Uw sitemap beheren

Sitemaps voor afbeeldingen

Volg de Richtlijnen voor webmasters en prakische tips voor het publiceren van afbeeldingen als u de kans wilt vergroten dat uw afbeeldingen kunnen worden gevonden in de resultaten van Google Afbeeldingen. Daarnaast kunt u afbeeldingsextensies voor sitemaps van Google gebruiken om Google aanvullende informatie te geven over de afbeeldingen op uw pagina's. Met informatie in sitemaps voor afbeeldingen kan Google afbeeldingen ontdekken die we anders wellicht niet zouden vinden (zoals afbeeldingen die worden bereikt via JavaScript-code). Ook kunt u aangeven welke afbeeldingen op uw site door Google moeten worden gecrawld en geïndexeerd.

U kunt een afzonderlijke sitemap gebruiken voor het vermelden van uw afbeeldingen, of u kunt afbeeldingsinformatie toevoegen aan een bestaande sitemap. In het volgende voorbeeld wordt een sitemap-item weergegeven voor de pagina http://example.com/sample.html, die twee afbeeldingen bevat.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"
        xmlns:image="http://www.google.com/schemas/sitemap-image/1.1">
  <url>
    <loc>http://example.com/sample.html</loc>
    <image:image>
      <image:loc>http://example.com/image.jpg</image:loc>
    </image:image>
    <image:image>
      <image:loc>http://example.com/photo.jpg</image:loc>
    </image:image>
  </url>
</urlset>

U kunt maximaal 1000 afbeeldingen vermelden voor elke pagina, met behulp van de syntaxis in het bovenstaande voorbeeld.

XML-naamruimte

xmlns="http://www.google.com/schemas/sitemap-image/1.1"

Definities van afbeeldingstags

Tag Vereist Beschrijving
<image:image> Ja Bevat alle informatie over een afzonderlijke afbeelding. Elke <url>-tag kan maximaal 1000 <image:image>-tags bevatten.
<image:loc> Ja De URL van de afbeelding.

In sommige gevallen staat de afbeeldings-URL niet op hetzelfde domein als uw hoofdsite. Dit is prima, zolang beide domeinen in Serach Console zijn geverifieerd. Als u bijvoorbeeld een netwerk voor het leveren van inhoud gebruikt voor het hosten van uw afbeeldingen, moet u ervoor zorgen dat de hostingsite in Search Console is geverifieerd. Zorg er daarnaast voor dat uw robots.txt-bestand het crawlen van inhoud die u wilt indexeren, niet blokkeert.

<image:caption> Optioneel Het onderschrift van de afbeelding.
<image:geo_location> Optioneel De geografische locatie van de afbeelding. Bijvoorbeeld: <image:geo_location>Limerick, Ierland</image:geo_location>.
<image:title> Optioneel De titel van de afbeelding.
<image:license> Optioneel Een URL met de licentie voor de afbeelding.