Brug kanoniske webadresser

Denne artikel beskriver, hvordan du kan bruge kanoniske webadresser til at forbedre link- og rangeringssignaler for indhold, der er tilgængeligt via flere webadressestrukturer eller via syndikering.

I en verden af indholdsstyring og onlineshoppingsystemer er det almindeligt, at det samme indhold kan tilgås via flere forskellige webadresser. Med indholdssyndikering er det ligeledes nemt at distribuere indhold til forskellige webadresser og domæner. Eksempel:

Den samme produktside har dynamiske webadresser som følge af brugerens session og/eller søgepræference.
https://www.example.com/products?category=dresses&color=green

https://example.com/dresses/cocktail?gclid=ABCD

https://www.example.com/dresses/green/greendress.html
Dit blogsystem gemmer automatisk flere webadresser, når du placerer det samme indlæg under flere sektioner.
https://blog.example.com/dresses/green-dresses-are-awesome/

https://blog.example.com/green-things/green-dresses-are-awesome/
Din server er konfigureret til at vise det samme indhold for www-underdomænet og https-protokollen.
http://example.com/green-dresses

https://example.com/green-dresses

http://www.example.com/green-dresses
Det indhold, du angiver på bloggen til syndikering til andre websites, gengives delvist eller fuldstændigt på disse domæner.
https://news.example.com/green-dresses-for-every-day-155672.html (syndikeret indlæg)

https://blog.example.com/dresses/green-dresses-are-awesome/3245/ (oprindeligt indlæg)

Selvom disse systemer gør det nemmere at udvikle og distribuere indhold, kan det give nogle problemer, når folk bruger søgemaskiner til at nå din side. Eksempel:

• Konsolidering af linksignaler til identisk eller lignende indhold. Dette hjælper søgemaskiner med at konsolidere de oplysninger, de har for de enkelte webadresser (f.eks. links til dem), på en enkelt, foretrukken webadresse. Det betyder, at links fra andre websites til http://example.com/dresses/cocktail?gclid=ABCD konsolideres med links til https://www.example.com/dresses/green/greendress.html.
  • Sporing af data for et enkelt produkt/emne. Med en række forskellige webadresser er det mere udfordrende at få konsoliderede data for specifikt indhold.
  • Fastsættelse af den webadresse, du vil have folk til at se. Du vil sikkert foretrække, at folk går til produktsiden med grønne kjoler via https://www.example.com/dresses/green/greendress.html fremfor via https://example.com/dresses/cocktail?gclid=ABCD.
  • Håndtering af syndikeret indhold. Hvis du syndikerer dit indhold til offentliggørelse på andre domæner, skal du konsolidere siderangering til din foretrukne webadresse.

For at løse disse problemer anbefaler vi, at du definerer en kanonisk webadresse for indhold (eller tilsvarende indhold), der er tilgængeligt via flere webadresser. Du kan gøre dette i forbindelse med Google-søgning på flere måder:

Selvom vi opfordrer dig til at bruge en af disse metoder, er det ikke påkrævet, at du anvender en af dem. Hvis du ikke angiver en kanonisk webadresse, identificerer vi den version eller webadresse, som vi mener, er den bedste.

Undlad at bruge filen robots.txt til kanoniseringsformål.
Undlad at bruge værktøjet til fjernelse af webadresser til kanonisering: Det fjerner alle versioner af en webadresse fra søgningen.
Undlad at angive forskellige webadresser som kanoniske for den samme side (f.eks. én webadresse i et sitemap og en anden webadresse til den samme side ved hjælp af rel="canonical").

Angiv dit foretrukne domæne

Fortæl Google, hvilken version af webadressen til dit website du foretrækker til dit domæne:

• https://www.example.com
  • https://example.com

Hvis du angiver dit foretrukne domæne som https://example.com, behandler Google links til https://www.example.com på nøjagtig samme måde som links til https://example.com.

Læs Angiv dit foretrukne domæne for at få flere oplysninger.

Angiv den foretrukne webadresse med linkelementet rel="canonical"

Lad os antage, at du vil have https://blog.example.com/dresses/green-dresses-are-awesome/ som den foretrukne webadresse, selvom en række forskellige webadresser kan få adgang til dette indhold. Du kan angive dette til søgemaskiner på følgende måde:

• Markér den kanoniske side og alle andre varianter med linkelementet rel="canonical".
    Tilføj elementet <link> med attributten rel="canonical" til sektionen <head> på disse sider:
    <link rel="canonical" href="https://blog.example.com/dresses/green-dresses-are-awesome" />

Dette angiver den foretrukne webadresse, der skal bruges til at få adgang til indlægget om grønne kjoler, så søgeresultaterne vil være mere tilbøjelige til at vise brugerne denne webadressestruktur. Bemærk! Vi forsøger at respektere dette, men kan ikke garantere det i alle tilfælde.

Undgå fejl: Brug absolutte stier fremfor for relative stier med linkelementet rel="canonical".

Brug denne struktur:  https://www.example.com/dresses/green/greendresss.html
Ikke denne struktur: /dresses/green/greendress.html).

Brug et sitemap til at angive foretrukne webadresser til det samme indhold

Vælg en kanonisk (foretrukken) webadresse til hver enkelt produktside, og angiv dine præferencer ved at sende disse kanoniske webadresser i et sitemap.

Vi kan ikke garantere, at vi bruger de webadresser, du indsender, i et sitemap, men dette er en god måde at oplyse Google om, hvilke sider på dit website du anser for at være de mest centrale.

Brug 301-omdirigeringer til webadresser, der ikke er kanoniske

Lad os antage, at din side kan nås på flere måder:

• https://example.com/home
  • https://home.example.com
  • https://www.example.com

Det er en god idé at vælge en af disse webadresser som din foretrukne (kanoniske) destination og bruge 301-omdirigeringer til at sende trafik fra de andre webadresser til din foretrukne webadresse. En 301-omdirigering fra serveren er den bedste metode til at sikre, at brugere og søgemaskiner dirigeres til den korrekte side. 301-statuskoden betyder, at en side er flyttet permanent til en ny placering.

Angiv, hvordan dynamiske parametre skal håndteres

Brug Parameterhåndtering til at fortælle Google om parametre, som skal ignoreres. Hvis visse parametre ignoreres, kan det reducere mængden af identisk indhold i Googles indeks og gøre det nemmere at gennemgå dit website. Hvis du f.eks. angiver, at parameteret sessionid skal ignoreres, vil Google anse https://www.example.com/dresses/green.php?sessionid=273749 for at være det samme som https://www.example.com/dresses/green.php.

Angiv et kanonisk link i din HTTP-header

Hvis du kan konfigurere din server, kan du bruge HTTP-headeren rel="canonical" til at angive den kanoniske webadresse til HTML-dokumenter og andre filer, som f.eks. PDF-filer. Lad os antage, at den samme PDF-fil er tilgængelig på dit website via forskellige webadresser (f.eks. til sporing) på følgende måde:

https://www.example.com/downloads/white-paper.pdf
https://www.example.com/downloads/partner-1/white-paper.pdf
https://www.example.com/downloads/partner-2/white-paper.pdf
https://www.example.com/downloads/partner-3/white-paper.pdf

I sådanne tilfælde kan du bruge HTTP-headeren rel="canonical" til at angive den kanoniske webadresse for PDF-filen over for Google:

Link: <http://www.example.com/downloads/white-paper.pdf>; rel="canonical"

Google understøtter på nuværende tidspunkt kun disse linkoverskrifter for Websøgning.

Vælg HTTPS fremfor HTTP for kanoniske webadresser

Google foretrækker, at du angiver HTTPS-sider som kanoniske fremfor de tilsvarende HTTP-sider. Dog ikke, hvor der er modstridende signaler, som i følgende tilfælde:

• HTTPS-siden har et ugyldigt SSL-certifikat.
  • HTTPS-siden indeholder usikre afhængigheder.
  • HTTPS-siden er blokeret (men det er HTTP-siden ikke).
  • HTTPS-siden omdirigerer brugerne til eller gennem en HTTP-side.
  • HTTPS-siden har et link med rel="canonical" til HTTP-siden.
  • HTTPS-siden indeholder metatagget noindex til søgerobotter.

Selvom vores systemer som standard foretrækker HTTPS-sider fremfor HTTP-sider, kan du sikre denne adfærd ved at gennemføre en af følgende handlinger:

• 301, 302, javascript eller meta omdirigerer fra HTTP-siden til HTTPS-siden.
  • Tilføj et link med rel="canonical" fra HTTP-siden til HTTPS-siden.
  • Implementer HSTS.

Hvis du vil forhindre Google i fejlagtigt at gøre HTTP-siden kanonisk, skal du undgå følgende:

• Dårlige SSL-certifikater og omdirigeringer fra HTTPS til HTTP bevirker, at vi stærkt foretrækker HTTP. Implementering af HSTS kan ikke tilsidesætte denne stærke præference.
  • Medtagelse af HTTP-siden i dit sitemap eller dine hreflang-poster i stedet for HTTPS-versionen.
  • Implementering af dit SSL-/TLS-certifikat i den forkerte hostvariant: Ved f.eks. at vise example.com som certifikatet for www.example.com.  Certifikatet skal stemme overens med din komplette webadresse eller være et wildcard-certifikat, der kan bruges til flere underdomæner på et domæne.
Hvis du blokerer en ressource med en robots.txt-fil, skal du sørge for at blokere både HTTP- og HTTPS-versionerne af ressourcen.

Hvor nyttig er denne artikel:

Feedback registreret. Tak.
  • Slet ikke nyttig
  • Ikke særligt nyttig
  • Nogenlunde nyttig
  • Meget nyttig
  • Yderst nyttig