Felet Åtkomst nekad

Vad innebär felet Åtkomst nekad?

Google upptäcker i allmänhet innehåll genom att följa länkar från en sida till en annan. För att kunna genomsöka en sida måste Googlebot kunna öppna den. Om du oväntat nekas åtkomst kan det bero på följande:

• Googlebot kunde inte öppna en webbadress på din webbplats eftersom webbplatsen kräver att användarna loggar in för att visa allt eller en del av innehållet.
  • Filen robots.txt blockerar Googles åtkomst till hela webbplatsen eller enskilda webbadresser eller kataloger.
  • Din server kräver att användarna autentiseras med en proxy, eller så kanske ditt webbhotell blockerar Googles åtkomst till din webbplats.

Så här hanterar du felet Åtkomst nekad

• Testa att filen robots.txt fungerar som väntat och inte blockerar Google. Med verktyget  Testa robots.txt kan du se exakt hur Googlebot tolkar innehållet i robots.txt-filen. Googles användaragent är Googlebot.
  • Använd Hämta som Google för att få reda på exakt hur webbplatsen visas för Googlebot. Det är särskilt användbart när du felsöker problem med webbplatsens innehåll eller synligheten i sökresultat.