Om Search Console-data

Vilka webbadresser inkluderas i Search Console

De flesta Search Console-rapporter som listas under Upplevelse och Förbättringar täcker endast ett urval av webbadresserna på webbplatsen. Undantag är rapporten om sidindexering och rapporten om videosidor. Avsikten med andra rapporter är att ge ett representativt urval av webbadresser för att bedöma datakvalitet, i stället för att vara en uttömmande lista över alla kända webbadresser.

Du kan dock granska detaljerna för alla webbadresser på webbplatsen med hjälp av granskningsverktyget för webbadresser.

Nyligen tillagda webbplatser

Det kan ta upp till en vecka att generera data för en nyskapad webbplats eller för en webbplats som nyligen har lagts till i Search Console.

Om det fortfarande inte visas någon information efter en vecka kan det bero på något av följande:

• Du kanske har lagt till fel protokoll i egendomen på Search Console. Du kan till exempel ha lagt till http://example.com i Search Console, men webbplatsen finns i själva verket på https://example.com
  • Om det inte visas någon information i resultatrapporten kan det bero på att ingen har klickat på din webbplats i sökresultaten ännu. Läs om möjliga anledningar till att din webbplats inte får någon bra placering i sökresultaten.

Vi arbetar ständigt för att öka uppdateringsfrekvensen av din webbplatsdata.

Avvikelser mellan data i Search Console och data från andra verktyg

Informationen som visas i Search Console kan skilja sig från den som visas i andra verktyg, t.ex. Google Analytics. Här följer några tänkbara anledningar till detta:

• Vi kanske inte har genomsökt din webbplats sedan de senaste ändringarna. Du kan se de senast uppdaterade datumen i de flesta rapporter.
  • Search Console täcker ofta bara en del av webbadresserna på webbplatsen. Andra produkter kan täcka en annan uppsättning av webbplatsens webbadresser.
  • I Search Console sker ytterligare bearbetning av uppgifterna för att till exempel ta bort dubbletter och besök av robotar. Det kan göra att statistiken skiljer sig från den som anges i andra källor.
  • Vissa verktyg, till exempel Google Analytics, spårar bara trafik från användare som har aktiverat JavaScript i sina webbläsare.
  • Av hänsyn till användarnas integritet visas inte all data i resultatrapporten. Det kan till exempel hända att vi inte spårar vissa frågor som endast förekommer i sökningar ett fåtal gånger eller frågor som innehåller personliga eller känsliga uppgifter. På grund av interna begränsningar lagrar Search Console de vanligaste dataraderna och inte alla datarader. Därför visas inte alla sökfrågor utöver anonymiserade sökfrågor. Vi fokuserar i stället på att visa de som är viktigast för hela egendomen.
  • Viss bearbetning av vår källinformation kan leda till att uppgifterna skiljer sig från statistik från andra källor (till exempel för att eliminera dubbletter). Dessa skillnader bör dock inte vara signifikanta.
  • Det kan dröja innan siffrorna visas för de webbansvariga från det att de beräknas. Information publiceras i intervall, men vi samlar in den kontinuerligt. Normalt bör den insamlade informationen vara tillgänglig inom 2–3 dagar.
  • Tidszoner påverkar resultatet. I resultatrapporten redovisas data enligt lokal kalifornisk tid och data förs till en veckodag utifrån tiden lokalt i Kalifornien. Om dina andra system använder andra tidszoner kanske de dagliga visningarna inte stämmer exakt. Till exempel visar Google Analytics tid i den webbansvarigas lokala tidszon.
  • Vissa verktyg, till exempel Google Analytics, spårar bara trafik från användare som har aktiverat JavaScript i sina webbläsare.
  • Nedladdad data med värdena inte tillgänglig/inte ett tal. Om du laddar ned data från rapporten blir alla värden som visas som ~ eller - (inte tillgänglig/inte ett tal) i rapporten nollor i din nedladdade data.
  • Summorna i diagrammet kan vara större än summorna i tabellen av flera skäl:
    • Högst 1 000 rader kan visas i tabellerna, så rader kan ha utelämnats. Du kan se ett större urval av tabellrader med Search Console API.
    • I tabellerna i resultatrapporterna utelämnas ovanliga sökfrågor för att skydda användarnas integritet.