DNS-fel

Vad är ett DNS-fel?

Ett DNS-fel innebär att Googlebot inte kan kommunicera med DNS-servern, antingen på grund av att servern ligger nere eller på grund av ett problem med DNS-dirigeringen till din domän.

Följande specifika fel kan visas:

De flesta DNS-varningar och DNS-fel förhindrar inte att Googlebot genomsöker din webbplats, men de kan vara symptom på hög latens, vilket påverkar användarupplevelsen negativt.

Så här hanterar du DNS-fel

• Se till att Google kan genomsöka din webbplats.
    Använd Hämta som Google på en viktig sida, till exempel startsidan. Om det returnerar innehållet på din startsida utan problem kan du utgå från att Google hittar webbplatsen.
  • Om DNS-felen kvarstår eller uppstår flera gånger kontaktar du DNS-leverantören.
    Ofta är DNS-leverantören och webbhotellet densamma.
  • Konfigurera servern för att svara på obefintliga värdnamn med en HTTP-felkod, till exempel 404 eller 500.
    En webbplats som till exempel example.com kan konfigureras med ett jokertecken för DNS-konfigurationen för att svara på förfrågningar om foo.example.com, made-up-name.example.com och andra underdomäner. Detta är användbart när en webbplats med användargenererat innehåll ger varje användarkonto en egen domän (http://username.example.com). I vissa fall kan dock denna typ av konfiguration göra så att innehåll dupliceras i onödan på olika värdnamn. Det kan även påverka Googlebots genomsökning.