Niet gevolgd

Wat is een 'Niet gevolgd'-fout?

Niet-gevolgd-fouten geven de URL's weer die Google niet volledig heeft kunnen volgen, samen met informatie over de reden hiervan. Hieronder vindt u enkele redenen waarom Googlebot niet in staat was om URL's op uw site te volgen:

Flash, JavaScript, actieve inhoud

Sommige functies, zoals JavaScript, cookies, sessie-ID's, frames, DHTML of Flash kunnen het zoekmachines moeilijk maken uw site te crawlen. Controleer het volgende:

• Gebruik een tekstbrowser, zoalsLynx, om uw site te onderzoeken, aangezien veel zoekmachines uw site zien zoals Lynx deze ziet. Als uw site door het gebruik van functies zoals JavaScript, cookies, sessie-ID's, frames, DHTML en Flash niet meer zichtbaar is in een tekstbrowser, is de kans groot dat zoekmachines moeite hebben met het crawlen van uw site.
  • Gebruik Fetchen als Googlebot om te kijken hoe Google uw site ziet.
  • Als u dynamische pagina's gebruikt waarbij de URL bijvoorbeeld het teken '?' bevat, moet u er rekening mee houden dat niet alle zoekmachines dynamische en statische pagina's crawlen. We raden u aan parameters kort te houden en ze zo min mogelijk te gebruiken. Als u zeker weet hoe parameters op uw site werken, kunt u Google vertellen hoe we met deze parameters moeten omgaan.

Omleidingen

• Gebruik de HTTP-statuscode (301: Definitief verplaatst) als u blijvend met een omleiding van de ene pagina naar de andere werkt.
  • Gebruik zo veel mogelijk absolute in plaats van relatieve links. (Als u bijvoorbeeld een link opneemt naar een andere pagina op uw site, kunt u beter verwijzen naar www.example.com/mijnpagina.html dan naar mijnpagina.html.)
  • Probeer elke pagina op uw site bereikbaar te maken vanaf ten minste één statische tekstlink. Verklein feitelijk het aantal omleidingen dat nodig is om een link te volgen van de ene pagina naar de andere.
  • Controleer of de omleidingen naar de juiste pagina's verwijzen. Soms ontdekken we omleidingen die naar zichzelf verwijzen (wat leidt tot een verwijzingslus) of naar ongeldige URL's.
  • Neem geen omgeleide URL's op in uw sitemaps.
  • Houd uw URL's zo kort mogelijk. Zorg ervoor dat u niet automatisch informatie toevoegt aan de URL (bijvoorbeeld een sessie-ID) wanneer u een omleiding instelt.
  • Zorg ervoor dat u zoekrobots uw site laat crawlen zonder sessie-ID's en zonder argumenten die het klikgedrag van bezoekers vastleggen.