Onnatuurlijke links naar uw site—heeft invloed op links

Matt Cutts explains the "Unnatural links to your site--impacts links" manual action.

Als dit bericht wordt weergegeven op de pagina Handmatige acties, betekent dit dat Google een patroon van onnatuurlijke, kunstmatige, misleidende of manipulatieve links heeft gedetecteerd die naar uw site verwijzen. Links kopen of deelnemen in uitwisselingsprogramma's voor links om de PageRank te manipuleren, is in strijd met de Richtlijnen voor webmasters van Google.

Google wil geen vertrouwen stellen in links die kunstmatig of onnatuurlijk zijn. Omdat we beseffen dat u wellicht geen controle heeft over sommige van deze links, ondernemen we geen actie op de algehele positie van uw site. We ondernemen in plaats daarvan gerichte actie op de onnatuurlijke links die naar uw site verwijzen.

Als u geen controle heeft over de links die naar uw site verwijzen, hoeft u verder niets te doen. Voor Google tellen deze links al niet meer mee voor de positie van uw site. Indien mogelijk kunt u echter kunstmatige links verwijderen die naar uw site verwijzen. Als dit lukt, kunt u een verzoek tot heroverweging indienen. Als we vaststellen dat de links naar uw site niet langer in strijd zijn met onze richtlijnen, trekken we de handmatige actie in.