Over Search Console-gegevens

Welke URL's zijn opgenomen in Search Console

De meeste Search Console-rapporten onder Functionaliteit en Optimalisaties bevatten alleen maar een steekproef van de URL's van je site. Uitzonderingen zijn de rapporten Pagina-indexering en Videopagina's. Andere rapporten zijn bedoeld om een representatieve steekproef van URL's te bieden om de kwaliteit van gegevens te beoordelen, in plaats van een uitgebreide lijst met alle bekende URL's.

Je kunt de details van elke URL op je site wel beoordelen met de URL-inspectietool.

Onlangs toegevoegde websites

Het kan een week duren voordat er gegevens worden gegenereerd voor een net gemaakte site of site die onlangs aan Search Console is toegevoegd.

Als je na een week nog steeds geen gegevens ziet, kan dit een van de volgende redenen hebben:

• Misschien heb je het verkeerde protocol toegevoegd aan je Search Console-property. Je hebt bijvoorbeeld misschien http://example.com aan Search Console toegevoegd, maar je site bevindt zich op https://example.com.
  • Als je in het prestatierapport geen gegevens ziet staan, kan dit zijn omdat mensen nog niet op je site hebben geklikt in de zoekresultaten. Bekijk mogelijke redenen waarom je site niet zo goed presteert in de zoekresultaten.

We werken voortdurend aan het verbeteren van de updatefrequentie van je sitegegevens.

Verschillen tussen Search Console-gegevens en gegevens van andere tools

De gegevens die we weergeven in Search Console, kunnen verschillen van de gegevens in andere tools, zoals Google Analytics. Mogelijke redenen hiervoor zijn:

• We hebben je site misschien nog niet gecrawld sinds je de wijzigingen hebt aangebracht. Voor de meeste rapporten kun je de datum van de laatste update bekijken.
  • Search Console omvat vaak alleen maar een subset van je site-URL's. Andere producten omvatten mogelijk een andere set URL's van je site.
  • In Search Console worden gegevens soms nog verder verwerkt (om bijvoorbeeld dubbele items en bezoeken van robots te verwijderen), waardoor je statistieken verschillen van die in andere bronnen.
  • Sommige tools, zoals Google Analytics, houden alleen verkeer bij van gebruikers die JavaScript in hun browser hebben aanstaan.
  • Het prestatierapport toont niet alle gegevens om de privacy van gebruikers te beschermen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat we bepaalde zoekopdrachten die maar een zeer beperkt aantal keren worden gebruikt of die persoonlijke of gevoelige informatie bevatten, niet bijhouden. Vanwege interne beperkingen slaat Search Console de belangrijkste gegevensrijen op en niet alle gegevensrijen. Als gevolg hiervan worden niet alle zoekopdrachten getoond die geen geanonimiseerde zoekopdrachten zijn. In plaats daarvan ligt de nadruk op de weergave van de belangrijkste zoekopdrachten voor je hele property.
  • De manier waarop we onze brongegevens bewerken, kan tot gevolg hebben dat deze statistieken afwijken van de statistieken die worden vermeld in andere bronnen (bijvoorbeeld omdat we dubbele items verwijderen). Deze verschillen zijn echter zeer gering.
  • Het kan na het berekenen van de cijfers even duren voordat deze zichtbaar zijn voor webmasters. Hoewel gegevens in intervallen worden gepubliceerd, verzamelen we deze voortdurend. Normaal gesproken zijn verzamelde gegevens binnen 2 tot 3 dagen beschikbaar.
  • Tijdzones spelen ook een rol. In het prestatierapport worden daggegevens bijgehouden aan de hand van de plaatselijke tijd in Californië en worden de daggegevens ook gelabeld in overeenstemming met de plaatselijke tijd in Californië. Als je andere systemen andere tijdzones gebruiken, komt het aantal weergaven per dag mogelijk niet exact overeen. Google Analytics geeft bijvoorbeeld de tijd weer op basis van de plaatselijke tijdzone van de webmaster.
  • Sommige tools, zoals Google Analytics, houden alleen verkeer bij van gebruikers die JavaScript in hun browser hebben aanstaan.
  • Gedownloade gegevens met waarden die niet beschikbaar of niet numeriek zijn. Als je de gegevens in het rapport downloadt, worden waarden die in het rapport worden weergegeven als ~ of - (niet beschikbaar/geen cijfer), omgezet in nullen.
  • De totalen in het diagram kunnen om verschillende redenen hoger zijn dan de som van de tabelrijen:
    • Onze tabellen kunnen maximaal 1000 rijen tonen, dus sommige rijen kunnen weggelaten zijn. Je kunt een grotere selectie tabelrijen bekijken met de Search Console API.
    • In de tabellen in de prestatierapporten worden zoekopdrachten die bijna nooit voorkomen, weggelaten om de privacy van gebruikers te beschermen.