DNS-fouten

Wat is een DNS-fout?

Een DNS-fout houdt in dat Googlebot niet kan communiceren met de DNS-server, hetzij omdat de server down is of omdat er een probleem is met de DNS-routering naar uw domein.

Specifieke fouten die u zou kunnen zien zijn:

Hoewel de meeste DNS-waarschuwingen of -fouten geen invloed hebben op de toegankelijkheid van uw site voor Googlebot, kunnen ze wijzen op hoge latentie, wat weer een negatieve invloed heeft op uw gebruikers.

Wat te doen met DNS-fouten

• Zorg ervoor dat Google uw site kan crawlen.
    Gebruik 'Fetchen als Google' op een belangrijke pagina, zoals uw startpagina. Als dit de inhoud van uw startpagina zonder problemen retourneert, kunt u ervan uitgaan dat Google toegang tot uw site heeft.
  • Raadpleeg uw DNS-provider als de DNS-fouten zich blijven voordoen of zich herhalen..
    In veel gevallen zijn uw DNS-provider en uw internethost dezelfde.
  • Configureer uw server zo dat deze op niet-bestaande hostnamen een HTTP-foutcode, zoals 404 of 500, retourneert.
    Een website zoals example.com kan worden geconfigureerd met een jokerteken in de DNS-instelling om op verzoeken om foo.example.com, made-up-name.example.com en andere subdomeinen te reageren. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer een site met door gebruikers gegenereerde inhoud elk account een eigen domein wil bieden (http://www.example.com/user). In sommige gevallen kan deze configuratie ertoe leiden dat inhoud onnodig wordt gedupliceerd via verschillende hostnamen en kan dit ook invloed hebben op het crawlen door Googlebot.