Praktische tips voor video's

Zorg dat je video's worden gevonden door Google Zoeken

Onder de miljarden Google-zoekopdrachten die elke dag worden uitgevoerd, bevinden zich veel zoekopdrachten voor videocontent. Door de hier vermelde praktische tips (en de gebruikelijke richtlijnen voor webmasters) te volgen, kun je de kans vergroten dat je video's worden weergegeven in zoekresultaten.

Videoresultaten in Google Zoeken worden weergegeven in gecombineerde zoekresultaten en in zoekresultaten voor video's. Wanneer een gebruiker op het videoresultaat klikt, wordt deze doorgestuurd naar je pagina om daar je video te bekijken.

Hoe Google een video crawlt

Als je een video in de zoekresultaten wilt weergeven, moet Google iets meer informatie over je video ontvangen. Google kan op de volgende manieren informatie over een video ophalen:

• Google kan de video crawlen (indien deze een ondersteunde videocodering hanteert) en zo een miniatuur en voorbeeld ophalen. Google kan ook beperkte informatie ophalen via de audio en video van het bestand.
  • Google kan informatie ophalen via de pagina waarop de video wordt gehost, inclusief de tekst op de pagina en metatags.
  • Google kan gestructureerde gegevens (VideoObject) of een videositemap gebruiken die aan de video zijn gekoppeld.
YouTube-content: YouTube-video's kunnen altijd worden gecrawld. Het is echter nog steeds handig als je een videositemap of gestructureerde gegevens verstrekt om Google te helpen bij het vinden van een ingesloten YouTube-video op je pagina. Via sitemaps en gestructureerde gegevens kun je ons ook voorzien van aanvullende informatie over de video.

Over zoekresultaten voor video's

Hoe (of als) je video wordt weergegeven in zoekresultaten, is afhankelijk van de hoeveelheid informatie die je aan Google verstrekt. Google heeft twee stukjes informatie nodig om je video te kunnen weergeven in de zoekresultaten: een miniatuurafbeelding en een link naar het daadwerkelijke videobestand. Hoe meer informatie je verstrekt, hoe beter de zoekresultaten zijn.

Hier volgen de twee basisniveaus voor weergave van video's in de zoekresultaten:

• Standaardweergave: Als je het absolute minimum aan informatie aan Google verstrekt, kan je video worden weergegeven in gecombineerde zoekresultaten en zoekresultaten voor video's met een miniatuurafbeelding en een link. Er worden geen uitgebreide functies zoals videovoorbeeld of contentparsering geboden. Het absolute minimum aan informatie bestaat uit een miniatuurafbeelding en een link naar een videobestand.

Voorbeeld van een standaard videoresultaat

• Uitgebreide weergave: Als je meer informatie verstrekt, kan Google meer functies voor je video bieden, zoals videovoorbeeld, videoduur, videodatum en leveranciersgegevens, de mogelijkheid om zoekresultaten te beperken op basis van het land van de gebruiker of het apparaat waarop wordt gezocht, en meer.

Sample desktop video search result
    Voorbeeld van een uitgebreid videoresultaat op computers

Sample mobile video search result
    Voorbeeld van een uitgebreid videoresultaat op mobiel

Praktische tips

Minimale vereisten voor een zoekresultaat voor video's:

Als je wilt dat je video in aanmerking komt voor de zoekresultaten van Google:

• Google moet de video kunnen vinden. Video's worden op de pagina geïdentificeerd door de aanwezigheid van een html-tag, zoals <video>, <embed> of <object>. Zorg ervoor dat de pagina geen complexe gebruikersacties of specifieke URL-fragmenten vereist om te laden, anders kan Google de pagina mogelijk niet vinden. Tip: Hoewel we op een pagina ingesloten video's kunnen vinden via natuurlijke crawlmethoden, kun je ons helpen de video's te vinden door een videositemap toe te voegen.
  • Je moet een miniatuurafbeelding van hoge kwaliteit voor de video verstrekken.
  • Zorg ervoor dat elke video op een openbaar beschikbare pagina is geplaatst waar gebruikers de video kunnen bekijken. De gebruiker moet niet hoeven inloggen op de pagina. De pagina mag ook niet worden geblokkeerd door robots.txt of noindex (deze moet toegankelijk zijn voor Google).
  • De videocontent moet specifiek van toepassing zijn op de content van de hostpagina. Als je bijvoorbeeld een receptpagina voor aardbeientaart hebt, moet je geen video insluiten die over taarten in het algemeen gaat.
  • Zorg ervoor dat alle informatie die je in een videositemap of video-opmaak verstrekt aansluit op de daadwerkelijke videocontent.

Voor de beste resultaten:

Als je deze extra stappen uitvoert, kan Google betere zoekresultaten voor je video bieden:

Gebruik een miniatuur van hoge kwaliteit voor je video

Een video moet een miniatuurafbeelding hebben die kan worden weergegeven in de zoekresultaten om in aanmerking te komen voor weergave in Google-zoekresultaten voor video's.

Je kunt een miniatuur op verschillende manieren verstrekken (of inschakelen):

• Als je de html-tag <video> gebruikt, geef je het poster-kenmerk op.
  • In het geval van een videositemap geef je <video:thumbnail_loc> op.
  • In het geval van gestructureerde gegevens geef je VideoObject.thumbnailUrl op.
  • Verstrek een video in een indeling die kan worden gecrawld, zodat we een miniatuur voor je kunnen genereren.

Voorkeursindelingen: jpg, png

Grootte: tussen 160 x 90 en 1920 x 1080 pixels

Locatie: De voorbeeldminiatuur moet toegankelijk zijn voor Googlebot (dat wil zeggen: deze moet niet worden geblokkeerd door robots.txt of een inlogvereiste).

Zorg ervoor dat je video kan worden gecrawld

Als Google de video kan crawlen, kunnen we een miniatuurafbeelding genereren, een videovoorbeeld inschakelen en andere functies bieden.

Je video crawlbaar maken:

• De video moet een ondersteunde indeling hanteren.
  • De hostpagina van de video en de bytes van het streamingbestand moeten niet zijn geblokkeerd voor Google. (Geblokkeerd betekent dat de pagina of het bestand is beveiligd via een betaalmuur, er een login is vereist, noindex of robots.txt is geblokkeerd.)
  • De hostpagina van de video en de server waarop de daadwerkelijke video worden gestreamd, moeten beschikken over voldoende bandbreedte die kan worden gebruikt om te crawlen. Als je bestemmingspagina op example.com/puppies.html een ingesloten video over puppy's bevat die wordt weergegeven door somestreamingservice.com, moeten zowel example.com als somestreamingservice.com zijn gedeblokkeerd en over beschikbare serverruimte beschikken.

Ondersteunde videocoderingen

Google kan de volgende typen videobestanden crawlen: .3g2, .3gp2, .3gp, .3gpp, .asf, .avi, .divx, .f4v, .flv, .m2v,, .m3u8, .m4v, .mkv, .mov, .mp4, .mpe, .mpeg, .mpg, .ogv, .qvt, .ram, .rm, .vob, .webm, .wmv, .xap

Flash wordt in de meeste mobiele webbrowsers niet meer ondersteund en Adobe is van plan de ondersteuning van Flash in 2020 te beëindigen. Als je video een Flash-indeling heeft, kun je overwegen de video te transcoderen in een andere indeling die door mobiele browsers wordt ondersteund.

Beschrijf je video met gestructureerde gegevens of een videositemap

Je kunt aanvullende informatie over je video aan Google verstrekken via gestructureerde gegevens, een videositemap of beide. Door deze extra informatie te bieden, kunnen er meer functies worden ingeschakeld in de zoekresultaten en kun je ons meer inzicht in je video geven waardoor we je video beter kunnen positioneren.

Beide technieken kunnen dezelfde informatie aan Google verstrekken, maar een videositemap kan nuttig zijn om Google te helpen nieuwe of geüpdatete content sneller te vinden. Gestructureerde gegevens zijn mogelijk bekender bij sommige mensen dan sitemaps en sluiten mogelijk beter aan op het gebruik van gestructureerde gegevens door de website om zo uitgebreide resultaten in te schakelen. Je kunt beide technieken voor je website gebruiken. Als je dit doet, moet je ervoor zorgen dat je gegevens in beide gevallen consistent zijn.

Gestructureerde gegevens

Voeg gestructureerde gegevens toe aan de hostpagina om zo je video te beschrijven. Gestructureerde gegevens zijn gegevens die je verstrekt volgens een duidelijk gedefinieerde indeling met behulp van tags of JSON. Wanneer Google de pagina crawlt, kan Google die indeling lezen en begrijpen om informatie over de video op te halen.

Er zijn verschillende indelingen die je kunt gebruiken, maar Google raadt ten zeerste aan de VideoObject-syntaxis van schema.org in JSON-LD-indeling te gebruiken.

Schema.org VideoObject (Aanbevolen)

Sluit op de pagina code in voor VideoObject. VideoObject is gekoppeld aan de ingesloten video met een overeenkomende bron-URL.

Meer informatie over hoe je voor elke video een VideoObject-beschrijving insluit op je pagina.

VideoObject JSON-LD-voorbeeld

<html>
<head>
  <title>Schnitzel binnen een uur</title>
</head>
<body>
  <script type="application/ld+json">
  {
    "@context": "http://schema.org",
    "@type": "VideoObject",
    "name": "Schnitzelverhalen",
    "description": "Maak in slechts één uur een heerlijke schnitzel",
    "thumbnailUrl": "https://example.com/imgs/schnitzel-small.jpg",
    "uploadDate": "2015-02-05T08:00:00+08:00",
    "duration": "PT1M33S",
    "contentUrl": "https://streamserver.example.com/schnitzel.mp4"
  }
  </script>
  <h1>Iedereen houdt van schnitzel</h1>

... weggelaten, aan schnitzels gerelateerde paginacontent...

<video width="420"
      src="https://streamserver.example.com/schnitzel.mp4"
      poster="https://example.com/imgs/schnitzel-small.jpg"/>
</body>
</html>

Eenvoudig VideoObject of uitgebreid resultaat voor tv/film?

Als je alleen een tv-programma of film beschrijft met informatie zoals recensies of castgegevens, of als je video complexe acties vereist zoals aankoop of huur, moet je het gestructureerde gegevenstype voor tv of film implementeren op je website. Door gestructureerde gegevens voor tv of film te gebruiken, kunnen er uitgebreide resultaten in Zoeken worden weergegeven met beoordelingen, recensies en castinformatie, maar ook links naar gratis of betaalde streamingservices. Uitgebreide resultaten worden uitsluitend weergegeven in het deelvenster met gecombineerde zoekresultaten.

Open Graph Protocol

Als alternatief voor de VideoObject-syntaxis van schema.org verwerkt Google ook delen van Open Graph Protocol-metadata. De tags moeten een beschrijving bieden van de primaire en prominentste video op de pagina.

Videositemap

Een videositemap is een xml-sitemap die Google gebruikt om video's op je site te vinden. Deze sitemap kan ook informatie over een video aan Google verstrekken. Een item in de videositemap kan een video op dezelfde manier beschrijven als een VideoObject-element in gestructureerde gegevens. Het voordeel van een videositemap is dat Google aan de hand van de sitemap ook nieuwe of geüpdatete video's kan vinden en dat er veel video's in één bestand kunnen worden beschreven, zodat Google niet elke pagina hoeft te crawlen om de afzonderlijke wijzigingen op te sporen.

Meer informatie over hoe je een videositemap maakt.

Je content updaten

Notifying Google of Video Updates

Je kunt Google laten weten wanneer een video is gewijzigd, afhankelijk van hoe je ons hebt geholpen je content te vinden of te lezen. Als je de video-URL of bytes hebt omgewisseld zonder verdere wijzigingen aan te brengen, merkt Google de wijziging mogelijk niet eens op.

• Gestructureerde gegevens: Als de gestructureerde gegevens van de videopagina wijzigen, ziet Google deze wijziging wanneer de pagina opnieuw wordt gecrawld. Je kunt Google informeren over een gewijzigde pagina door een reguliere sitemap of videositemap te gebruiken.
  • Videositemaps en mRSS: Als je een videositemap post, wordt deze periodiek door Google gecrawld en worden de zoekresultaten geüpdatet aan de hand van de gewijzigde videogegevens. Je kunt een sitemap ook opnieuw indienen of Google op de hoogte brengen van een gewijzigde sitemap om een onmiddellijke hercrawl aan te vragen. Kom meer te weten over hoe je sitemaps indient en http-verzoeken gebruikt om sitemaps te updaten.

Een video verwijderen

We raden de volgende opties aan om een video van je site te verwijderen:

• Retourneer de http-statuscode 404 (Niet gevonden) voor alle bestemmingspagina's waarop een verwijderde of verlopen video staat. Naast de 404-code kun je nog steeds de html van de pagina retourneren om de wijziging duidelijk te maken voor de meeste gebruikers.
  • Geef een vervaldatum op in je gestructureerde gegevens voor schema.org, videositemap (gebruik het <video:expiration_date>-element) of mRSS-feed (<dcterms:valid>-tag). Hier volgt een voorbeeld van een videositemap met een video die in november 2009 is verlopen:
    <urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"
            xmlns:video="http://www.google.com/schemas/sitemap-video/1.1">
      <url>
        <loc>http://www.example.com/videos/some_video_landing_page.html</loc>
        <video:video>
        <video:thumbnail_loc>http://www.example.com/thumbs/123.jpg</video:thumbnail_loc>
          <video:title>Zomerse steaks grillen</video:title>
          <video:description>Bob laat je zien hoe je telkens weer de beste steaks bereidt
          </video:description>
          <video:player_loc>
              http://www.example.com/videoplayer?video=123</video:player_loc>
          <video:expiration_date>2009-11-05T19:20:30+08:00</video:expiration_date>
        </video:video>
      </url>
    </urlset>

Als je de video onmiddellijk uit de zoekresultaten wilt verwijderen, moet je ook een verwijderingsverzoek indienen. Onthoud dat de video niet aanwezig of toegankelijk moet zijn via Google (dat wil zeggen: er is een 404-code of login vereist) om dit verzoek succesvol af te ronden.

Vermijd het gebruik van complexe voorwaarden om video's te laden

Wanneer je je site ontwerpt, configureer je videopagina's dan zonder zeer complexe vereiste gebruikersacties of voorwaarden om een video te laden. Als je bijvoorbeeld ingewikkeld JavaScript gebruikt om onder bepaalde omstandigheden de objecten vanuit JavaScript in te sluiten (bijvoorbeeld met hashtags in de URL), kan het voorkomen dat we niet al je video's vinden. Dit is vooral belangrijk als je geen sitemap gebruikt om de video te vermelden.

Zorg ervoor dat gebruikers tevreden zijn met je videopagina's

Naast het hebben van een fantastische video kun je ook nadenken over het ontwerp van de html-pagina's rond je content. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volgende:

• Maak een afzonderlijke bestemmingspagina voor elke video. Hierop kun je alle relevante informatie over de video vermelden. Als je dit doet, moet je ervoor zorgen dat je op elke pagina unieke informatie levert, zoals beschrijvende titels en bijschriften.
  • Maak het gebruikers zo gemakkelijk mogelijk om de video te vinden en af te spelen op elke afzonderlijke bestemmingspagina. Als je een goed zichtbare, ingesloten videospeler opneemt die veel video-indelingen ondersteunt, kan dit ervoor zorgen dat je video's aantrekkelijker zijn voor gebruikers en dat Google de video's gemakkelijker kan indexeren.

Beperk gebruikers per platform

Je kunt de zoekresultaten voor je video beperken op basis van het platform van de gebruiker. Platforms omvatten computerbrowsers, browsers op mobiele apparaten en tv-browsers.

Video Platform Restrictions

Beperkingen per platform via een videositemap

Als je video geen platformbeperkingen heeft, moet je de tag voor platformbeperking weglaten.

In videositemaps kun je de <video:platform>-tag gebruiken om toe te staan of te voorkomen dat de video wordt weergegeven in de zoekresultaten op de opgegeven apparaten. Er is slechts één <video:platform>-tag toegestaan per video-item. De tag bevat een verplicht relationship-kenmerk waarmee wordt aangegeven of de vermelde platforms zijn uitgesloten of vereist.

Voorbeeld

In dit voorbeeld van een videositemap wordt deze video alleen weergegeven in browsers op computers en mobiele apparaten.

<url>
     <loc>http://www.example.com/videos/some_video_landing_page.html</loc>
     <video:video>
       <video:thumbnail_loc>http://www.example.com/thumbs/123.jpg</video:thumbnail_loc>
       <video:title>Zomerse steaks grillen</video:title>
       <video:description>Bob laat je zien hoe je telkens weer de beste steaks bereidt
       </video:description>
       <video:player_loc>
         http://www.example.com/videoplayer?video=123</video:player_loc>
       <video:platform relationship="allow">web mobile</video:restriction>
     </video:video>
   </url>

Beperkingen per platform via gestructureerde gegevens of mRSS

Er is geen tag voor platformbeperking voor VideoObject of mRSS-feeds.

Beperk gebruikers per land

Je kunt de zoekresultaten voor je video beperken op basis van de locatie van de gebruiker. Als je video geen landspecifieke beperkingen heeft, moet je de tags voor landspecifieke beperkingen weglaten.

Video Country Restrictions

Beperken per land via een videositemap

In videositemaps kun je de <video:restriction>-tag gebruiken om toe te staan of te voorkomen dat de video wordt weergegeven in specifieke landen. Er is slechts één <video:restriction>-tag toegestaan per video-item.

De <video:restriction>-tag moet een of meer door spaties gescheiden ISO 3166-landcodes bevatten. Met het vereiste kenmerk relationship wordt het type beperking aangegeven.

• relationship="allow": De video wordt alleen weergegeven in de opgegeven landen. Als er geen landen worden opgegeven, wordt de video nergens weergegeven.
  • relationship="deny": De video wordt overal weergegeven, behalve in de opgegeven landen. Als er geen landen zijn opgegeven, wordt de video overal weergegeven.

In dit voorbeeld van een videositemap wordt de video alleen weergegeven in Canada en Mexico.

<url>
     <loc>http://www.example.com/videos/some_video_landing_page.html</loc>
     <video:video>
       <video:thumbnail_loc>http://www.example.com/thumbs/123.jpg</video:thumbnail_loc>
       <video:title>Zomerse steaks grillen</video:title>
       <video:description>Bob laat je zien hoe je telkens weer de beste steaks bereidt
       </video:description>
       <video:player_loc>http://www.example.com/player?video=123</video:player_loc>
       <video:restriction relationship="allow">ca mx</video:restriction>
     </video:video>
   </url>

Beperken per land via gestructureerde gegevens

Als je gestructureerde gegevens van het type VideoObject gebruikt om een video te beschrijven, stel je de VideoObject.regionsAllowed-property in om aan te geven in welke regio's het zoekresultaat voor de video kan worden aangeboden. Als je deze property weglaat, kunnen alle regio's de video in de zoekresultaten zien.

Beperken per land via mRSS

Video's in mRSS-feeds kunnen landspecifieke beperkingen opgeven via de media:restriction-tag met het verplichte type-kenmerk ingesteld op country. media:restriction vereist ook een relationship-kenmerk ingesteld op allow of deny en kan worden gebruikt in combinatie met een door spaties gescheiden lijst met ISO 3166-landcodes.

In dit voorbeeld van een mRSS-item wordt deze video overal weergegeven, behalve in de Verenigde Staten en Canada.

<item xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" xmlns:dcterms="http://purl.org/dc/terms/">
    <link>http://www.example.com/examples/mrss/example.html</link>
    <media:content url="http://www.example.com/examples/mrss/example.mp4"
                   fileSize="405321" type="video/x-flv" height="240"
                   width="320" duration="120" medium="video" isDefault="true">
      <media:title>Zomerse steaks grillen</media:title>
      <media:description>Bereid telkens weer de perfecte steak</media:description>
      <media:thumbnail url="http://www.example.com/examples/mrss/example.png"
                       height="120" width="160"/>
    </media:content>
    <media:restriction relationship="deny" type="country">us ca</media:restriction>
  </item>

Meer informatie over het gebruik van mRSS-feeds voor Google-zoekresultaten voor video's of over de media:restriction-tag in de mRSS-specificatie.

Welke URL is welke?

Er zijn verschillende URL's die kunnen worden gekoppeld aan een videobestand op de pagina. Hier volgt een samenvatting van de meeste van deze URL's:

Diagram of URLs in a page

1
  • <loc>
    (Videositemap-tag)

De URL van de pagina waarop de video wordt gehost. Voorbeeld:

<loc>https://example.com/news/worlds-biggest-cat.html</loc>

2
  • VideoObject.embedUrl
    (Gestructureerde gegevens)
  • <video:player_loc>
    (Videositemap-tag)
  • <iframe src="...">

De URL van de aangepaste speler. Dit is vaak de src-waarde voor een <iframe>- of <embed>-tag op de pagina. Voorbeeld:

<video:player_loc>
https://archive.example.org/cats/1234</video:player_loc>

3
  • <video src="...">
    (html-tag)
  • <embed src="...">
    (html-tag)
  • <video:content_loc>
    (Videositemap-tag)
  • VideoObject.contentUrl
    (Gestructureerde gegevens)

De URL van de daadwerkelijke contentbytes, op de lokale site of op een streamingservice. Voorbeeld:

<video src="videos.example.com/cats/1234.mp4">

Als je gestructureerde gegevens, een videositemap of een alternatief voor een sitemap opneemt, moet je verwijzen naar de ingesloten speler of bestandsbytes (zoals van toepassing op het veld).

Veelvoorkomende fouten bij indexering van video's

Hier volgen enkele veelvoorkomende fouten bij indexering van video's en onze suggesties om deze op te lossen zodat de kans groter is dat je video's worden weergegeven in de zoekresultaten. Raadpleeg ook onze richtlijnen voor webmasters.

Common Video Indexing Pitfalls

Bronnen blokkeren met robots.txt

Het komt vaak voor dat robots.txt wordt gebruikt om te voorkomen dat zoekmachines JavaScript, video's en afbeeldingsbestanden kunnen crawlen. Voor de indexering van video's moet Google het volgende kunnen zien: de miniatuur die is opgegeven in je gestructureerde gegevens of sitemap, de pagina waarop de video is geplaatst, de video zelf en JavaScript of andere bronnen die nodig zijn om de video te laden. Zorg ervoor dat je robots.txt-regels geen van deze videogerelateerde bronnen blokkeren.

Als je videositemaps of mRSS gebruikt, moet je ervoor zorgen dat Google toegang heeft tot elke sitemap of mRSS-feed die je indient. Als deze worden geblokkeerd door robots.txt, kunnen we ze niet lezen.

Meer informatie over robots.txt.

Miniatuurafbeeldingen van lage kwaliteit

We accepteren miniaturen in elke bestandsindeling, maar .png- en .jpg-afbeeldingen werken doorgaans het beste. Afbeeldingen moeten minimaal 160 x 90 pixels en maximaal 1920 x 1080 pixels zijn.

Dubbele miniaturen, titels of beschrijvingen

Het gebruik van dezelfde miniatuur, titel of beschrijving voor verschillende video's kan van invloed zijn op de video-indexering en kan verwarrend zijn voor gebruikers. Zorg ervoor dat de gegevens voor elke video uniek zijn. In het geval van episodische content komt het vaak voor dat er meerdere video's aanwezig zijn met een miniatuur waarop hetzelfde titelscherm is te zien.

Vervaldatum in het verleden

Als Google een video met een vervaldatum in het verleden tegenkomt, wordt de video niet opgenomen in de zoekresultaten. Dit omvat vervaldatums van sitemaps, gestructureerde gegevens op de pagina en de metatag voor verval in de siteheader. Zorg ervoor dat je vervaldatum voor elke video correct is ingesteld. Hoewel dit handig is om je video na de vervaldatum niet meer beschikbaar te maken, kun je per ongeluk de datum in het verleden instellen voor een beschikbare video. Als een video niet verloopt, voeg dan geen vervaldatum toe.

Verwijderde video's vermelden

Als een ingesloten video is verwijderd van een pagina, gebruiken sommige sites een Flash-speler om gebruikers te melden dat de video niet meer beschikbaar is. Dit kan problemen opleveren voor zoekmachines. Daarom raden we het volgende aan:

• Retourneer de http-statuscode 404 (Niet gevonden) voor alle bestemmingspagina's waarop een verwijderde of verlopen video staat. Naast deze 404-reactiecode kun je tevens de html-code van de pagina leveren om dit aan de meeste gebruikers duidelijk te maken.
  • Geef een vervaldatum op in je gestructureerde gegevens op de pagina, videositemaps (gebruik het <video:expiration_date>-element) of mRSS-feed (<dcterms:valid>-tag) die je bij Google hebt ingediend.

Complexe JavaScript- en URL-fragmenten

Wanneer je je site ontwerpt, configureer je videopagina's dan zonder zeer complexe JavaScript. Als je ingewikkeld JavaScript gebruikt om onder bepaalde omstandigheden de objecten vanuit JavaScript in te sluiten, kan het voorkomen dat we niet al je video's correct kunnen indexeren. URL's voor content of bestemmingspagina's waarvoor 'hashmarkeringen' of fragment-ID's zijn vereist, worden niet ondersteund. Ook kan het gebruik van Flash op de pagina efficiënte indexering voorkomen. Voor de beste resultaten geef je de titel en beschrijving van je video weer via platte html-opmaak, in plaats van via Flash.

Als je gestructureerde gegevens op de pagina gebruikt, moeten de gestructureerde gegevens aanwezig zijn zonder dat Flash of andere ingesloten spelers moeten worden uitgevoerd.

Kleine, verborgen of moeilijk te vinden video's

Zorg ervoor dat je video's zichtbaar en gemakkelijk te vinden zijn op je videopagina's. Google raadt je aan om voor elke video een afzonderlijke pagina te gebruiken met een beschrijvende titel of beschrijving die uniek is voor elke afzonderlijke video. Video's moeten prominent op de pagina staan en mogen niet zijn verborgen of moeilijk te vinden zijn.