Användarrapport om sökkvalitet

Du kan använda användarrapporten om sökkvalitet för att rapportera sidor som du anser utgör spam, till exempel sidor med spaminnehåll, sidor där spambeteende förekommer, sidor som verkar vara bedrägliga eller av låg kvalitet eller sidor som innehåller betalda länkar.

Öppna rapporten

Sidan innehåller spam

Sidan har irrelevant eller meningslöst innehåll som syftar till att utnyttja sökmotoralgoritmer för att visas som ett relevant resultat.

Kategori

Beskrivning
Duplicerat innehåll Sidan visar duplicerat innehåll och innehåll som satts samman från externa källor utan att något väsentligt värde tillförts.
Otillåten användning av uppskalat innehåll Sidan är ett exempel på otillåten användning av uppskalat innehåll, vilket innebär att det skapar stora mängder ickeoriginellt innehåll som inte har något värde för användarna.

Instoppade sökord

Sidan är fylld med ett onaturligt antal sökord eller siffror och den ser onaturlig ut samt är svår att läsa.

Tunna partnersidor

Sidan sammanställer produktbeskrivningar och länkar för affiliate-provision utan att tillföra något mervärde.

Hackade sidor

Innehåll eller källkod på sidan har ändrats av en tredje part med ont uppsåt, utan webbplatsägarens tillstånd.

Spam från användare

Sidan innehåller överdrivet mycket spam som har skapats av externa användare, till exempel i kommentarer, inlägg eller användarkonton.

Spambeteende förekommer på sidan

En sida där otillåtet beteende förekommer för att manipulera sökmotorers rankning.

Kategori

Beskrivning

Cloaking och vilseledande omdirigering

Sidan visar med ont uppsåt olika innehåll för Googlebot och människor, ibland via skadliga omdirigeringar.

Dold text och dolda länkar

Sidan innehåller dold text eller dolda länkar med avsikt att manipulera sökmotorer.

Öppningssidor

Flera liknande sidor som leder användaren till i princip samma destination.

Sidan är bedräglig

En sida som inte tillhandahåller de onlinetjänster eller verkliga tjänster som utlovas, i syfte att vilseleda eller bedra användaren

Kategori

Beskrivning

Bedrägeri

Sidan eller webbplatsen utger sig för att vara en annan webbplats eller utlovar felaktigt att tillhandahålla vissa tjänster, vilket utsätter användarna för fara.

Vilseledande funktioner

Sidan levererar inte det onlineinnehåll eller de onlinetjänster som den utlovar, på ett bedrägligt sätt.

Sidan håller låg kvalitet

En dåligt skriven eller utformad sida som ofta skapas i stora antal för att attrahera klick från användare snarare än att faktiskt upplysa eller underhålla.

Sidan innehåller icke-organiska länkar

En sida som innehåller eller tar emot onaturliga, konstgjorda, vilseledande eller manipulativa utgående eller inkommande länkar. Läs mer om länkspam.

Annat

Annan otillåten sökstrategi eller utnyttjande SEO-strategi som inte nämns någon annanstans.