Billedsitemaps

Følg Googles retningslinjer for webmastere og optimale løsninger for udgivelse af billeder for at øge sandsynligheden for, at dine billeder vises i billedsøgningsresultater. Derudover kan du også bruge Googles billedudvidelser til sitemaps til at give Google yderligere oplysninger om billederne på dine sider. Oplysningerne i billedsitemaps hjælper Google med at finde billeder, vi måske ellers ikke ville finde (såsom billeder, der nås via JavaScript-kode). Det giver dig også mulighed for at identificere billeder på dit website, som Google skal gennemgå og indeksere.

Du kan bruge et separat sitemap til at angive billeder, eller du kan føje billedeoplysningerne til et eksisterende sitemap. Følgende eksempel viser en post i et sitemap for siden http://example.com/sample.html, som indeholder to billeder.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"
        xmlns:image="http://www.google.com/schemas/sitemap-image/1.1">
  <url>
    <loc>http://example.com/sample.html</loc>
    <image:image>
      <image:loc>http://example.com/image.jpg</image:loc>
    </image:image>
    <image:image>
      <image:loc>http://example.com/photo.jpg</image:loc>
    </image:image>
  </url>
</urlset>

Du kan angive op til 1.000 billeder for hver side ved hjælp af syntaksen i eksemplet ovenfor.

XML-navneområde

xmlns="http://www.google.com/schemas/sitemap-image/1.1"

Definitioner af billedtags

Tag Påkrævet Beskrivelse
<image:image> Ja Indkapsler alle oplysninger om et enkelt billede. Hvert enkelt <url>-tag kan indeholde op til 1.000 <image:image>-tags.
<image:loc> Ja Billedets webadresse.

I visse tilfælde er webadressen til billedet ikke på samme domæne som dit website. Det er i orden, så længe begge domæner er bekræftet i Search Console. Hvis du f.eks. bruger et netværk til levering af indhold, f.eks. Google Sites, til at hoste dine billeder, skal du sørge for, at hostingwebsitet er bekræftet i Search Console. Desuden skal du sørge for, at din robots.txt-fil ikke forhindrer gennemgang af indhold, som du ønsker indekseret.

<image:caption> Valgfri Billedteksten.
<image:geo_location> Valgfri Billedets geografiske placering. Eksempel: <image:geo_location>København, Danmark</image:geo_location>.
<image:title> Valgfri Billedets titel.
<image:license> Valgfri En webadresse til billedlicensen.