Haun laadun käyttäjäraportti

Haun laadun käyttäjäraportin kautta voit ilmoittaa sivuista, jotka ovat mielestäsi roskasisältöä, riippumatta siitä, sisältävätkö ne roskasisältöä, vaikuttavatko ne vilpilliseltä tai heikkolaatuiselta tai sisältävätkö ne maksullisia linkkejä.

Avaa raportti

Sivulla näkyy roskasisältöä

Sivulla on epäolennaista tai hyödytöntä sisältöä, jonka tavoitteena on hyväksikäyttää hakukonealgoritmeja ja näyttää osuvalta tulokselta.

Kategoria

Kuvaus
Kopioitu sisältö Sivulla näkyy ulkoisista lähteistä haravoitua ja koottua sisältöä, joka ei tarjoa merkittävää lisäarvoa.
Skaalatun sisällön väärinkäyttö Sivu on esimerkki skaalatun sisällön väärinkäytöstä, jossa luodaan suuria määriä ei-alkuperäistä sisältöä, josta on käyttäjille vain vähän tai ei lainkaan arvoa.

Avainsanoilla täyttäminen

Sivulla on luonnottoman paljon avainsanoja tai numeroita ja se näyttää epäluonnolliselta ja vaikealta lukea.

Lisäarvottomat yhteistyösivustot

Sivulle kootaan tuotekuvauksia ja linkkejä kumppanijäsenten välityspalkkiota varten ilman, että niistä on merkittävää hyötyä.

Hakkeroidut sivut

Kolmas osapuoli on muuttanut sivun sisältöä tai lähdekoodia haitallisessa tarkoituksessa ilman sivuston omistajan lupaa.

Käyttäjän luoma roskasisältö

Sivulla näkyy huomattava määrä roskasisältöä, jota ulkoiset käyttäjät ovat luoneet. Esimerkiksi kommenteissa, julkaisuissa tai käyttäjätileillä.

Sivu osallistuu roskasisällön levittämiseen

Sivu, jonka tarkoituksena on manipuloida sijoitusta hakukoneessa harhaanjohtavalla toiminnalla.

Kategoria

Kuvaus

Sisällön naamiointi ja harhaanjohtavat uudelleenohjaukset

Sivu esittää Googlebotille ja ihmisille eri sisältöä tarkoituksena väärinkäytös, joskus haitallisilla uudelleenohjauksilla.

Piiloteksti ja -linkit

Sivulla on piilotekstiä tai -linkkejä, joiden tarkoituksena on manipuloida hakukoneita.

Porttisivut

Useita samankaltaisia sivuja, jotka vievät käyttäjän käytännössä samaan kohteeseen.

Sivu on harhaanjohtava

Sivu, jolla ei tarjota luvattuja verkko- tai tosielämän palveluja, jolla pyritään harhaanjohtamaan käyttäjää tai huijaamaan sitä.

Kategoria

Kuvaus

Huijaus ja petos

Sivu tai sivusto vaarantaa käyttäjät esiintymällä toisena sivustona tai väittämällä valheellisesti tarjoavansa jonkin palvelun.

Harhaanjohtava toiminto

Sivulla ei tarjota verkkosisältöä tai -palveluja, joita sillä väitetään tarjottavan.

Sivu on heikkolaatuinen

Huonosti kirjoitettu tai suunniteltu sivu, joita on usein luotu suuria määriä houkuttelemaan käyttäjiä sen sijaan, että se olisi informatiivinen tai viihdyttävä.

Sivu sisältää linkkejä, jotka eivät ole orgaanisia

Sivu, joka sisältää tai vastaanottaa luonnottomia, keinotekoisia, harhaanjohtavia tai manipuloivia saapuvia tai lähteviä linkkejä. Lue lisää roskalinkittämisestä.

Muu

Muu haun tai hakukoneoptimoinnin väärinkäyttö tavalla, jota ei ole mainittu yllä.