Opret dit sitemap

Billedsitemaps

Hvis du følger Googles retningslinjer for webmastere og optimale løsninger for udgivelse af billeder øger du sandsynligheden for, at dine billeder vises i disse søgeresultater. Derudover kan du også bruge Googles billedudvidelser til sitemaps til at give Google yderligere oplysninger om billederne på webadresserne til dit website. Billedsitemapoplysningerne hjælper Google med at finde billeder, vi måske ellers ikke ville finde (såsom billeder, der nås via JavaScript-kode), og det giver dig også mulighed for at identificere de billeder på en side, som Google skal gennemgå og indeksere.

Du skal føje billedspecifikke tags til et sitemap for at give Google oplysninger om billeder på dit website. Du kan bruge et separat sitemap til at angive billeder, eller du kan føje billedoplysningerne til et eksisterende sitemap. Brug den metode, der passer dig bedst.

For hver webadresse, som du angiver i dit sitemap, kan du tilføje yderligere oplysninger om vigtige billeder på siden. Følgende eksempel viser en sitemappost for webadressen http://eksempel.com/eksempel.html, som indeholder to billeder.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
 <urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"
  xmlns:image="http://www.google.com/schemas/sitemap-image/1.1">
 <url>
   <loc>http://example.com/sample.html</loc>
   <image:image>
     <image:loc>http://example.com/image.jpg</image:loc>
   </image:image>
   <image:image>
     <image:loc>http://example.com/photo.jpg</image:loc>
   </image:image>
 </url>
</urlset>
Du kan angive op til 1.000 billeder for hver side, ved hjælp af syntaksen i eksemplet ovenfor.

Definitioner af billedtags

Tag Påkrævet Beskrivelse
<image:image> Ja Indkapsler alle oplysninger om et enkelt billede. Hver webadresse (<loc>-tag) kan indeholde op til 1.000 <image:image>-tags.
<image:loc> Ja Billedets webadresse.

I visse tilfælde er webadressen til billedet ikke på samme domæne som dit website. Det er i orden, så længe begge domæner er bekræftet i Webmasterværktøj. Hvis du f.eks. bruger et netværk til levering af indhold (CDN'er) til at hoste dine billeder, skal du sørge for, at hostingwebsitet er bekræftet i Webmasterværktøj, ELLER at du indsender dit sitemap ved hjælp af robots.txt. Desuden skal du sørge for, at din robots.txt-fil ikke forhindrer gennemgang af indhold, som du ønsker indekseret.

<image:caption> Valgfri Billedteksten.
<image:geo_location> Valgfri Billedets geografiske placering. Eksempel: <image:geo_location>Limerick, Ireland</image:geo_location>.
<image:title> Valgfri Billedets titel.
<image:license> Valgfri En webadresse til billedlicensen.

Hvor nyttig er denne artikel:

Feedback registreret. Tak.
  • Slet ikke nyttig
  • Ikke særligt nyttig
  • Nogenlunde nyttig
  • Meget nyttig
  • Yderst nyttig