ejeren af shadyseo.com on 7/1/2012 for at
# bede om fjernelse af links, men fik intet svar
domain:shadyseo.com

Hvis Google skal ignorere alle links fra et helt domæne (f.eks. example.com), skal du tilføje linjen domain:example.com

Upload en liste med links, du vil afvise

1. Gå til siden med værktøjer til afvisning af links.
  2. Vælg dit website.
  3. Klik på Afvis links.
  4. Klik på Vælg fil.

Bemærk! Når du uploader en ny fil, erstatter den alle tidligere uploadede filer.

Det kan tage lidt tid for Google at behandle de oplysninger, du har uploadet. Nærmere bestemt medtages oplysningerne i vores indeks, når vi crawler internettet igen og genbehandler de sider, vi registrerer. Dette kan tage nogle uger. Disse links kan fortsat ses i Search Console i sektionen Indgående links