Auteursinformatie in zoekresultaten

Google gaat auteursinformatie in de zoekresultaten weergeven om gebruikers te helpen fantastische inhoud te vinden. Bekijk deze voorbeeldzoekopdrachten: [steven levy google plus], [chlorine based life], [madonna], [britney spears], [google authorship], [david pogue nytimes], [pete wentz], [javascript inheritance].

Google Zoeken

Zoekresultaatfragment van Google Zoeken met auteursgegevens

Google Nieuws

Zoekresultaat van Google Nieuws met auteursgegevens

Als u in zoekresultaten uw auteursinformatie wilt weergeven voor de inhoud die u maakt, heeft u een Google+ profiel nodig met een herkenbare foto van uw gezicht als profielfoto. Vervolgens verifieert u dat u de eigenaar van uw inhoud bent door de inhoud met een van de onderstaande methoden aan uw profiel te koppelen. Google kan niet garanderen dat auteursinformatie wordt weergegeven in resultaten op Google Zoeken of Google Nieuws.

Optie 1: Koppel uw inhoud aan uw Google+ profiel met een geverifieerd e-mailadres.

Heeft u geen e-mailadres met hetzelfde domein als uw inhoud? Volg de instructies bij optie 2 hieronder.

1. Controleer of u een e-mailadres heeft (bijvoorbeeld levy@wired.com) met hetzelfde domein als uw inhoud (wired.com).
  2. Zorg ervoor dat elk artikel of bericht dat u binnen dat domein publiceert, is voorzien van een duidelijke naamregel waarin u als de auteur wordt genoemd (bijvoorbeeld 'Door Steven Levy' of 'Auteur: Steven Levy').
  3. Ga naar de pagina Auteurschap en dien uw e-mailadres in bij Google. Hoeveel artikelen of berichten u ook binnen dit domein publiceert, u hoeft dit proces maar één keer te doorlopen. Uw e-mailadres wordt weergegeven in het gedeelte Bijdrager aan van uw Google+ profiel. Als u uw e-mailadres privé wilt houden, wijzigt u de zichtbaarheid van uw link.
  4. Als u wilt zien welke auteursgegevens Google uit uw pagina kan halen, gebruikt u het hulpprogramma voor het testen van gestructureerde gegevens

Optie 2: Geef auteurschap aan door uw inhoud aan uw Google+ profiel te koppelen
  1. Maak als volgt een link op uw webpagina naar uw Google+ profiel:
      <a href="[profile_url]?rel=author">Google</a>

Vervang [profile_url] als volgt door de URL van uw Google+ profiel:

<a href="https://plus.google.com/109412257237874861202?
       rel=author">Google</a>

Uw link moet de parameter ?rel=author bevatten. Als deze parameter ontbreekt, kan Google uw inhoud niet koppelen aan uw Google+ profiel.

2. Voeg een terugverwijzende link toe van uw profiel naar de site(s) die u net heeft bijgewerkt.
    1. Bewerk het gedeelte Bijdrager aan.
    2. Klik in het dialoogvenster dat wordt weergegeven op Aangepaste link toevoegen en geef de URL van de website op.
    3. Desgewenst kunt u op de vervolgkeuzelijst klikken om te specificeren wie de link kan zien.
    4. Klik op Opslaan.
  3. Als u wilt zien welke auteursgegevens Google uit uw pagina kan halen, gebruikt u het hulpprogramma voor het testen van gestructureerde gegevens

Als u uw auteursgegevens niet in de zoekresultaten wilt weergeven, bewerkt u uw profiel (via http://plus.google.com/me/about/edit), en zorgt u ervoor dat het selectievakje Anderen helpen mijn profiel te vinden in zoekresultaten van de optie 'Profiel vinden' niet is aangevinkt.