Hjælp Google med at vise det rigtige sprog eller den korrekte regionale webadresse

Hjælp Google med at vise det rigtige sprog eller den korrekte regionale webadresse

Mange websites betjener brugere i hele verden med indhold, der er oversat eller målrettet mod brugere i en bestemt region. Google bruger rel="alternate" hreflang="x" -annoteringer til at vise det korrekte sprog eller den regionale webadresse i søgninger. Flere oplysninger om multiregionale og flersprogede websites.

Creating multi-regional and multilingual sites

Nogle eksempler på scenarier, hvor rel="alternate" hreflang="x" anbefales:

• Du beholder det primære indhold på et enkelt sprog og oversætter kun skabelonen, f.eks. navigationen og sidefoden. Denne fremgangsmåde anvendes typisk på sider, der indeholder brugergenereret indhold , som f.eks. fora.
  • Dit indhold har mindre regionale variationer i ellers enslydende indhold på samme sprog. Du kan f.eks. have engelsksproget indhold, der er målrettet mod USA, Storbritannien og Irland.
  • Alt indholdet på websitet er helt oversat. Der kan f.eks. være både en tysk og en engelsk version af hver side.

Brug af sprogannoteringer

Der kan f.eks. være en engelsksproget side, der er hostet på http://www.example.com/, med et spansk alternativ på http://es.example.com/. Du kan angive over for Google, at den spanske webadresse er den spansksprogede version af den engelske side, på tre forskellige måder:

• HTML-linkelementet i header. I HTML-sektione <head> på http://www.example.com/, kan du tilføje elementet links så det peger mod den spanske version af websiden på http://es.example.com/:
    <link rel="alternate" hreflang="es" href="http://es.example.com/" />
  • HTTP-header. Hvis du udgiver andet end HTML-filer (såsom PDF-filer), kan du bruge en HTTP-header til at angive en anden sprogversion af en webadresse:
    Link: <http://es.example.com/>; rel="alternate"; hreflang="es"
  • Sitemap. I stedet for at bruge markeringer kan du sende oplysninger om sprogversionen i et sitemap.

Hvis du har flere sprogversioner af en webadresse, skal hvert sprog identificere alle sprogversioner, inklusive det anvendte sprog.  Hvis dit website f.eks. angiver indhold på fransk, engelsk og spansk, skal den spanske version indeholde et rel="alternate" hreflang="x" -link for spansk ud over links til de franske og engelske versioner. På samme måde skal den engelske og den franske version hver især indeholde de samme henvisninger til den franske, engelske og spanske version.

Du kan angive flersprogede webadresser på det samme domæne som en given webadresse eller bruge webadresser fra et andet domæne.

Det er en god ide at angive en generisk webadresse for brugere uden nogengeografiske oplysninger, hvis du har flere alternative webadresser målrettet mod brugere med samme sprog, men med forskellige landestandarder. Du kan f.eks. have særlige webadresser for engelsktalende i Irland (en-ie), Canada (en-ca) og Australien (en-au), men du ønsker, at alle andre engelsktalende lande ser din generiske engelske (en) side, og at alle andre ser startsiden. I dette tilfælde skal du angive den generiske engelsksprogede (en) side for brugere i f.eks. Storbritannien. Du kan annotere denne gruppe af sider ved hjælp af en sitemapfil eller ved at bruge HTML-linktags som disse:

<link rel="alternate" href="http://example.com/en-ie" hreflang="en-ie" />
<link rel="alternate" href="http://example.com/en-ca" hreflang="en-ca" />
<link rel="alternate" href="http://example.com/en-au" hreflang="en-au" />
<link rel="alternate" href="http://example.com/en" hreflang="en" />

For sprog-/landvælgere eller automatisk omdirigerende startsider bør du også tilføje en annotation for hreflang-værdien "x-default":
<link rel="alternate" href="http://example.com/" hreflang="x-default" />

Understøttede sprogværdier

Værdien af hreflang -attributten ang sproget (i ISO 639-1-format) og eventuelt regionen (i ISO 3166-1 Alpha 2-format) for en alternativ webadresse. F.eks.:

• detysk indhold uanset region
  • en-GB: ngelsk indhold for brugere i Storbritannien.
  • de-ES: tysk indhold for brugere i Spanien

Du må ikke angive en landekode for sig selv. Google kan ikke automatisk udlede sproget på baggrund af landekoden. Du kan angive en sprogkode for sig selv, hvis du vil gøre det nemmere at foretage tagging.  Landekoden skal angives efter sproget for at begrænse siden til en bestemt region.  Eksempler:

• be: sproget er hviderussisk, uafhængigt af region (det henviser ikke til belgisk fransk)
  • nl-be: hollandsk i Belgien
  • fr-be: fransk i Belgien

Ved sprogscriptvariationer udledes det rette script af landet. Når der f.eks. bruges zh-TW for brugerne zh-TW, udledes sprogscriptet automatisk (i dette eksempel: traditionelt kinesisk). Du kan også specificere selve scriptet ved hjælp af ISO 15924 på følgende måde:

• zh-Hantkinesisk (traditionelt)
  • zh-Hanskinesisk (forenklet)

Du kan også specificere en kombination af script og region – Når der f.eks. bruges zh-Hans-TW zh-Hans-TW for at specificere kinesisk (forenklet) for brugere i Taiwan.

Endeligt bruges den reserverede værdi "x-default" til at indikere sproglige vælgere/omdirigeringer, der ikke er specifikke for ét sprog eller en region, f.eks. din startside, der viser et klikbart verdenskort.

Almindelige fejl

Vigtigt! Kontrollér, at den hreflang-værdi, du har angivet, rent faktisk er gyldig. Vær særligt opmærksom på to af de mest almindelige fejl:

Vi anbefaler, at du tilmelder dit website i Webmasterværktøj. Dette giver dig mulighed for at modtage meddelelser vedrørende forkerte annoteringer.

Konfigurationseksempe: Annoteringer i praksis

Example Widgets, Inc har et website med brugere i USA, Storbritannien og Tyskland. Følgende webadresser har stort set det samme indhold, men med regionale variationer:

• http://www.example.com/ Standardside, der ikke er målrettet mod noget sprog eller nogen landestandard. Den kan have vælgere, så brugere kan vælge deres sprog og region.
  • http://en.example.com/page.html Startside på engelsk. Indeholder oplysninger om priser på internationale forsendelser fra USA.
  • http://en-gb.example.com/page.html Engelsksproget. Viser priser i pund.
  • http://en-us.example.com/page.html Engelsksproget. Viser priser i USD.
  • http://de.example.com/seite.html Tysksproget version af indholdet

rel="alternate" hreflang="x" bruges som et sideniveau og ikke som et websiteniveau. Du skal markere alle relevante sidesæt, inklusive startsiden. Du kan specificere lige så mange indholdsvariationer og sprog-/regionsklynger, som du har brug for.

Hvis du vil angive over for Google, at den tyske version af siden skal leveres til søgere, der bruger Google på tysk, en-us-versionen til søgere, der bruger google.com på engelsk, og en-gb-versionen til søgere, der bruger google.co.uk på engelsk, skal du bruge rel="alternate" hreflang="x" til at angive alternative sprogversioner.

Opdater HTML-koden i hver webadresse i sættet ved at tilføje et sæt rel="alternate" hreflang="x" -linkelementer. For standardsiden, der ikke er målrettet mod noget bestemt sprog eller nogen bestemt landestandard, skal du tilføje rel="alternate" hreflang="x-default":

<link rel="alternate" hreflang="x-default" href="http://www.example.com/" />
<link rel="alternate" hreflang="en-gb" href="http://en-gb.example.com/page.html" />
<link rel="alternate" hreflang="en-us" href="http://en-us.example.com/page.html" />
<link rel="alternate" hreflang="en" href="http://en.example.com/page.html" />
<link rel="alternate" hreflang="de" href="http://de.example.com/seite.html" />

Denne markering beder Googles algoritme om at betragte alle disse sider som alternative versioner af hinanden.