Webbplatskartor för bilder

Om du följer riktlinjer för webbansvariga och bästa metoderna för att publicera bilder kan det öka sannolikheten att dina bilder visas i en bildsökning. Dessutom kan du använda Googles bildtillägg för webbplatskartor om du vill ge Google mer information om de bilder som finns på dina sidor. Informationen i webbplatskartor för bilder hjälper Google att hitta bilder som vi annars kanske inte skulle upptäcka (t.ex. bilder som din webbplats visar upp med hjälp av JavaScript-kod). Dessutom kan du visa för Google vilka bilder på webbplatsen som du vill att Google ska genomsöka och indexera.

Du kan använda en separat webbplatskarta med bilder, eller så kan du lägga till information om bilder i en befintlig webbplatskarta. Följande exempel visar en post i en webbplatskarta för sidan http://example.com/sample.html, som innehåller två bilder.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"
        xmlns:image="http://www.google.com/schemas/sitemap-image/1.1">
  <url>
    <loc>http://example.com/sample.html</loc>
    <image:image>
      <image:loc>http://example.com/image.jpg</image:loc>
    </image:image>
    <image:image>
      <image:loc>http://example.com/photo.jpg</image:loc>
    </image:image>
  </url>
</urlset>

Du kan ange maximalt 1 000 bilder för varje sida med hjälp av syntaxen i exemplet ovan.

Namnrymd i XML

xmlns="http://www.google.com/schemas/sitemap-image/1.1"

Bildtaggsdefinitioner

Tagg Obligatorisk Beskrivning
<image:image> Ja Innehåller all information om en enskild bild. Varje <url>-tagg kan innehålla upp till 1 000 <image:image>-taggar.
<image:loc> Ja Bildens webbadress.

I vissa fall kanske bildens webbadress inte finns på samma domän som din huvudwebbplats. Det spelar ingen roll förutsatt att båda domänerna har verifierats i Search Console. Om du till exempel använder ett nätverk för innehållsleverans för dina bilder, till exempel Google Sites, måste värdplatsen vara verifierad i Search Console. Dessutom måste du se till att filen robots.txt inte blockerar genomsökning av något innehåll som du vill ha indexerat.

<image:caption> Valfri Bildtext.
<image:geo_location> Valfri Bildens geografiska plats. Exempelvis <image:geo_location>Limerick, Ireland</image:geo_location>.
<image:title> Valfri Bildens titel.
<image:license> Valfri En webbadress till bildens licens.