SSL-varmenneongelmat

Secure Sockets Layer (SSL) on protokolla, joka tarjoaa suojatun yhteyden esimerkiksi verkkoselailuun, sähköpostien lähettämiseen, pikaviestintään ja muuhun tiedonsiirtoon.

Kolmannen osapuolen myöntämä SSL-varmenne suojaa kahden tietokoneen välisen tiedonsiirron julkisessa verkossa varmistamalla, että viesti on tullut oikealta henkilöltä. Jos SSL-varmenteissa on ongelmia, monet verkkoselaimet voivat estää käyttäjien pääsyn sivustollesi tai näyttää tietoturvavaroituksen, kun sivustoasi käytetään. Sivustosi isäntänimen (URL-osoite, jonka annoit lisätessäsi sivustosi Search Console -tiliin) täytyy vastata SSL-varmenteesi Subject Name -nimiä.

Yleisiä ongelmia

Sivustosi isäntänimi ei vastaa SSL-varmenteen Subject Name -nimiä. Olet esimerkiksi voinut lisätä sivustosi muodossa http://www.example.com, kun taas SSL-varmenteessasi on osoite http://example.com. Korjaa ongelma hankkimalla uusi SSL-varmenne varmenteen myöntäjältä (CA). Varmenteen Subject Name -nimen tulee vastata sivuston isäntänimeä. Jos sivustollesi pääsee useiden isäntänimien kautta, luettele vaihtoehtoiset nimet Subject Alternative DNS Name -määritteen avulla. Jos sivustoasi voidaan käyttää esimerkiksi osoitteista http://example.com ja http://www.example.com, molemmat isäntänimet täytyy lisätä Subject Alternative Name -niminä. (Voit käyttää myös yleismerkkejä, esimerkiksi *.example.com.) Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä verkkopalvelun tarjoajaan tai tutustumalla sivuston palvelimen ohjeisiin.

Sivusto käyttää SSL-varmennetta, jota yleisimmät verkkoselaimet eivät tunnista. Tämä voi johtua useista syistä:

• Varmenne on allekirjoitettu itse tai tunnettu varmenteen myöntäjä ei ole allekirjoittanut sitä.
  • Varmenne on vioittunut.
  • Varmenne on vanhentunut, tai se ei ole vielä voimassa.

Voit korjata tämän ongelman hankkimalla uuden SSL-varmenteen tunnetulta varmenteen myöntäjältä.