Afvis backlinks

Hvis du har en manuel handling mod dit website for unaturlige links til dit website, eller hvis du mener, at du snart får en manuel handling (på grund af betalte links eller andre linkordninger, der overtræder vores retningslinjer for kvalitet), bør du forsøge at fjerne de pågældende links fra det andet website. Hvis du ikke kan få linkene fjernet, bør du afvise linkene til dit website.

Google arbejder hårdt på at sikre, at handlinger på tredjepartswebsites ikke påvirker et website negativt. I nogle tilfælde kan indgående links påvirke Googles mening om en side eller et website. Det kan f.eks. ske, hvis du eller en hyret ekspert i søgemaskineoptimering har oprettet dårlige links til dit website via betalte links eller andre linkordninger, der overtræder vores retningslinjer for kvalitet. Vi anbefaler først og fremmest, at du fjerner så mange links med spam eller af lav kvalitet fra nettet som muligt.

Dette er en avanceret funktion, og den skal bruges med stor forsigtighed. Hvis funktionen bruges forkert, kan den potentielt skade effektiviteten af dit website i Googles søgeresultater.

Trin 0: Beslut, om det er nødvendigt

I de fleste tilfælde kan Google uden yderligere vejledning afgøre, hvilke links der er troværdige, så de fleste websites har ikke brug for dette værktøj.

Du bør kun afvise backlinks, hvis:

1. Du mener, at du har et stort antal spamlinks, kunstige links eller links af lav kvalitet, der henviser til dit website, og
  2. Linkene har forårsaget en manuel handling, eller sandsynligvis vil medføre en manuel handling på dit website.

Trin 1: Opret en liste over links, der skal afvises

Sammensæt en liste over links, der skal afvises, i en tekstfil, som du uploader til Google.

Linkfilformat:

• Angiv én webadresse eller ét domæne, der skal afvises, pr. linje. Du kan ikke afvise en hel understi, f.eks. eksempel.dk/da/
  • Du kan afvise et domæne (eller underdomæne) ved at angive et præfiks med "domain:", f.eks.: domain:eksempel.dk
  • Filen skal være en tekstfil, der er kodet med UTF-8 eller 7-bit ASCII
  • Filnavnet skal slutte med .txt
  • Du kan medtage kommentarer til dig selv ved at starte en linje med tegnet #. Alle linjer, der starter med #, ignoreres af Google.

Eksempel:

# To sider, der skal afvises
http://spam.eksempel.dk/ting/kommentarer.html
http://spam.eksempel.dk/ting/betalte-links.html

# Ét domæne, der skal afvises
domain:mistænkeligseo.com

Hvis du har fundet webadresser eller websites, der skal afvises, i rapporten om links for dit website, kan du downloade data fra rapporten om links ved at klikke på eksportknappen. Sørg for at fjerne alle webadresser, som ikke skal afvises, fra den downloadede fil.

Trin 2: Upload din liste

Upload derefter listen over sider eller domæner, der skal afvises.

Når du uploader en ny liste over links, der skal afvises, erstatter den alle tidligere uploadede lister over links, der skal afvises.
  1. Gå til siden med værktøjer til afvisning af links.
  2. Vælg dit website.
  3. Klik på Afvis links.
  4. Klik på Vælg fil, og vælg den fil, du har oprettet.
  5. Der kan gå et par uger, før Google behandler de oplysninger, du har uploadet. Din liste medtages i vores indeks, når vi crawler internettet igen og genbehandler de sider, vi registrerer.

Afviste links fortsætter med at blive vist i rapporten om links.